Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

5 kosmetiikan tehoainesosaa, jotka kannattaa tietää | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

5 kosmetiikan tehoainesosaa, jotka kannattaa tietää

*mainoslinkki


Kosmetiikan ainesosat saattavat äkkiseltään purkin kyljestää luettuna vaikuttaa heprealta, mutta niiden vaikutus koko ihonhoitosi onnistumiselle on ratkaiseva. Niiden pohjallehan koko kosmetiikan toimivuus lopulta rakentuu. Siksi kosmetiikan ainesosista kannattaa opiskella ne perusasiat, ja tuntea ne tekijät, jotka toimivat juuri sinun ihollasi.

Kun tiedät, mitä kosmetiikkapurkki on syönyt, saat huomattavan etumatkan arvioida, sopiiko tuote juuri omalle ihollesi. En ole ainesosalistojen tulkinnan kaikista kovin osaaja, mutta kun olen opiskellut perusasiat kosmetiikan raaka-aineista, se on mahdollistanut minulle paljon parempien kosmetiikkalöytöjen tekemisen.

Kosmetiikkamaailman raaka-ainetrendejä tulee ja menee, mutta tiettyjen ainesosien suosimiselle vuodesta toiseen on kyllä syynsä. Päätin koota postaukseen viisi sellaista kosmetiikan hittiainesosaa, jotka ovat syystäkin raivanneet tiensä kosmetiikkamaailman kestosuosikeiksi. Olen huomannut seuraavat ainesosat toimivaksi omassa ihonhoidossani, ja näiden hyötyjä voi myös perustella testatusti. Samalla muistaen, että yksittäinen ainesosa ei pelasta koko ihonhoitoa, jossa kokonaisuus ratkaisee.

Seuraavat ainesosat ovat tietysti vegaanisia, ja niitä voi käyttää sekä luonnonkosmetiikassa että synteettisessä kosmetiikassa.

*-linkit vievät ostopaikkoihin verkkokauppoihin House of Organiciin, Jolieen ja Eleveniin.

Lovely Dayn kasvovesi sisältää useita kosmetiikan tehokkaimpia ainesosia

Viisi kosmetiikan tehoainesosaa, jotka jokaisen kannattaa tietää


Hyaluronihappo, hyaluronic acid    


Hyaluronihappo on yksi parhaimmista ainesosista kuivan ihon syväkosteuttamiseen, kosteuden ylläpitoon ja juonteiden siloittamiseen. Usein myös anti age -tuotteissa käytettyä hyaluronihappoa löytyy myös luonnostaan ihosta, mutta iän myötä sen määrä vähenee. Kosmetiikassa sitä valmistetaan joko kemiallisesti tai luonnonkosmetiikassa fermentoimalla viljasta.

Hyaluronihapon kyky kosteuttaa ihoa on ilmiömäinen: se voi sitoa itseensä 1000-kertaisesti painoonsa nähden vettä, minkä ansiosta se on superhyvä ihon kimmoisuuden ylläpitäjä. Esimerkiksi kasvovesi, joka sisältää paljon hyaluronihappoa, tekee ihosta helposti "pömpseän"! Hyaluronihapon molekyylikoot vaikuttavat tuotteiden ominaisuuksiin: suurempikokoiset molekyylit tekevät iholle välittömän kosteutetun "pinnan" , kun taas pienempimolekyylinen hyaluronihappo vaikuttaa etenkin anti age-tuotteissa ihon juonteisiin.

Suosikkituote, jossa on hyaluronihappoa: 

Linkit vievät ostopaikkoihin 

*BYBI Mega Mist -kasvovesi

*Lavera Re-Energizing Sleeping Cream -yövoide

*Evolve Hyaluronic Acid -hyaluronihapposeerumi
Lukuvinkki: Must-tuote kuivalle iholle: Lovely Day -kasvovesi

BYBI Beautyn hyaluronihappo-kasvovesi Mega Mist on jo kulttisuosikki


Retinoli, A-vitamiini, retinol


Retinoli on A-vitamiinin yleinen johdannainen, jonka vaikutukset ikääntyvän ihon uudistajana ja akneihon hoitajana ovat vertaansa vailla. Voimakkaan antioksidanttinen A-vitamiini on kenties tutkituin kosmetiikan ainesosa, jonka tehokkuus on todistettu useissa tutkimuksissa.

Ikääntyvän ihon uudistajana retinoli vaikuttaa stimuloimalla ihon kollageenintuotantoa, vahvistamalla ihoa antioksidanttien voimalla sekä pureutumalla "vanhoihin" ihosoluihin niitä uudistamalla.

Akneiholle ja epäpuhtaalle iholle retinoli toimii etenkin pigmenttijälkien ja arpien häivyttäjänä, sillä retinolilla on kirkastava ja korjaava vaikutus.

