Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Arganöljyn hyödyt ihonhoidossa | kotimainen Okabo Organics | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Arganöljyn hyödyt ihonhoidossa | kotimainen Okabo Organics

Kaupallinen yhteistyö: Okabo Organics
*mainoslinkki


Ikiaikainen arganöljy on syystäkin yksi kosmetiikan monipuolisimpia ja suosituimpia kasviperäisiä ainesosia. Arganöljyn hoitavat, rauhoittavat ja uudistavat ominaisuudet tekevät siitä äärimmäisen monipuolisen ainesosan: se sopii niin normaalin, kuivan kuin rasvaisenkin ihon hoitoon.

Argaöljyn suosio tarkoittaa myös sitä, että markkinoilla näkee arganöljytuotteita, joissa on ennen kaikkea painotettu halvinta hintaa, laadun ja eettisyyden ylitse.

Kun haluat arganöljyn hoitavuudesta parhaat tehot irti, kannattaa valita kylmäpuristettu ja mahdollisimman vähän käsitelty öljy, sillä silloin arganöljyn ravinteet säilyvät parhaiten.

Arganöljyä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös reiluun ja ympäristöystävälliseen tuotantotapaan. Arganöljyä saadaan Marokossa kasvavien arganpuiden pähkinöistä, joista se  puristetaan öljyksi. Koska arganöljyn käsittely on hyvin mekaanista, naisvaltaista ja käsipareja vaativaa työtä, on tärkeää valita vastuullisesti tuotettu arganöljy.

Seuraavaksi kerron arganöljyn hyödyistä sekä arganöljytuotteista, joissa sekä tuotannon laatuun, eettisyyteen että vegaanisuuteen on panostettu. Kotimainen Okabo Organics hankkii tuotteidensa arganöljyn suoraan reilun kaupan osuuskunnilta, käyttää vain kylmäpuristettua argania ja kehittä tuotteensa luonnonkosmetiikan kriteerein. Koko valikoima on myös vegaaninen ja eläinkokeeton.

Instagramistani löydät arvonnan, josta voit voittaa setin Okabo Organics -tuotteita.


Arganöljyn hyödyt ihonhoidossa - top 5 

1. Argan on luontaisesti pullollaan rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja

Arganöljy on luonnostaan täynnä ihoa uudistavia, pehmentäviä ja korjaavia vaikutuksia. Sitä käytetään usein mm. arpien ja pigmenttijälkien häivyttämisessä, anti age-tuotteissa, akneiholla kuin kosteustasapainon ylläpitäjänä normaalilla iholla.

Arganöljyn E-vitamiini korjaa ja rauhoittaa ihoa, ja on tunnettu ihon ikääntymisen merkkien taklaaja. Arganöljy sisältää myös ihon tarvitsemia rasvahappoja, jotka suojaavat vapaiden radikaalien aiheuttamilta muutoksilta. Esimerkiksi linolihappo auttaa mm. ihotulehdusten, hilseilyn ja aknen hoidossa, sillä esim. akneiholla ihon omat linolihappovarastot ovat vähäisemmät.

2. Arganöljy ei tuki ihohuokosia 

On ymmärrettävää, että sanapari öljy ihonhoidossa vie helposti ajatukset rasvaan, joka boostaa epäpuhtauksia. Öljyistä toki löytyy ihoa tukkivia eli komedogeenisiä, mutta arganöljy ei kuulu tähän jengiin. Öljyjen komedogeenisyyttä mitataan tyypillisesti asteikolla 1-5, ja arganöljyn sijoitus on 0 - eli ei lainkaan tukkiva!  Näin ollen se sopii hyvin myös aknesta ja epäpuhtauksista kärsivälle iholle.

3. Sopii joka ihotyypille kuivasta rasvaiseen

Kuivan ja normaalin ihon hoidossa arganöljy on täydellinen okklusiivi, eli ainesosa, joka estää kosteutta haihtumasta iholta. Kun yhdistät arganöljyn kosteuttavaan tuotteeseen, kuten kasvovoiteeseen, se ikään kuin blokkaa kosteuden haihtumista iholta. Moni atoopikko ja ihon hilseilystä kärsivä vannoo arganin nimeen juuri sen hellävaraisuuden ja kosteutta sitovuuden vuoksi.

