I Love Me - vegaaniset tärpit messuille '19

*mainoslinkki

Vegaanina vuoden suurimpaan kauneuden, terveyden ja muodin tapahtumaan? Jo vain! Taas on se aika vuodesta, kun kauneuden, hyvinvoinnin ja muodin ystävät pääsevät kokoontumaan vuoden odotetuimpiin messuihin: I love me -messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 18. - 20.10.2019. Olen itse käymässä messuilla lauantaina päivällä, moikataan jos törmätään!

Yhteen postaukseen on mahdoton ujuttaa kaikkia messujen kiinnostavia näytteilleasettajia, uusia kosmetiikka- ja ruokaherkkuja ja muuta ohjelmaa, sillä emme puhu mistään pienestä tapahtumasta. Mutta pintaraapaisuna napsin postaukseen ne kiinnostavimmat tärpit vegaanisesta luonnonkosmetiikasta, eettisestä muodista ja kiinnostavista luennoista. 

Koko ohjelman, tarjouksia ja näytteilleasettajia voit kurkata I love me -tapahtuman verkkosivuilta. Tulen vielä palaamaan ennen messuja kaikista parhaimpiin luonnonkosmetiikan tarjouksiin, stay tuned.

Löydät Instagramin puolella I love me -messulippuarvonnan, joten klikkaa itsesi someen, jos haluat voittaa messuliput itsellesi ja kaverillesi!


I love me - vegaaniset vinkit messuille: kosmetiikka, muoti ja herkut


Vegaanista luonnonkosmetiikkaa I love me -messuilta 

Messuilla luonnonkosmetiikan tuotteet ja kauneushoidot ovat tänäkin vuonna isossa roolissa Luonnollisesti-alueella, joka haukkaa jo melko ison osan koko messuhallista. Voi jo sanoa, että I love me:ssa on tavallaan samaan aikaan Suomen suurimmat luonnonkosmetiikan messut. Tänä vuonna kotimaista luonnonkosmetiikkaa on paikalla entistä isommin, ja bongasin messuohjelmasta paljon uusia nimiä.

Osa luonnonkosmetiikan näytteilleasettajista löytyy myös yleiseltä kauneuspuolelta sekä ammattilaisten Beauty Pro -alueelta, joka on auki kuluttajille lauantaina ja sunnuntaina.


Laveraa, Benecosia ja muita suosikkeja -40 %   7g130

Laveran ja monen muun luonnonkosmetiikan brändin maahantuojan messupiste on ollut aiemmilla messuilla huippusuosittu, eikä ihme. Tuttuun tapaan suurin osa tuotteista on -40% tarjouksessa messuilla, ja jo ennestään nämä brändit ovat kukkaroystävällisiä. Tsekkaa ainakin Benecosin huippuedulliset uudet luonnonkosmetiikan meikit, virolainen Nurme-kosmetiikka ja Laveran ihonhoitotuotteet! Ja kirsikkana kakun päällä messuilla on mukana aivan uusi luonnonkosmetiikan meikki- ja ihonhoitosarja GRN. Suurin osa messuosaston valikoimasta on vegaanisia, ja vegan-merkintä löytyy helposti tuotetiedoista.

Lue myös: edulliset luonnonkosmetiikan meikit Benecosilta 

Ekopharma 7f130

Kotimainen Ekopharma on vakiinnuttanut paikkansa tasaisen varmana ammattilaiskosmetiikan tuotesarjana, jonka messupisteellä käynnistä on monelle muodostunut jo pieni rutiini. Messut ovatkin hyvä paikka ostostella hoitolasarjojen tuotteita, sillä messuilla on matalampi kynnys tutustua tuotteisiin suoraan paikan päällä.

Unna Nordic 7h128

Luonnonkosmetiikan premium-kärkeä edustava kotimainen Unna Nordic vakuuttaa luonnon raaka-aineista inspiroituvalla kosmetiikallaan. Kotimaiset ainesosat kohtaavat korealaisen kosmetiikan miellyttävät koostumukset ja hoitavuuden! Vegaaninen Unna Nordic lanseerattiin viime vuonna messujen aikaan, ja tänä vuonna tuotesarja julkaisee uusimman tuotteensa.

Lue myös: kasvohoito Unna Nordic -kosmetiikalla

House of Organic 7g128

*House of Organicin messupisteelle voi odottaa vaan positiivista kuhinaa, sillä paikalla on iso kattaus monipuolista luonnonkosmetiikkaa meikeistä hiustuotteisiin.  Tuotemerkeistä mukana on mm. mineraalimeikkien Lily Lolo, edullinen Avril, Hurraw! -huulirasvat sekä monia muita.

