Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ihon kosteutuksen ABC | Neal's Yard Remedies ruusu-kosmetiikka | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ihon kosteutuksen ABC | Neal's Yard Remedies ruusu-kosmetiikka

Kaupallinen yhteistyö @Neal's Yard Remedies Suomi
*mainoslinkki


Ihon oikeaoppinen kosteuttaminen on kosmetiikan aiheista ikisuosikki, joka tuttuudestaan huolimatta herättää paljon kysymyksiä. Eikös iho kosteudu pelkällä öljyllä? Mikä ero on hydrating ja moisturising-termeillä kosteusvoiteiden kyljessä? Entä miten kasvovesi liittyy ihon kosteustasapainoon?

Tällä kertaa paneudumme ihon kosteuttamisen nyrkkisääntöihin ja siihen, miten luonnonkosmetiikkabrändi Neal's Yard Remediesin yksi suosituimmista tuotelinjoista vastaa janoisen ihon tarpeisiin.

Neal's Yard Remediesin Rehydrating Rose -kokoelma on tuotemerkin ostetuimpia tuotelinjoja läpi vuosien. Olen  itsekin käyttänyt ruusu-kasvovoidetta ensi kerran neljä vuotta sitten, ja miksipä toimivaa lähtisi korjaamaan.

Neal's Yard Remediesn ruusu-kosmetiikkatuotteet ovat malliesimerkki kosmetiikasta, joka on helppo yhdistää nykyiseen ihonhoitorutiiniin. Sinisten lasipurkkien sisältö on mietitty ihonhoito ja luonnolliset ainesosat edellä, ja tuotelinja on hyvällä tavalla klassinen, joten se sopii moneen ikävaiheeseen ja monelle ihotyypille.

Neal's Yard Remedies on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Britanniasta. Tuotteet valmistetaan reilun kaupan periaatteita noudattaen ja hiilineutraalisti. Sertifikaateista tuotemerkillä on mm. Soil Association ja eläinkokeeton Leaping Bunny. Suurin osa tuotteista on vegaanisia, kuten tämän postauksen tuotteet.


Neals Yard Remedies ruusu-kosmetiikka
Neal's Yard Remediesin Rehydrating Rose -kosmetiikka on tuotelinjan suosituimpaa

Neal's Yard Remedies Rehydrating Rose - ihon kosteusköyhyyttä vastaan

Rehydrating Rose -tuotelinja on suunnattu erityisesti iholle, jossa on kosteuden puutteen oireita, kuten kiristelyä, kimmoisuuden katomiasta, hilseilyä ja pieniä juonteita. Tuotteet sopivat ylipäänsä ihotyypeille, joissa on kosteuden puutteen ensi merkkejä - ja iholle, josta nämä halutaan pitää jatkossakin poissa!

Neal's Yard Remediesin Rehydrating Rose -linjan ainesosien tähtenä on tietenkin luonnonmukainen damaskonruusu uutteena, öljynä ja eteerisenä öljynä. Ruusu on yksi kosmetiikan ikisuosikki-ainesosia, ja hyvästä syystä: se rauhoittaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa ja on lievän antiseptinen.

Rehydrating Rose -tuotelinjan nimi johdattaa tärkeän ihon kosteutuksen seikan pariin. Terminä rehydrate viittaa hydrate-termiin, joka usein sekoitetaan voidepurkeissa näkyvään moisturise-sanaan.

Hydrate-termi viittaa ihon nesteyttämiseen eli ns. vesikosteuden parantamiseen ainesosilla, jotka vievät kosteutta ihosoluihin. Esimerkisi glyseriini, aloe vera ja hyaluronihappo ovat tällaisia ihoa välittömästi kosteuttavia ainesosia. Nämä ainesosat ovat toisin sanoen humektantteja,  jotka vetävät puoleensa vettä ja auttavat sitä säilymään ihossa. Hydrate-vaikutusta on muun muassa ruusu-tuotelinjan kasvovedessä, kosteusvoiteessa sekä tuotesarjan seerumeissa.

Moisturising-termi puolestaan viittaa kosmetiikkaan, joka auttaa lukitsemaan kosteusvoiteiden ja muiden hydrating-tuotteiden kosteutta ihoon. Tällaisesta tuotteesta hyvä esimerkki on Rehydrating Rose -linjan kasvoöljy.

