Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimaisen luonnonkosmetiikan uutuuskatsaus - vegaaniset vinkit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimaisen luonnonkosmetiikan uutuuskatsaus - vegaaniset vinkit

*mainoslinkki
tuotteet saatu blogin  kautta (paitsi Flow-shampoo)


Suomalaisen luonnonkosmetiikan huippuhyvä tilanne on jaksanut ihmetyttää viimeisen vuoden ajan. Toki pelkkä kotimaisuus ei ole se juttu, mikä tekee kosmetiikasta automaattisesti hyvää, sillä laadun, eettisyyden ja hinnan tulee olla myös mintissä. Mutta sitä enemmän ilahduttaa, kun uutuudet täyttävät vaativankin ihonhoitajan tarpeet. Kotimaisen luonnonkosmetiikan parhaimmisto kun on ottanut aimo harppauksen pois siitä suomalaisille kovin tutusta apteekkivoiteiden ja perusrasvojen maailmasta.

Kotimaisen luonnonkosmetiikan nousevina trendeinä ovat nyttemmin pakkauksettomat zero waste -ratkaisut sekä korealaisesta kosmetiikasta inspiroituvat ihonhoituotteet.

Syksyn mittaan kotimaisen, vegaanisen ja luonnollisen kosmetiikan uutuuksista on noussut usea timanttiselta vaikuttava tuote, joka ansaitsee valokeilansa. Kokosinkin lupaavimmat yhteen postaukseen, jotta ehdin niistä varmasti vinkata.

Kirjoitin aiemmin syksyllä myös muista uutuuksista: syksyn kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet top 10 -postauksessa.


Kotimaisen luonnonkosmetiikan uutuuskatsaus - vegaaniset vinkit


Uudistunut Flow Cosmetics ja zero waste -palatuotteet 

Joko olet huomannut Flow Cosmeticsin upean muodonmuutoksen? Ainakin pakkaukset saivat uudet ulkoasut, uusia tuotteita julkaistiin läjäpäin, ja joidenkin vanhojen tuotteiden, käsittääkseni esim. shampoiden, koostumuksia päivitettiin.

Flow Cosmeticsin uudistuneen valikoiman pahviin pakatut palatuotteet kiinnostavat eniten. On uusittuja *shampoopaloja, aivan uusia hoitoainepaloja sekä kiinteitä vartalovoiteita. Kasvotuotteiden puolelta *hyaluronihappo-probioottiseerumi vaikuttaa puolestaan aivan timanttiselta!

Olen viime päivät testannut Flow Cosmeticsin kiinteää hoitoainetta, joka toimii yhtä lailla kuin mikä vain muovipullossa oleva hoitsikka - se selvittää, kosteuttaa ja peseytyy helposti pois. Mutta se ei tuota muovia, ja kestää pidempään. Kirjoittanen vielä oman postauksen palashampoon ja hoitoaineen kokemuksistani.

Muistan vielä sen ajan 10 vuotta sitten, kun Flow oli Vihreä kosmetiikka, jonka valikoimassa oli muutama symppis-palashampoo. Niistä ajoista ollaan tultu vähän eri suuntaan, sillä nyt valikoiman minimalistiset pakkaukset nappaavat myös niiden huomion, joille luonnonkosmetiikka ei ole ennestään tuttua. Onkin tärkeää, ettei luonnonkosmetiikka ole pelkkä "hippien juttu", ja siitä uusi Flow on napakymppiesimerkki.

Uudet Flow-tuotteet ovat jalkautumassa jälleenmyyjien valikoimaan. *Varmuudella löydät Flow Cosmeticsin uuden valikoiman täältä  TwistBestä.

Flow Cosmetics on lanseerannut uusia ja uudistettuja zero waste -tuotteita

Ilona Luonkos - kiinteä vartalovoidepala (zero waste)

Kun puhutaan viime aikojen luonnonkosmetiikan hiteistä, Luonkosin kiinteät kasvojenpuhdistuskakut pääsevät oikeutetusti listoille. Nyt Luonkosin öljypuhdistustuotteiden valikoima on saanut rinnalleen kiinteät vartalovoidepalat.  

