Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bio Sculpture -kokemuksia: vegaaniset geelikynnet | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bio Sculpture -kokemuksia: vegaaniset geelikynnet

Bio Sculpture -geelilakkaus saatu blogin kautta 


Olen pitkään haaveillut siitä, että kynteni olisivat päivästä toiseen huolitellut, siististi lakatut ja hyväkuntoiset. Kesän korvalla kokeilin ensi kertaa vegaanista Bio Sculpture -geelilakkausta kynsille, ja olen sittemmin tykästynyt niiden helppouteen niin paljon, että olen uusinut lakkauksen pariin otteeseen.

Bio Sculpture -geelilakkaus on sekä vegaaninen että eläinkokeeton, ja myös hellävaraisempi kynnelle moneen muuhun geelilakkaan verrattuna. Kuten tiedämme, geelikynsilakkaus ei ole luonnonkosmetiikkaa, kuten ei mikään kynsilakkaus, mutta siitäkin on mahdollista löytää parempi versio kynnelle. Missään vaiheessa en ole edes harkinnut geelikynsilakkauksen tekemistä kotona, sillä ammattilainen tekisi ne varmasti oikeaoppisesti ja turvallisesti.

Seuraavaksi kerron, miksi olen päätynyt ottamaan Bio Sculpture -geelilakkauksen, kuinka hyvin lakkaus kestää ja millainen prosessi itse kynsien geelilakkauksen laittaminen on.

Sain kuvissa näkyvän punaisen Bio Sculpture -geelilakkauksen blogin kautta Luonnonlumo -kauneushoitolassa Jyväskylässä. Olen käynyt Luonnonlumon yrittäjän Annen asiakkaana jo yli 3 vuoden ajan esimerkiksi Ekopharma-kasvohoidoissa. Sain myös itse päättää, postailenko kynsistä mitään blogiini tai someeni.

Bio Sculpture-geelilakkaus on vegaaninen ja kynnelle hellävaraisempi

Vegaaninen Bio Sculpture -geelikynsilakkaus - mitä ja miksi 

Kynsien geelilakkaus on ollut mielessäni pitkään, ja on muutamia syitä, miksi olen päätynyt geelilakkaukseen. En käytä geelilakkausta jatkuvasti, vaan pidän välillä taukoa kaikesta lakasta, mutta huomaan kyllä kaipaavani kynsilakkaa - turhamaista tai ei.

Ensiksi: pidän lakatuista kynsistä, mutta en lakkaamisesta tai siitä, että kynsilakka rapistuu kynsiltäni parissa päivässä ja vaatii korjailua. Geelikynsilakkaus kestää 3-4 viikkoa, jolloin kynnet ovat mintissä aina.

Toiseksi: haluan karsia omaa kynsilakkakokoelmaani, ja siihen geelilakkaus on auttanut. Minulla on (ollut) paljon kynsilakkoja, joita en käytä enää aika- tai makusyistä. Kun teetätän kynnet salongissa, omien kynsilakkojen tarve on vähentynyt.

Kolmanneksi: omat kynteni saavat kasvaa rauhassa geelilakkauksen alla. Kynteni ovat olleet aina lyhyet, helposti liuskoittuvat ja helposti ulkoisista rasitteista vaurioituvat (huolimatta lukuisista eri vahvistavista päällys- ja aluslakoista ja lisäravinnekuureista). Bio Sculpture-geelilakkauksen aikana omat kynteni ovat kasvaneet pidemmäksi kuin aikoihin, suojassa ulkoisilta kolhuilta.

Geelikynsilakkausta ei kannata sekoittaa rakennekynsiin, jotka pidentävät ja "rakentavat" kynsistä eri muotoisia. Tässä postauksessa puhumani "geelikynnet" tarkoittavat samaa kuin geelilakkaus, joka on tehty luonnollisen kynteni päälle ilman pidennyksiä tai kynnen muotoilua. Bio Sculpturen yhteydessä puhutaan usein myös oman kynnen geelivahvistuksesta tai kestolakkauksesta. 

Bio Sculpture-geelikynsilakkoja on lukuisissa ihanissa väreissä!

Bio Sculpture -geelilakkauksen ominaisuuksia

Bio Sculpture on käytännössä ainoa ammattitasoinen vegaaninen geelilakkaus, joka on saatavilla Suomen salongeista. Suuri syy, miksi en ole kokeillut kynsien geelilakkausta aiemmin, on se, että en ole löytänyt kriteereihini sopivaa vegaanista geelilakkamerkkiä paikkakunnaltani (kiitos siis vielä Luonnonlumon Annelle!). Kaikki Bio Sculpturen tuotteet ovat vegaanisia ja cruelty free -tuotteita. Bio Sculpturen värigeelit ovat nimeltään EVO2-geelejä.

Bio Sculpture on jo yli 20 vuoden ajan porskuttanut geelilakkamerkkinä, joka on panostanut tuotteiden kynsiystävällisyyteen ja kehittänyt vähemmän kemikaaleja sisältäviä geelituotteita. Firma onkin kehittänyt patentoidun, kynnelle astetta hellävaraisemman geelilakkakoostumuksen. Voit lukea lisää Bio Sculpturen suomenkielisiltä verkkosivuilta.