Retinolin käyttä kannattaa alottaa pienissä määrin, sillä yhtäkkinen suuri retinoli-altistus voi aiheuttaa herkälle iholle ärsytystä. Retinoli on herkkä valolle, joten sitä kannattaa käyttää lähinnä iltaisin kauneusrutiinissa, ja muistaa UV-suoja päivisin. Voit myös kokeilla sekoittaa retinolia tavan kasvovoiteeseen pienissä määrin (The Ordinaryn retinolituote on tähän huippu!).

Suosikkituote, jossa on retinolia:

*100 % Pure Retinol PM silmänympärysvoide

*Madara Superseed Age Recovery -kasvoöljy 

*The Ordinary Granactive Retinoid 2 %  (retinoid on yksi retinolin muoto)

Hyvin herkkäihoiselle:

*BYBI Beauty Bakuchiol -boosterissa on puolestaan luonnollista retinolin vastinetta, bakuchiolia.

*Pai Rose Hip BioRegenerate Oil -ruusunmarjaöljy sisältää paljon antioksidanttista A-vitamiinin esiastetta betakaroteenia, minkä ansiosta tuote on myös hyvä vaihtoehto retinolikosmetiikalle. Elimistö muuttaa betakaroteenin A-vitamiiniksi.

The Ordinaryn ihonhoitotuotteet ovat superedullisia ja -tehokkaita!


Hedelmähapot - AHA, BHA, PHA


Hedelmähapot ihonhoidossa ovat kokoneet uuden tulemisen ihonhoidossa luonnonkosmetiikan suosion myötä. Hedelmähapot ovat kuorivia ainesosia, ja niitä voi käyttää ihonhoidossa niin epäpuhtaalla, ikääntyvällä kuin samealla iholla. Käytännösä joka ihotyypille löytyy oma "happonsa".

Hedelmähapot kuorivat, kirkastavat sekä uudistavat ihoa lyhyessä vaikutusajassa, ja hyvän happokuorinnan jäljet näkyvät välittömästi iholla. Nimensä mukaisesti hedelmähappoja löytää luontaisesti hedelmistä, ja vastoin yleistä luuloa maitohappokin on tyypillisesti täysin vegaaninen ainesosa.

AHA-hedelmähappo eli alfaydroksihappo on hyvä ratkaisu etenkin ikääntyvälle, samealle ja epätasaiselle iholle. AHA-hapot sopivat, monelle ihotyypille, ja ne ovat erityisen pidettyjä ihon kirkastamisessa. AHA-hapot kuorivat ihon pintaa, auttavat kirkastamaan sitä välittömästi ja pitkällä aikavälillä myös häivyttämään ihon pigmenttimuutoksia, kuten arpia.

BHA, betahydroksihappo eli tutummin salisyylihappo on rasvaliukoinen ainesosa, joka on omiaan rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoidossa. BHA-happo pystyy siis pureutumaan ihon talin läpi ja syväpuhdistamaan ihohuokoset, minkä ansiosta se on erinomainen akneiholle ja suurihuokoiselle hipiälle.

PHA on kaikista hellävaraisin hedelmähappo, jota suosittelen sinulle, joka et ole ennen hedelmähappoja käyttänyt, ja ihosi on herkempi. Siinä missä AHA- ja BHA- hapot pureutuvat "syvälle ihoon", suurimolekyylisempi PHA-happo vaikuttaa enemmän ihon pinnalla, jolloin se ei saa ihoa punoittamaan väliaikaisesti. Muutoin vaikutukset ovat samaa sorttia kuin AHA-hapot: ne kuorivat ja uudistavat ihoa ja saavat hoitotuotteet imeytymään paremmin.

Jos iho on todella herkkä, suosittelen aloittamaan hedelmähappojen kokeilun pienellä testaamisella. Hedelmähappokuorintojen vaikutusaikaohjetta on myös syytä noudattaa, sillä tehokkaimmissa 5 minuuttia on todellakin tarpeeksi! Voimakkaat hedelmähapot saattavat nipistellä iholla ja saada ihon punoittamaan, mutta se kuuluu asiaan ja efekti poistuu kasvoilta.

Suosikkituote, jossa on hedelmähappoja:

*Mossa Anti Blemish Clarifying - kasvovesi (mietoja BHA- eli salisyylihappoja)

*Juice Beauty Full Strength -kuorintavoide (AHA-happoja)

Unna Nordic Viola PHA Peel -kuorintaneste

*The Ordinary AHA 30 % + BHA 2 % -nestemäinen kuorinta (todellinen tehotuote, aloita käyttö varoen)

*The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution - superhyvä tuote epäpuhtauksille paikallisesti


Lue lisää: Paras täsmätuote finneille ja epäpuhtauksille


Juice Beautyn luonnonkosmetiikan kuorinnat ovat täynnä tehokkaita hedelmähappoja


Aktiivihiili, activated charcoal


Aktiivihiili on erinomainen ainesosa epäpuhtaan, rasvoittuvan ja tulehdusherkän ihon kosmetiikassa. Antibakteerinen aktiivihiili imee itseensä likaa ja epäpuhtauksia, ja auttaa hillitsemään ihon tulehduksia.