Natural Goods Company 6f48 

Natural Goods Companyn messupiste on aina ollut yksi isoimmista ja kattavimmista messujen luonnonkosmetiikan pysäkeistä. Valikoimassa on mm. Madaran, Mossan ja korealaisen Whamisan tuotteita, joita varmasti näemme messuilla tänäkin vuonna.

Naturelle 7h130 

Naturellen messupaikalta voi bongata luonnonkosmetiikan laadukkaita ja ylellisempiä tuotesarjoja, joita ei juuri muualta ole saatavilla. Naturellen valikoimassa on mm. Juice Beautyn kosmetiikkaa, Hynt Beautyn meikkejä (se paras peiteaine) sekä useita muita laadukkaita tuotesarjoja. Viime vuonna messuilla oli huikeita tarjouksia meikeistä ja muista, ja ehdottomasti tsekkaan pisteen tälläkin kertaa.

Carita Cosmetiikka 7h139

Carita Cosmetiikka tarjoilee kotimaista zero waste -kosmetiikkaa shampoopalojen, hoitoainepalan ja palasaippuoiden muodossa. Carita Cosmetiikan shampoopalat ovat ainoita palashampoita, joita säännöllisesti käytän säännöllisesti, ja ne pesevät hiukset aivan yhtä puhtaaksi kuin nestemäiset shampoot. Carita Cosmetiikan pisteellä on joka messupäivänä arvonta, josta voit voittaa juuttikassillisen kosmetiikkaa.

TwistBe 7k130

TwistBen messupiste on jo pitkään ollut vakiokäyntikohteeni messuilla! Täältä löydät laadukasta luonnonkosmetiikkaa fiksuilla tarjouksilla. TwistBen valikoimassa on myös sellaisia brändejä, joita ei juuri muualla ole myynnissä. *Katso kaikki tarjoukset täältä.

Kotimaista kosmetiikkaa messuilla edustavat myös mm. Flow Cosmetics, Luonkos, Rimita Green sekä Hetkinen.

Kuva: Messukeskus


Vegaanisia herkkuja tarjolla

Tyypillisesti vegaaniset herkut ovat tulleet messuilla vastaan monen ekokaupan messupisteeltä kuin sattumalta, joten kiinnostavat ständit kannattaa skannata huolella, hehe.

Vegaaniset kookostoffeet Humble 7p110

En tiedä, voinko vastustaa pakettitarjousta vegaanisesta toffeesta (neljä pussia kympillä), vaikka en ennen ole ollut toffeen suurin ystävä. Nyt kun olen vegaanina löytänyt kermakarkkien maun uudelleen, on ehkä vain tieteen vuoksi testattava eri makuja!

Terveellisempiä herkkuja Foodinilta 6h70

Messuilla syöminen jää helposti vähemmälle, mutta verensokerin saa tasattua mukavasti maistuvilla suupaloilla. Ja siksi voin vain aavistella, että tänäkin vuonna suuntaan Foodinin messupisteelle. Foodinin kookosvesi on aiemmin pelastanut minut messuläkähtymiseltä ja olen myös aivan koukussa raakasuklaa-mulperimarjoihin sekä kookosmaito-raakasuklaaseen.

Crazy Coco - luonnollisempia janojuomia 7m131

Myönnän täysin olevani koukussa niin sanottuihin hipsterivesiin, vaikka en niitä edes viikottain kuluta. Luonnolliset energiajuomat, (hyvänmakuiset) kombuchat ja kookosvedet, tänne vain! Crazy Cocon valikoimiin kuuluu mm. luonnollinen kookosvesipohjainen energiajuoma (joka ei aiheuta minulle sydämentykytyksiä) ja uutuutena kombuchat, joten mielenkiintoni on taattu.

Kuva: Messukeskus


Ekomuotia messuilla 

Tänä vuonna messujen vastuullisen muodin valikoima on isompi kuin kenties koskaan aiemmin. Ekomuodin yritysten joukossa on paljon sellaisia tärppejä, jotka tarjoavat vegaanillekin sopivia laadukkaita ja eettisiä valintoja.

Messujen muotialueella on useita vastuullisen muodin ja asusteiden yrityksiä, joilla on tarjolla niin koukuttavia korviksia, vaatteita kuin asusteitakin.

