Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vastuullisen kosmetiikan mallioppilas | Neal's Yard Remedies Frankincense | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vastuullisen kosmetiikan mallioppilas | Neal's Yard Remedies Frankincense

Kaupallinen yhteistyö: Neal's Yard Remedies Suomi


Mistä tunnistaa aidosti vastuullisen kosmetiikan? Kosmetiikan muovikeskustelun aikakautena on virkistävää muistaa, että eettisen kosmetiikan edelläkävijät ovat porskuttaneet arvoistaan tinkimättä jo vuosikymmeniä.

Luonnonkosmetiikan brittiläinen tähti Neal's Yard Remedies on eittämättä maailman vastuullisimpia kosmetiikkasarjoja lähes 40 vuoden kokemuksella. Brändi napsii muun muassa täysiä pisteitä Ethical shopping guide -listauksessa ja on sertifioidusti eläinkokeeton, reilu ja hiilineutraali - ihan vain muutaman seikan mainitakseni.

Nyt luomme katsauksen vastuullisten raaka-aineiden tarinaan Neal's Yard Remediesin myydyimmän tuotelinjan, Frankincensen, kautta.

Tuotteissa käytetty frankinsensi on ikikaikainen Boswellia-sukuisista puista saatava pihkaperäinen aine, jonka hyödyt ihonhoidossa ovat monipuoliset. Raaka-aineen keräyksessä osallistutaan samalla puiden istuttamiseen!

Ennen kuin menemme asiaan, iloinen uutinen: Neal's Yard Remediesin tuotteita voit hankkia nykyään Ruohonjuuren verkkokaupasta ja myymälöistä ympäri Suomea.Vastuullista kosmetiikkaa - Neal's Yard Remedies Frankincense -kokemuksia


5 + 1  faktaa Neal's Yard Remediesin vastuullisuudesta:

 • Sertifikaatit kunnossa: maailman suurin valikoima luomusertifikaatin alaista Soil Associationin kosmetiikkaa ja eläinkokeettomuudesta kertovat Leaping Bunny ja PETA -sertifikaatit. Iso osa tuotteista sopii vegaanille.
 • Sertifioidusti hiilineutraali jo kymmenen vuotta. 
 • Osallistuu vuosittain yli 100 000 punnalla hyväntekeväisyyteen mm. World Land Trust™ -projektin sademetsien suojelun kautta.
 • Julkaisee avoimesti palkkatasa-arvotietonsa ja orjuuden vastaiset raporttinsa.
 • Pakkauksissa hyödynnetään pitkälti kierrätettyjä materiaaleja. Sanomattakin on selvää, että tämä kosmetiikka ei sisällä mikromuoveja!

Kosmetiikkaostoksillakin voi antaa äänensä sellaiselle toimijalle, jonka tekemisiä haluaa tukea. Vaikka Neal's Yard Remedies ei ole täysin vegaaninen brändi, sen johdonmukaisuus on ihailtavaa.  Kaikki postauksessa esittelemäni tuotteet ovat tietenkin vegaanisia. Täältä voit lukea vastuullisuudesta lisää.

Mikä parasta, Neal'sin tuotteita ei ylihinnoitella, vaan ravinteikkaat koostumukset ovat täyttä tavaraa, tuotteet riittoisia ja useat purkkikoot reilun kokoisia.


Tarina raaka-aineiden takana: Project Frankincense

Ja mikä ihmeen frankinsensi? Frankinsensi on Boswelia-sukuisten pihkasta peräisin oleva ainesosa, jota on vuosisatoja käytetty aromateriapiassa ja kosmetiikassa. Frankinsensille ominainen tuoksu on hieman metsäinen, puinen ja unisex-tyylinen. Frankinsensi tunnetaan myös nimellä olibaanihartsi.

Neal's Yard Remediesin frankinsensi tulee Omanista Dhorain alueelta, jossa frankinsensin keruu on paikallisyhteisössä merkittävä työllistäjä. Neal's Yard Remediesin frankinsensi kerätään kestävästi siten, että puukanta pysyy jatkossakin elinvoimaisena.

Neal's Yard Remediesin  frankinsensi -projekti on aloittanut alueella suojeluhankkeen, jossa istutetaan yli 5000 Boswelia-puuta Dhorain alueelle. Paikallisten kanssa yhteistyössä tehtävä projekti auttaa varmistamaan sen, että Boswelia-puita viljellään jatkossakin kestävällä tavalla, ympäristöä ja työntekijöiden oikeuksia kunnioittaen. 

Project Frankincense -sivulta voit lukea lisää hankkeesta (ja katsoa, miltä frankinsensi näyttää!).


Frankinsensi uudistaa ja rauhoittaa ihoa

Frankincensen hyödyt ihonhoidossa ovat mittavat: frankinsensiöljy auttaa ihoa uudistumaan, se häivyttää ikääntymisen merkkejä ja juonteita, kirkastaa arpista ja sameaa ihoa sekä tukee kosteustasapainon säilymistä. Vaikka frankinsensia käytetään usein parfyymeissa, yhdenkään Neal'sin tuotteen tuoksu ei ole parfyymimaisen vahva.