Koska Suomen talvi ei helli ihoa kosteuttamalla sitä, ihonhoidossa kannattaa panostaa sekä suoraan kosteuttamiseen (hydrating) että kosteuden lukitsemiseen (moisturising).

Käytännössä käyttöön kannattaa ottaa sekä ihoa kosteuttavat kasvovedet, kosteusvoiteet ja seerumit, sekä kosteuden haihtumisen estävät öljyt. Katsotaan seuraavaksi, millaisia hydrate- ja moisture-ratkaisuja Neal's Yard Remedies käytännössä tarjoilee!

Lue myös: Vastuullisen kosmetiikan mallioppilas - Neal's Yard Remedies

neals yard remedies rehydrating rose kasvovesi
Suuri osa Neal's Yard Remediesin tuotteista on lasipakkauksissa, kuten Rehydrating Rose -kasvovesi

Rehydrating Rose Toner - ruusukasvovesi tuo iholle välitöntä vesikosteutta

Kosteuttavan ihonhoidon ensimmäinen kulmakivi on kasvovesi, kasvovesi ja kasvovesi. Oikein valittu kasvovesi ei ole puhdistustuote, vaan ihon tärkeimpiä kosteuttajia ja hoitajia.

Kasvovesi levitetään ensimmäisenä puhtaille kasvoille, joten sen rooli on suuri. Se tasapainottaa ihon pH:ta, tuo iholle suoraan kaivattua vesikosteutta sekä auttaa seuraavia hoitotuotteita imeytymään paremmin. Kun siis haluat kasvovoiteesta ja seerumista parhaat tehot irti, ei kannata skipata kasvovettä.

Neal's Yard Remediesin ruusukasvovesi on virkistävä, ruusuntuoksuinen ja kepeästi kosteuttava kasvovesi, joka sopii aamu- ja iltakäyttöön. Ruusukasvoveden glyseriini ja aloe vera tuovat vesikosteutta iholle, ja ruusun eteerinen öljy tuo ihanan aromaterapeuttisen vaikutuksen. Kasvovesi pehmentää välittömästi pieniä ihon kuivuuden aiheuttamia karkeuksia ja kuivuusjuonteita,  joita itselleni tuppaantuu helposti vuodenaikojen vaihtuessa.

Kasvovettä kannattaa levittää reilusti vaikka sormin, sillä vanulappu imaisee helposti arvokkaan kasvoveden  itseensä. Jos ihosi on kuivempi, kasvovettä kannattaa kerrostaa huoletta. Kerrostaessa levität kasvovettä ensin kerroksen, ja kun se on hieman asettunut, lisäät kasvovesikerroksia. Janoinen iho kiittää!

Lisätietoja Ruohonjuuren nettisivuilla: Rehydrating Rose Toner - ruusukasvovesi

neals yard remedies rehydrating rose kosteusvoide
Rehydrating Rose -kosteusvoide on erinomainen meikin alle

Rehydrating Daily Moisture - kepeä mutta kosteuttava kasvovoide myös meikin alle

Kosteuttavan kosmetiikan tunnetuin tuote on tietenkin kasvovoide, joka auttaa ihoa säilyttämään vesipitoisuuttaan. Kuten jo kerroin, olen käyttänyt Neal's Yard Remediesin ruusu-kasvovoidetta ensimmäisen kerran jo nelisen vuotta sitten.

Syy suosikkivoiteeni jatkuvaan käyttöön on selvä: ruusukasvovoide on niin unelmankevyt iholla, mutta samalla kosteuttava ja fiksuilla ainesosilla hoitava. Suosittelen sinulle, joka etsit mutkatonta ja järkevän hintaista luonnonkosmetiikan kosteusvoidetta normaalille ja pintakuivalle iholle.

Meikin alla ruusukosteusvoide on erityisen nappivalinta, sillä se imeytyy sen verran nopeasti, ettei erillistä odotteluaikaa tarvitse. Ja samalla se kosteuttaa tarpeeksi, jotta iho ei kiristele mineraalimeikinkään alla. Niin nestemäinen kuin mineraalimeikki ovat levittyneet ilman rullailua ruusukasvovoiteen päälle.