Ja kuten yllä kerroin, rasvaisen, epäpuhtaan tai tulehtuneen ihon ei ole syytä pelätä arganöljyä. Se ei tuki ihoa, vaan sen sijaan auttaa mm. parantamaan aknearpia ja heikentämään tulehduksia muun muassa E-vitamiinipitoisuutensa ansiosta.

4. Arganöljy sopii päästä varpaisiin

Tässä postauksessa kerron arganöljystä kasvojenhoidossa, mutta olet ehkä kuullut myös mm. arganöljy-shampoista ja hoitoaineista? Etenkin puhdasta arganöljyä ja siihen pohjautuvia tuotteita (kuten kosteusvoiteita) voi hyvinkin käyttää luovasti monelle ihoalueelle.

Vaikka tässä postauksessa näkyvä Okabon puhdas arganöljy on ensisijaisesti suunnattu kasvoille, se on puhdasta arganöljyä, ja sopii käytännössä koko kropalle. Olenkin käyttänyt sitä myös mm. kuiviin kohtiin säärissä kosteusvoiteen seassa sekä kynsinauhaöljynä.

5. On miellyttävä iholla 

Kosmetiikan öljyistä puhuttaessa on hyvä muistaa, että ne on valmistettu eri tavalla kuin ruokaöljyt, joiden koostumus on paksumpaa ja "karkeampaa". Okabon arganöljy on hyvin miellyttävä iholla, sillä se ei jätä paksua tuntua kasvoille. Ja kun arganöljy on yksi tuotteen ainesosa (esimerkiksi kosteusvoiteessa), mitään öljymäisyyttä ei edes huomaa. Arganöljy on iholla paljon kevyempi kuin esimerkiksi kookosöljy, joka tekee  paljon "kalvomaisemman" pinnan.


Okabo Organics arganöljytuotteet

Arganöljyn hyötyjen pikakelauksen jälkeen on aika tutustua kotimaiseen pienyritykseen, jonka intohimona on valmistaa eettisiä, laadukkaita ja fiksun hintaisia arganöljytuotteita.

Okabo Organicsin tarina sai alkunsa kun sen perustaja Terhi löysi ulkomaanmatkallaan arganöljyn, alkoi opiskella aiheesta lisää ja vakuuttui arganin hyödyistä - ja päätti itse perustaa yrityksen, joka edistäisi luonnonmukaista kauneudenhoitoa eettisellä arganöljyllä.

  • Okabo Organics on kotimainen luonnollista kosmetiikka valmistava pienyritys, jonka tuotteilla on Avainlippu-merkki.
  • Okabo ostaa arganöljynsä perusraaka-aineensa eli puhtaan arganöljyn suoraan naisten osuuskunnalta ilman välikäsiä.
  • Arganöljyn tuotannossa noudatetaan kestäviä ja reilun kaupan periaatteita (lue lisää). Esimerkiksi arganöljypuiden kantaa ei ylikuluteta, ja työntekijät saavat reilun korvauksen.
  • Okabon arganöljy on aina kylmäpuristettua ja täyttää Ecocert-sertifikaatin ehdot. 
  • Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, eikä niitä testata eläimillä. Valikoimassa on öljyjen ja kosteusvoiteiden ohella myös luonnonmukaisia ruusuvesiä ja uusi kaktusviikunaöljy. Katso koko valikoima täältä!

Puhdas ja tuoksuton arganöljy - Okabo Organics Pure Argan Oil 

Kun haluat käyttää arganöljyä yksinkertaisimmillaan ja yhdistellä sitä helposti muihin ihonhoitotuotteisiin, puhdas arganöljy on tähän paras valinta. Okabon arganöljyt ovat sisältävät 100% argania, ja tuoksuton versio on todella tuoksuton. Koostumus on kepeä, ja vaikka puhumme öljystä, se totta tosiaan ei asetu tahmaisesti iholle.

Arganöljyn sekoittaminen kasvovoiteeseen on auttanut syksyn tuoman kasvojeni pintakuivuuden taltuttamisessa. Sekoitan muutaman tipan kasvovoiteeseen yötä vasten, ja iho pehmenee jo yön aikana, ja isommat kuivat kohdat talttuvat muutamassa päivässä. Olenpa sipaissut öljyä myös kynsinauhoilleni!