Rejuvenating Frankincense -linjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille, jotka kaipaavat tehokasta kosteutusta, rauhoittavia koostumuksia ja boostia ihon uusiutumiseen. Tuotteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa yli 25-vuotiaan ihon hoidossa.Frankincense Facial Wash - hellävarainen kasvojenpuhdistusaine

Maitomainen puhdistusaine on omiaan normaalille, pintakuivalle ja kuivalle iholle, sillä kasviöljypohjainen puhdistusaine ei heilauta ihon omaa suojakerrosta tai kuivata ihoa.

Erityisesti tykkään siitä, että puhdistusaine on hieman jogurttimaista, kermaista emulsiota, jota voi huoletta pyöritellä kasvoille myös silmänympärysiholle. Frankinsensiöljyä sisältävä puhdistusmaito toimii joko siltänään meikittömälle tai kevyesti meikatulle iholle. Jos haluat puhdistaa järeämmän meikin, kannattaa ensin tehdä öljypesu tai ottaa kaveriksi puuvilla- tai musliiniliina. Hinta 23,95e Ruohonjuuressa.


Frankincense -Facial Toner - kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi

Olenko jo paasannut tarpeeksi kasvoveden tärkeydestä? No, ilman sitä on vaikea kuvitella muiden hoitotuotteiden optimaalista imeytymistä, kosteustasapainon säilymistä ja ihon antioksidanttiboostausta. Saa lotrata!

Rejuvenating Frankincense -kasvovesi sisältää ihon omaa kollageenituotantoa tukevia tri-peptidejä, jotka auttavat ihoa uusiutumaan ja tätä kautta taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan.

Alkoholiton kasvovesi on huipputuote monelle ihotyypille, sillä sen uudistava koostumus on rauhoittava (kiitos aloe veran), kosteuttava ja ilman kiristelyn tunnetta iholle asettuva.  Plussaa reilun kokoisesta purkista ja rauhoittavasta, miedon puisesta tuoksusta! Hinta 29,9e Ruohonjuuressa.Frankincense Eye & Lip -serum täsmätuote ikääntymisen ensi merkeille 

Silmäynmpärysten pienet juonteet eivät useinkaan johdu iästä, vaan silkasta kosteuden puutteesta ja sen edesauttamasta kimmoisuuden vähenemisestä. Siksi herkälle ja ohuelle iholle suunnattu silmänympärystuote on kullanarvoinen juonteiden ehkäisyssä - ihan kaiken ikäisille! 

Frankincense -linjan silmän- ja huultenympäryksille tarkoitettu voideseerumi on huippukevyt, kuivia alueita jo yön yli -käsittelyssä kosteuttava ja iholle sekunneissa humahtava.

Iho kiittää kevyen kosteutuksen jälkeen olemattomasta tunteesta, ja tätä on nopea sipaista aamulla myös ennen meikkiä. Purkki on pieni, mutta vain yksi pumppaus riittää! Ja kyllä, tätä voit käyttää myös huulten ympärysten juonteisiin. Hinta 35,95e Ruohonjuuressa.Frankincense Hydrating Cream - kepeä ja pehmentävä kosteusvoide

Kevyt mutta kosteuttava - sanapari, joka on aivan totta tämän voiteen kohdalla. Suosittelen Rejuvenating Frankincense Hydrating -kasvovoidetta samanlaiselle pintakuivalle iholle kuin itselleni: tässä ei ole tuhtia koostumusta tai "liian anti agea", vaan voidetta, joka pitää pintakuivuuden aisoissa ilman rasvaista tunnetta. 

Koostumuksessa on mm. kosteuttavaa jojobaa, rauhoittavaa frankinsensia ja ihon kimmoisuutta parantavia kasvoöljyjä, jotka eivät tuki ihoa, mutta taistelevat kuivuutta vastaan. Tykkään käyttää voidetta iltaisin yötä vasten, mutta tämä toimii myös meikin alla päiväkäytössä. Hinta 35,95e Ruohonjuuressa.

Varmaan arvattekin, että kasvovesiholistina suosikikseni näistä tuotteista nousi ihanan kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi, vaikka kisa oli kova - Frankincense -linja kun edustaa Neal's  Yardin tasaisen laadukasta kosmetiikkaa parhaimmillaan.


Kuulostaako Frankincense-kosmetiikka hyvältä? Klikkaa Instagram-tililleni arvontaan, josta voi voittaa tuotepaketin!

Neal's Yard Remediesin kosmetiikkaa voit hankkia useista ekokaupoista ja verkkokaupoista Suomesta - tätä nykyä myös Ruohonjuuresta. 


Kommentit

 1. Uusi merkki minulle mutta alkoi todella kiinnostamaan. Ihana että on tällaisia eettisesti vastuullisia yrityksiä jotka eivät tee hommaa vain raha kiilto silmissään. Kannatan vahvasti 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suosittelen vahvasti tutustumaan, Neal's Yard Remedies on yksi mun suosikkituotesarjoja all time <3

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^