Voide sopii myös yövoiteeksi: sekoitan ruusuvoidetta ja ruusukasvoöljyä, kun haluan ekstra-kosteuttavan hoidon yöksi iholle!

Lisätietoja: Rehydrating Rose Daily Moisture


Ruusu-kasvoöljy
Ruusua sisältävä kasvoöljy ravitsee ihoa ja auttaa sitä säilyttämään voiteiden tuomaa kosteutta


Rehydrating Rose Facial Oil - kosteuden lukitseva kasvoöljy 

Yksi tuote ei pelasta koko ihonhoitoa, mutta öljy on parhaimpia aseita Suomen talven vitsauksia vastaan. Vedetön kasvoöljy sekä lukitsee iholle kosteutta, estää sen haihtumista ja auttaa ihoa suojautumaan talvea vastaan.

Ja kun kosteus pysyy iholla, hipiä pysyy pehmeänä, kimmoisana ja pienet kuivuusjuonteet saavat kyytiä. Kun etsit iholle luonnollista hehkua, öljy on tärkeimpiä tuotteita palauttamaan sitä.

Neal's Yard Remediesin ruusu-kasvoöljy on kaikkea sitä, mitä laadukkaalta kasvoöljyltä voi odottaa. Öljyn ainesosat ravitsevat ihoa aidosti, sen koostumus asettuu kasvoille nopeasti, ja tuote on super-riittoisa.

Ruusu-kasvoöljy tarjoilee luonnonllisen antioksidantti- ja vitamiinibuustin iholle. Damaskonruusuöljy ja cocktail muita kasviöljyjä sisältävät luontaisesti korkean määrän ravinteita, jotka tukevat ihon hyvinvointia. Ruusuöljyyn on valittu luonnonmukaisia, ei-tukkivia öljyjä, jotka ovat eri maailmasta kuin perinteiset mineraaliöljyt, ruokaöljyt tai ravinneköyhät "pakkasvoiteet".

Kosteusvoidetta ei kannata vaihtaa kokonaan öljyyn, vaan saat kasvoöljystä parhaan hyödyn, kun yhdistät sen kosteusvoiteeseen. Pelkkä öljy ei kosteuta ihoa, joten jos iho on kuivempi, kosteusvoiteiden tuoma kosteutus kannattaa lukita öljyllä.

Öljy levitetään nyrkkisääntönä iholle viimeisenä kosteusvoiteen päälle tai sen sekaan. Pari tippaa riittää, ja kokeilemalla löytyy se itselle sopiva määrä. 

Tuoksu on myös aivan ihastuttava - aromaterapiaa tarjoilee aito ruusun tuoksu!

Lisätietoja: Rehydrating Rose Facial Oil


Neals yard remedies ruusu-puhdistusgeeli
Ruusu-puhdistusgeeli on poikkeuksellisen hellävarainen, myös kuivalle iholle!


Rose Facial Wash - hellävarainen geelipuhdistusaine myös kuivalle iholle

Nyrkkisääntönä suosittelen kuivalle iholle mahdollisimman hellävaraista puhdistusaineitta, kuten puhdistusmaitoa tai -öljyä. Tällä kertaa teen poikkeuksen ja hyppään geeliputsarin kelkkaan, sillä Neal's Yard Remediesin Rehydrating Rose Facial Wash on turvallinen valinta myös pintakuivalle iholle.

Puhdistusaine ei itsessään kosteuta, mutta sen valitseminen lempeänä versiona on ihon kosteustasapainon kannalta olennaista. Siinä missä ihoa voi kosteuttaa voiteilla ja öljyillä, niiden hyödyn voi yhtä nopeasti sananmukaisesti pestä pois, jos puhdistustuote on liian voimakas ihon suojakerrokselle.

Rose Facial Wash -geeliputsari on sekä taivaallisen tuoksuinen kuin kasvot hellävaraisesti puhdistava, ilman että kasvot kiristelevät tai kuivuvat. Myös meikit ja silmämeikit lähtevät ruusuputsarilla hyvin!