 • Bio Sculpture -geelilakka ei sisällä formaldehydiä, DBP:ta tai kamferia. Sen sijaan ainesosiin on lisätty kynsille hyödyllisiä A- ja E-vitamiineja.
 • Bio Sculpturen geelikynsilakkojen materiaali päästää vesi- ja molekyylejä kynsilakan "läpi", jolloin kynsilakkaus antaa kynnelle tilaa hengittää. Hengittävät kynsilakat, geeliä tai ei, ovat hyvin harvinaisia.
 • Geelikynsilakkojen joustavampi materiaali suojaa kynttä ulkoisilta rasitteilta. Hengittävyyden ohella tämä edesauttaa sitä, että oma kynsi ei kuivu lakan alla. Kynteni ovatkin olleet lakkausten välissä vailla liuskoja tai muita kuivumisen merkkejä.
 • Bio Sculpture -geelilakkaus on helppo poistaa poistoaineella ilman kynnen viilausta päältä. Tämä on iso etu, sillä jatkuva geelilakkauksen yhteydessä hiominen ei suoranaisesti edistä kynnen kuntoa. 
 • Sävyt ovat ihania ja niitä on paljon! Valitsin Luonnonlumon Annen tekemät kynnet joulun tyyliin punaisena, jonka päälle laitettiin vielä kaunista hopeista glitterlakkaa.
Laadukas geelikynsilakkaus kestää kynsillä noin 3-4 viikkoa

Miten Bio Sculpture -kynnet tehdään?

Lyhyt versio kuuluu näin. Kynnet viilataan haluttuun muotoon, ne lakataan aluslakalla, värillisellä lakalla ja päällyslakalla. Kynttä ei viilata päältä, toisin kuin monessa muussa geelikynsitekniikassa tehdään. Jokainen lakkakerros kovetetaan 30 sekunnin ajan UV-uunissa. Ja kun kynsilakka kuivuu, sitä saa saa koskea vapaasti, sillä se ei hievahda koskettamalla.

Bio Sculpture-geelikynsilakkaus on mahdollista saada vain ammattilaiselta

Miten hyvin Bio Sculpture -geelilakkaus kestää kynnellä?

Bio Sculpture -geelilakkaus on kestänyt hyvänä kynsilläni 3-4 viikkoa. Aivan viimeisinä päivinäkään geelilakkaus ei ole repsottanut joka kynnestä, vaan lakkaus on kestänyt siistimpänä.

Vaikka geelilakkaus on kestävä, en lakattuja kynsiä ei kannata käyttää tieten tahtoen "työkaluina". Esimerkiksi tölkin avaamista kynnellä, etikettien rapsuttelua kynnellä ja muuta mekaanista rasitusta kannattaa välttää, kun haluaa lakkauksen pysyvän mahdollisimman hyvänä. Muuten geelilakkauksen kanssa voi elää ihan normaalia arkea ilman kynsien varomista.

Luonnonlumon yrittäjä Anne on ainoa Jyväskylässä Bio Sculpture-geelikynsilakkauksia tekevä ammattilainen


Bio Sculpture -geelilakkauksen saa vain ammattilaiselta - ja hyvä niin, sillä geelilakkaus tarvitsee huolellisuutta enemmän kuin tavan kynsilakkaus. Keski-Suomen seudulla suosittelen Bio Sculpture-geelilakkaukseen Annen Luonnonlumo-ekohoitolan palveluja. Anne on kouluttautunut Bio Sculpture -geelilakkausten tekijäksi ja on tehnyt jo ennen sitä useita geelikynsilakkauksia. Luonnonlumo-kauneushoitolan koko idea on tarjota luonnonmukaisia hoitoja, ja olenkin monesti käynyt rentoutumassa mm. Annen Ekopharma-hoidoissa ja kasvojen timanttihionnassa.

Luonnonlumon palvelut ja hinnastot näet täältä, ja tästä voit ottaa Luonnonlumon Instagramin seurantaan.


Onko sinulla kokemuksia Bio Sculpture -geelilakkauksesta?

Kommentit

 1. Kiva kun postasit tästä <3 miekin olen viisaampi jos joku kyselee vegaanista kestolakkausta. Kynsilakkojahan sekä geelilakkoja osaan suositella, mutta salongissa tehty lakkaus on <3 mullakin oli joskus geelilakkaus ja oli se kyllä ihana, niin nätit ja kiiltävät kynnet ai että! Hermostuin vaan siihen kun ei ne mulla pysyneet töistä johtuen, sit mie jouduin niin usein tekemään uudet että geelivehkeet jäi vuosiksi seisomaan. Nyt taas himottaisi mutta kait mä tyydyn vaan lakkailemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mulle salonkilakkaus on ihanaa luksusta, kun kerrankin pysyy lakat hyvin kynnellä. Sun omat kynsikoristelut on kyllä aina tosi nättejä!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^