Luonkosin vartalovoidepalat ovat kasviöljypohjaisia, eli ne käytännössä sitovat jo iholla olevaa kosteutta ihoon. Siksi palaa kannattaa levittää hieman kostealle iholle tai kosteuttavan vartalovoiteen kanssa, sillä öljy blokkaa kosteuden haihtumisen iholta. Vaikka vartalovoidepalat sisältävät kattauksen hoitaiva kasvivahoja ja -öljyjä, ne eivät jää pyörimään ihon pinnalle, vaan imeytyvät hyvin.

Myös *Luonkosin uutuudet löytyvät TwistBe-valikoimasta. Vartalovoidepaloista on kaksi versiota: tuoksuvampi *Delicious -vartalovoide ja *tuoksuton Innocent-vartalovoidepala. Jos TwistBe ei ole sinulle vielä tuttu, suosittelen tutustumaan - jokainen kosmetiikkatuote on huolella valittua luonnonkosmetiikkaa, ja vegaaniset tuotteet voi valita valikosta näkyville. 

Kaikki Luonkosin tuotteet ovat vegaanisia ja pakattu biohajoavaan pahviin. Vartalovoidepalojen ohella Luonkos on julkaissut myös *miesten kasvojenpuhdistuskakun.

Lue arvioni Luonkosin öljypuhdistuskakuista: kotimainen zero waste -ratkaisu ihonpuhdistukseen
Luonkos ja  Carita Cosmetiikka valmistavat kotimaista ja jätteetöntä luonnonkosmetiikkaa

Carita Cosmetiikka hoitoainepalat

Carita Cosmetiikan shampoopalat ovat yhä parhaita palashampoita, joita olen käyttänyt. Niihin siirtyminien ei vaatinut mitään totuttelua tai krumeluureja, ja hiukset voi pestä kuten tavan shampoolla konsanaan. 

Nyt hiustenpesu zero waste -ratkaisuilla on vielä helpompaa, sillä Carita Cosmetiikan shampoopalat ovat saaneet seuraukseen kiinteitä, pahviin pakattuja hoitoainepaloja. 

Kaste-hoitoainepala on Carita Cosmetiikan hoitavin hoitoainepala: se sisältää mm. kaakao- ja sheavoita sekä hoitavaa LehtoPeat-turvetta, minkä ansiosta palaa voi suositella myös herkälle hiuspohjalle. Hoitoainepala sopii myös curly girl -metodiin. Tämä on testijonossani seuraavana! 


Unna Nordic Taimi C-vitamiiniseerumi 

Unna Nordic on vain vähän yli vuosi sitten lanseerattu ihonhoitosarja, jonka tuotteet yhdistävät korealaisen kosmetiikan vaikutteita suomalaisiin superravinteikkaisiin ainesosiin, kuten kasvi- ja marjauutteisiin.

Unna Nordicin uusin lanseeraus, Taimi C-vitamiiniseerumi, on todellinen tehotuote, sillä se sisältä huikeat 10%  uudistavaa C-vitamiinia. C-vitamiini on kosmetiikassa parhaita ihon uudistajia, sillä se auttaa mm. häivyttämään arpia, pigmenttijälkiä ja ihon sameutta.

C-vitamiini on myös hyvin herkkä ainesosa säilyttämään pitoisuutensa, mutta Unna Nordicilla on tähän pieni juju. Jotta C-vitamiinipitoisuus säilyisi läpi käytön, Taimi sekoitetaan kahdesta eri komponentista: seerumista ja c-vitamiinijauheesta. Pakkaus on tummaa lasia, mikä myös auttaa C-vitamiinia säilymään.

Unna Nordic on ammattilaiskäytön kosmetiikkasarja, jonka tuotteita voit hankkia kosmetologeilta tai Unna Nordicin verkkokaupasta. Unna Nordicin kaikki tuotteet ovat vegaanisia, ja merkillä on Leaping Bunny- ja Fi-Natura -sertifikaatit.