Weecos 6s70

Weecos on heittämällä se the vastuullisten vaatteiden kauppa, josta aina ensimmäisenä vinkkaan. Onkin niin hienoa, että Weecos on lähtenyt edustamaan messuille niin ständillä kuin messuohjelmassakin. Weecosin messuosastolle onkin koottuna iso kattaus ekomuodin brändien valikoimaa. 

Eettisen muodin helmistä mukana on mm. kauniita vaatteita reilun kaupan periaattein valmistava *People Tree, kotimaisia koruja ja vegaanisia asusteita. Tsekkaa kotimaisen muodin ja asusteiden brändeistä ainakin vaatteistaan tunnettu *Papu, ihania koruja valmistava*PinjaPuu ja stydeimmät sukat, legginsit ja sukkahousut tekevä *Vilmuri by Wallinmaa Vilma!

Tykkään *Weecosin verkkokaupassa erityisesti siitä, että siellä voi valita eri kategorioista mm. vegaanisen, kierrätysmateriaaleista tehdyn ja kotimaisen vaatteen muutamalla täpän painalluksella.

Halla Halla 6t62

Ekompia ja kierrätysmatskuista tehtyjä urheiluvaatteita, anyone? Halla Hallan värikkäät uikkarit ovat jo monelle tuttuja, ja uutuutena valikoimassa on myös kierrätysmatskua hyödyntäviä urheilulegginsejä.

Mine Güngor 6u81

Kun etsit toinen toistaan värikkäämpiä ja näyttävämpiä statement-korviksia, suosittelen Mine Güngorin upeuksia. Kotimaisen pienyrityksen korut tehdään mm. kotimaisesta koivusta ja kierrätysmateriaaleista. Messuilla kaikki Mine Güngorin korut ovat tarjouksessa tasarahalla.


Kiinnostavia kestävyysaiheisia luentoja

Meitsiltä messujen runsaat luennot, paneelit ja tietoiskut ovat jääneet monesti väliin, mutta jos tällä kertaa ehtisin niihin, tsekkaisin varmasti seuraavat.

Toivon samalla, että eettisen muodin luennoissa muistetaan myös vegaaninen muoti, sillä eläinperäisten ainesosien käyttöön vaatteissa liittyy monta epäkohtaa, ja vastuullinen vaate on aina monen osan summa.

Miten valitsen vastuullisesti valmistetun vaatteen?
Perjantaina 18.10.2019, 16:30 - 18.10.2019, 17:00, Lounge

Weecos näkyy messuilla isosti vastuullisen vaatetuksen teemassa. Vastuullisen vaatekaapin rakentaminen ei ole kuluttajalle mikään läpihuutojuttu, joten tietoiskut aiheesta ovat tervetulleita! Aiheesta keskustelevat Weecosin Tuuli Solhagen ja Anu Hurme.

Miten ja miksi valita vastuullista muotia?
Lauantaina 19.10.2019, 11:30 - 19.10.2019, 12:30, Lounge

Weecosin tarjoamassa keskustelussa valotetaan muun muassa vaatteen elinkaaren vaiheita ja vinkkejä vastuullisen vaatteen valintaan asiaan perinpohjin perehtyneiden vastuullisuusasiantuntijoiden kanssa. Mukana keskustelemassa ovat  Papu Designin vastuullisuusvastaava Annariina Ruokamo, Eettisen kaupan puolesta ry:n vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme sekä Weecos Second Hand -ryhmän ylläpitäjä ja tiedostava kuluttaja Susanne Romström. 

Ekologisen ja eettisen vaatteen ABC
Sunnuntaina 20.10.2019, 13:00 - 20.10.2019, 13:30, Lounge

Sunnuntaina eettisestä muodista asiantuntijapuheenvuoron pitää Anniina Nurmi, joka vinkkaa käytännön näkökulmia vastuullisen vaatteen tunnistamiseen, kuluttajan vaikutusmahdollisuuksiin ja ekologisuuden ja eettisyyden huomiointiin pukeutumisessa.


On niin siistiä huomata, miten vegaanisuus ja eettisyys ovat vuosi vuodelta nousseet suurempaan rooliin messuilla. Aiotko sinä piipahtaa messuilemassa?

2 kommenttia

  1. Minä olen messuilla ainakin perjantain, ja voi olla että piipahdan myös lauantaina 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, messut on aina hulinaa ja tärppejä täynnä :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^