Rose Cleanser ei sisällä ihon omaa suojakerrosta haittaavia ns. kovia peseviä aineita, joita tavataan useimmissa markettiputsareissa. Sen sijaan ihonhoidollista jujua löytyy pehmentävästä aloesta, glyseriinistä ja ruusu-uutteesta.

Ja aika ihana nippelitieto näin postauksen loppuun - jokainen pullo puhdistusgeeliä sisältää uutoksen 120 ruusun terälehdestä!

Lisätietoja puhdistusaineesta: Neal's Yard Remedies Rose Cleanser

Lue lisää Neal's Yard Remedies -kokemuksia:  Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa 


Summaten - ihon kosteuttamisessa on monta eri vaihetta ja huomioitavaa seikkaa, mutta nyrkkisäännöt on helppo hoksata. Neal's Yard Remediesin ruusu-kosmetiikkaa voin suositella sinulle, joka etsit luonnonkosmetiikkaa ympärivuotiseen käyttöön ja helposti omaan rutiiniisi sopien.

Mikä on sinulle tärkeää ihon kosteutuksessa? Mistä kosteuttavasta kosmetiikkatuotteesta et luopuisi?

Neal's Yard Remediesin kosmetiikan ostopaikkoja verkossa 


Ruohonjuuri 

*House of Organic 

*Jolie Shop 

*Skincity -verkkokauppa (ilmainen toimitus pk-seudulla Budbeella)Kommentit

 1. Geeliputsari on todella ihana, eikä ruusuntuoksu vähennä yhtään sen ihanuutta. ;)

  VastaaPoista
 2. Neal's Yardilta olen kokeillut lähinnä käsivoiteita ja tykännyt! Tosi kosteuttavia ja rasvaisia hyvällä tavalla. Jos en väärin muista niin lf joulukalenterissa pitäisi tulla Neal's Yard voide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on puolestaan ne käsivoiteet jääneet vähemmälle käytöllle, mutta ihana kuulla, että ovat hyviä! Mahtava idea jos LF-kalenterissa on NYRiä :)

   Poista
 3. Monia NYR:n tuotteita oon kokeillut, mutta Ruusu-linjasta ei ole tullut käytettyä mitään. Voide on kyllä kokeilulistalla. Voiteita tulee vaan nykyään käytettyä vähemmän, koska seerumi+kasvoöljy. Kasvovedestä en luopuisi, enkä kyllä kosteuttavasta seerumistakaan enkä hyvästä kasvoöljystä. :)

  NYR:n kasvovesipulloon suosittelen hankkimaan suihkepään niin sitä on helpompi käyttää eikä mene vahingossa hukkaan kädelle kaataessa. House of Organicista ainakin saa suihkepäitä näihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seerumi-kasvoöljy-yhdistemä kuulostaa todella hoitavalta, ja miksipä ei sillä voisi korvata kasvovoiteen.

   Kiitoksia vinkistä, moni onkin kertonut, että kannattaa hankkia suihkepullo Nealsin kasvovesiin. :)

   Poista
 4. Kiitos kattavasta tietopaketista! Erityisesti ero hydrating- ja moisturising -termien välillä oli minulle uutta tietoa. Olen juuri etsimässä itselleni vegaanisia ihonkosteutustuotteita ja kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa!
  Olikohan näissä kaikissa ruusutuotteissa tuoksu? Asun hajusteyliherkän kanssa ja mietinkin, että nämä ruusutuotteet saattavat olla vähän liian voimakkaan tuoksuisia hänelle. Yllättävän vaikeaa löytää luonnonkosmetiikasta tuoksuttomia kosteutustuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Kyllä jokaisessa ruusulinjan kosmetiikkatuotteessa on ruusun eteerisestä öljystä tai muusta ruusun ainesosasta peräisin olevaa tuoksua, eli ne eivät ole hajusteettomia virallisesti. Mutta esimerkiksi kasvovoiteen tuoksu on mieto ja puhdistusgeeli ei jää kasvoille tuoksumaan, emmekä puhu läheskään yhtä voimakkaista tuoksuista kuin synteettisessä kosmetiikassa. Ehkä voisit tuoksutella tuotteita kaupassa?

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^