Aktiivihiili on suosittu ainesosa kuorinnoissa, naamioissa ja jopa kasvovesissä. Toisin kuin hedelmähapot, aktiivihiili kuivuu kasvoille hiljalleen, jos sen antaa jäädä vaikuttamaan. Ja käytetäänpä aktiivihiiltä myös luonnollisissa deodoranteissa, sillä se imee itseensä tehokkaasti myös kainaloiden kosteutta ja hajuja.

Puhumme myös todella luonnollisesta ainesosasta: aktiivihiiltä saadaan esimerkiksi kookoksen kuoresta ja bambusta, josta se jauhetaan hienojakoiseksi jauheeksi. Puhtaasta aktiivihiilestä voi sekoitella myös omia kasvonaamiota.

Suosikkituote, jossa on aktiivihiiltä:

*Ayu Organics aktiivihiili kookoksen kuoresta 

*Mossa Charcoal Scrub voidemainen kuorinta

*Madara Anti-Pollution Charcoal & Mud Mask -naamio

Lukuvinkki: Kotimainen Ayu Organics -kosmetiikkasarja testissä

Kahina Giving Beautyn arganöljyseerumi on parhaita seerumeita, mitä tiedän


Arganöljy, argan oil, argania spinosa oil


Mitäpä olisi suosikkilista ilman yhtä aitoa kasviöljyä. Arganöljyä ei turhaan tituleerata Marokon kullaksi, sillä monikäyttöinen öljy on ollut vuosisatoja Välimeren maiden kauneudenhoidon kulmakiviä, mistä se on levinnyt muualle maailmaan.

Arganpuun pähkinästä saatavan öljyn vaikutukset perustuvat sen runsaaseen antioksidanttimäärään, vitamiinipitoisuuteen, rasvahappoihin ja mineraaleihin. Yhdessä arganöljyn ominaisuudet auttavat korjaamaan ihoa ja torjumaan vapaiden radikaalien aiheuttamia muutoksia (mm. ikääntymisen merkkejä) iholla. Arganöljy sisältää esimerkiksi "ihovitamiini" E-vitamiinia, joka on tunnettu ihon uudistumisprosessin moottorina. Rauhoittava arganöljy auttaa tietenkin myös säilyttämään ihon kosteustasapainoa kosteusvoiteissa.

Arganöljy on yksi kosmetiikkamaailman monipuolisimmista tuotteista, ja sitä käytetään niin kuivalla, rasvoittuvalla, herkällä kuin normaalilla iholla. Arganöljy ei tuki ihohuokosia, jolloin se on oiva apua myös akneiholle. Ja koska arganöljy uudistaa ihoa, se auttaa häivyttämään mm. aknearpien jälkiä, pigmenttimuutoksia ja väsymyksen merkkejä.

Voit sekoittaa arganöljyä vaikkapa suosikkikasvovoiteeseen, laittaa muutaman tipan yöksi kosteusvoiteen tai seerumin asemasta, tai sipasta sitä myös vaikkapa kynsinauhoilla ja kropalle. Ei heti tule mieleen kohtaa, mihin arganöljy ei sopisi! Mikseipä myös arganöljy sopisi hiusnaamioonkin tai hoitoaineen sekaan?

Suosikkituote, jossa on arganöljyä:

*Kahina Brightening Serum - kirkastava seerumi (jonka olen aiemmin blogissa kertonut olevan paras tietämäni kirkastava seerumi)

*Okabo Organics Arganöljy (puhdas arganöljy), kotimainen tuote!

*PureBeauty Arganöljy (puhdas arganöljy)


Kommentit

 1. Näihin kaikkiin on tosi helppo yhtyä. :) Näiden lisäksi ehkä niacinamide ja peptidit on mun lemppareita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin tosi hyvin perehtynyt ainesosiin...! :) Ja taidanpa ottaa myös niacinamiden ja peptidit vielä suurennuslasin alle. :D

   Poista
 2. Olipas kattava paketti. Tunnustan että siinä tuli täysin uuttakin infoa. Nimittäin aktiivihiili ja PHA-happo. :D Täytyypä kokeilla ehdottomasti PHA:lla varustettuja tuotteita, sillä AHA-on omalle iholleni liian vahvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän on kivaa, kun oppii uutta. :) PHA-happo on ehdottomasti parempi valinta herkkäihoiselle kuin AHA, jota ei kannata herkkiksen edes heti kokeilla. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^