On hyvä muistaa, että arganöljy ei siltänään korvaa kosteusvoidetta, vaan se auttaa kosteusvoiteen kosteutta lukittumaan iholle. Sitä kannattaakin sekoittaa kosteusvoiteeseen tai lisätä kosteusvoiteen päälle ihonhoidon viimeisenä steppinä. Hinta *House of Organicissa 24,50 e.


Okabo Organicsin arganöljy on todellinen monitoimituoteArganöljypuhdistusaine kasvoille - Okabo Organics Nourishing Oil Cleanser 

Öljy liu'ottaa ihon omaa öljyä ja meikkiä kasvoilta kenties paremmin kuin mikään muu ainesosa, ja tekee sen tehokkaasti mutta tippaakaan kuivattamatta. Okabon öljypuhdistus on siitä nerokas tuote, että se sopii ääripään ihotyypeille kuivasta rasvaiseen.

Itse suosin aina kaksoispuhdistusta, kun käytössä on öljyputsari, mutta Okabon puhdistusainetta voit käyttää myös siltänään. Jos käytät pelkkää öljypuhdistusta, hiero öljyä kuiville kasvoille, pyyhi ylimääräinen esimerkiksi vanulappuun ja viimeistele ihonhoito tuttuun tyyliin kasvovedellä ja kosteusvoiteilla.

Kaksoispuhdistuksen idea on hieroa ensin öljyä (kuiville kasvoille), ja kun öljy "sulattanut" meikit ja ihon rasvaisuuden, sen jättämä öljyisyys pestään toisella puhdistusaineella pois. Eli esimerkiksi puhdistusmaidolla tai -geelillä ihotyypin tarpeiden mukaan. Suosittelen kaksoispuhdistusta etenkin rasvoittuvalle iholle, joskaan se ei lainkaan kuivata myöskään.

Okabon öljypuhdistus on herkälle iholle sopiva ja superriittoisa, sillä yhdellä pumppauksessa voi puhdistaa koko kasvot. Arganöljyn ohella se sisältää hoitavan öljycocktailin: mm. auringonkukansiemenöljy, makadamiaöljy ja risiiniöljy boostaavat tuotteen hoitavuutta. *Hinta House of Organicissa 23,90 e.

Öljypuhdistusaine on tehokkaimpia tapoja putsata kaikki meikit!

Okabo Organics kiinteyttävä 24 h arganöljy -kosteusvoide

Okabon kiinteyttävä 24 h -kosteusvoide on omiaan iholla, joka kaipaa ihon kuivuutta vastaan taistelevaa kosteusvoidetta. Itse vaihdan näin syksyisin kosteusvoiteet täyteläisempiin, sillä ilman kuivuus ja kylmyys näkyvät helposti myös ihossa.

Voide toimii päivä- ja yövoiteena sekä meikin alla, ja sen koostumuksesta tuntee, että puhutaan normaalia kosteuttavammasta tuotteesta.

Arganöljy on heti toisena ainesosana veden jälkeen, ja sen ohella kosteutta säilyttävät mm. sheavoi, hyaluronihappo ja oliiviskvalaani. Vaikka nimessä vilahtaa "kiinteyttävä" ja "anti age", mielestäni kosteusvoide sopii ikään katsomatta sellaiselle iholle, joka kaipaa hyvin kosteuttavaa mutta kepeää arkipäivien kasvovoidetta. 

Kosteusvoide kannattaa hieroa kasvoille huolellisesti, sillä vaikka sen koostumus on kevyt, se imeytyy parhaiten rauhassa levittämällä. Kosteusvoide toimii hyvin myös meikin alla, eikä meikkivoiteeni ole rullanneet sen päällä. Hinta Okabo Organicsin verkkokaupassa 33,9 euroa.

Okabo Organicsin kosteusvoide sopii hyvin kuivalle iholle


Mistä ostaa Okabo Organics-tuotteita?

Okabon tuotteita voit ostaa apteekeista ympäri Suomea ja valikoiduista luonnonkosmetiikan verkkokaupoista, kuten House of Organicista. Jälleenmyyjälistan näet täältä. Kun ottaa huomioon, että Okabon tuotteet ovat hyvin riittoisia, ja raaka-aineet on kerätty vastuullisella tavalla, hinnat ovat oikein kohtuulliset.

Klikkaa tästä Instagram-arvontaan, josta voit voittaa Okabo-tuotesetin.

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^