Unna Nordicin uusin tuote on Taimi  C-vitamiiniseerumi

Murumuru puhdistusmaito 

Murumurun kosmetiikka on nappivalinta sinulle, joka etsit simppeliä, herkkäihoiselle sopivaa ja kohtuuhintaista arjen luottokosmetiikkaa.

Uusi Murumurun puhdistusmaito on täydellinen mätsi talven iholle: kermainen putsari on hellävarainen, ihanan lempeä ja myös silmämeikin puhdistukseen sopiva. Plussaa vaniljaisesta tuoksusta! Jos jotain kannattaa muuttaa syksyllä ja talvella ihonhoidossa, ihon puhdistusaine on hyvä vaihtaa hellävaraisemmaksi ja ei-kuivattavaksi, kuten juurikin puhdistusmaidoksi.

Koko Murumurun valikoiman on vegaaninen, ja tuotemerkillä on niin ikään eläinkokeeton Leaping Bunny- kuin luonnonkosmetiikan Fi-Natura-sertifikaatti.

 Murumurun kosmetiikkaa voit ostaa muun muassa seuraavista luonnonkosmetiikan verkkokaupoista:

*Murumurun valikoima House of Organicissa 
*Hyvinvoinnin Tavaratalossa

Atopikin ja Murumurun tuotteet sopivat herkälle iholle

Atopik Anti-Age vartalovoide herkälle iholle

Atopik on herkkäihoisille suunniteltu kosmetiikkamerkki, mistä tuotesarjan nimikin antaa viitteitä. Atopikin uusin lanseeraus, kiinteyttävä vartalovoide, menee heittämällä parhaisiin Atopikin tuotteisiin, mitä olen käyttänyt. 

Vartalovoiteen koostumus on samettinen, nopeasti imeytyvä ja vienon tuoksuinen. Olen pitänyt aiemmastakin Atopikin kroppavoiteesta, mutta imeytyminen on jättänyt hieman toivomisen varaa nopeudessaan. Ei enää!

Vartalovoiteen anti-age tai kiinteyttävistä vaikutuksista en osaa niin sanoa, muuta kuin että koostumus on todella hoitava myös kuivalle iholle. Voide sisältä mm. metsämustikan siemenöljyä, superkosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihovitamiini E-vitamiinia. 

Atopikin tuotteita on myynnissä vain apteekeissa, joskin ympäri Suomea. Myös Atopikin koko valikoima on vegaanista kosmetiikkaa. Atopikin sertifikaatit ovat Leaping Bunny ja Fi-Natura. 

Kommentit

 1. Murumurua ja Atopikia saa ya.fi:sta ja ihan ilman toimituskuluja :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanasta ja todella tärkeästä postauksesta! Itsekin olen yhä kiinnostuneempi kotimaisesta luonnonkosmetiikasta, ja monesti harmittaa, kun tuli ostettua jokin ulkomainen tuote, ja sitten huomaakin, että kotimaisilta sarjoilta olisi löytynytkin vastaava, ja ehkä jopa parempi tuote! Ja nuo linkit, mistä näitä eri tuotemerkkien tuotteita voi tilata, ovat erittäin tärkeitä! Itse asun alueella, joten ainoa mahdollisuus minulle on tilata näitä nettikaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentista! Jokaisessa postauksessani on aina linkit tai maininta tuotteen ostopaikoista, enkä mielelläni täällä vinkkaakaan tuotteista, joita ei saa hankittua "mistään". :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Olen myös kiinnittänyt huomiota Flow uudistuneeseen ilmeeseen ja se on jotenkin raikas ja nuorekas. Tykkään itse kovasti :)

  Luonkosin tuotteista kirjoittelin juuri blogin puolelle itsekin ja olenkin aivan myyty heidän tuotteistaan. Huippu toimivia ja laadukkaita palatuotteita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flow*n uusi ilme on tosi kiva ja raikas, kuten sanoit. :) Täytyypä käydä kurkkaamassa blogisi myös! :)

   Poista
 4. Minullakin on tuo Atopikin vartalovoide testissä ja tykkään siitä tosi paljon! On mahtavaa, että suomalaista kosmetiikkaa on nykyisin niin laajasti saatavilla :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^