Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikkaa miehille - vegaaniset vinkit listattuna | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikkaa miehille - vegaaniset vinkit listattuna

*mainoslinkki


Vegaanista luonnonkosmetiikkaa miehille! Nyt kun luonnonkosmetiikka on lyönyt itsensä läpi tavanomaisen kosmetiikan rinnalle, miesten eettisen kosmetiikan skene on kehittynyt hurjasti  viime vuosina. Huomasin, etten ole viime aikoina juuri vinkannut miehille suunnatusta vegaanisesta kosmetiikasta, joten teen korjausliikkeen tämän koontijulkaisun kautta. Tästä postauksesta löydät vinkkilistan miesten vegaanisen luonnonkosmetiikan brändeistä ja tuotteista. 

Kosmetiikkaa ei tarvitse käyttää sukupuolen raameissa, mutta miehille kehitetyissä kosmetiikkatuotteissa on tyypilliset pointtinsa. Miesten iho on naisten ihoa paksumpaa, joten miesten kosmetiikka tehdään koostumuksiltaan ohuemmaksi ("ei-rasvamaiseksi") ja usein monikäyttöisemmäksi (ne suihkushampoot...). Myös parranajo vaatii tietenkin omat tuotteensa.

Moderni luonnonkosmetiikan parhaimmisto sisältää ihoa ns. pintaa syvemmältä hoitavia kasviperäisiä  ainesosia, tuntuu iholla miellyttävältä ja imeytyy ilman rasvamaista tunnetta. Luonnonkosmetiikan tuotteet eivät oletuksena sisällä silikoneja, väriaineita, kovia säilöntäaineita tai vahvoja keinotekoisia hajusteita. Tämä näkyy tietenkin myös miehille kehitetyssä luonnonkosmetiikassa.

Miesten luonnonkosmetiikan tuotteita selatessani huomasin, että lähes kaikkea kosmetiikkaa löytyy runsaasti vegaanisena ja cruelty freena. Lukuunottamatta yhtä näkyvää poikkeusta. Moni partavaha sisältää lampaanrasvaa eli lanoliinia tai mehiläisvahaa, eikä ole täten vegaaninen. Siinäpä olisi hyvä markkinarako, sillä vegaanisen partavahan voisi valmistaa esim. sheavoita käyttäen. Sen sijaan usea partaöljy on vegaaninen sekä luonnonkosmetiikkaa.


vegaaninen miesten luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa miehille - vegaaniset vinkit listattuna

Jokainen listalla mainittu tuote on on vegaanista luonnonkosmetiikkaa, vaikka koko tuotemerkin valikoima ei olisi vegaaninen. Vegaanisuuteen kuuluu myös eläinkokeettomuus. Tuotteita voi hankkia Suomesta ja linkit vievät verkkokauppojen tuotetietoihin.

Avril Organic

Avril valmistaa edullista (10-12 e) luonnonkosmetiikkaa miesten ihohoitoon päästä varpaisiin. Kun etsit tasalaatuisen hyvää luonnonkosmetiikkaa fiksulla hinta-laadulla, Avril on loistava valinta.

 Avril MEN-valikoimasta löydät muun muassa suihkugeelejä, ihonpuhdistusaineen, kasvovoiteen sekä parranajoon *vegaanisen partaöljyn, parranajovoiteen sekä after shave-emulsion. Katso Avrilin koko *MEN-valikoima House of Organicista ja *Biodellysta. Avril on Ecocert- ja Petan cruelty free-sertifioitu.  Tuotteita löydät myös joistain ekokivijalkakaupoista.

Bad Weather 

Bad Weather -kosmetiikan juju on kasviperäisissä ainesosissa, jotka auttavat ihoa selviämään pohjoisen talven sään vaihteluissa (tuotesarja on latvialainen). Tuotteet on pakattu pitkälti lasipurkkeihin, ja ne ovat normaalia hoitavampia pelkän kosteutustehtävänsä lisäksi. Purkeista löytyy mm. kosteutta sitovia, anti age-vaikutteisia ja ihoa pehmentäviä ainesosia.

Bad Weatherin valikoimasta löydät mm. kasvoveden, kasvovoiteen, partaöljyn ja silmänympärysgeelin. Katso *Bad Weatherin kosmetiikan valikoima House of Organicista.

Beard Brother

Beard Brotherin Beard Balm on partavahan ja partaöljyn sekoitus, joka samalla kosteuttaa ja muotoilee partaa. Toisin kuin partavahat, tämä tuote on vegaaninen. Beard Brotherin tuotteita voit hankkia vain verkosta:*tsekkaa valikoima Nordicfeelistä ja *myös täältä Lykosta.

Benecos 

Avrilin tavoin myös Benecos on todella edullinen luonnonkosmetiikan tuotesarja, sillä hinnat ovat alle 10 eurossa. Benecosin miesten vegaanisesta kosmetiikasta löydät mm. suihkugeelin, deodorantti-sprayn, partaöljyn sekä after shave- ja kasvovoiteen. Benecosin kosmetiikkaa voit hankkia edullisesti esim.*täältä Hyvinvoinnin tavaratalosta.

Kaerel

Kaerel valmistaa mutkatonta ja iholla todella miellyttävää vegaanista luonnonkosmetiikkaa miehille. Tuoksut ovat raikkaan maskuliinisia, eivät turhan axemaisia saati "yrttisen" luonnonkosmetiikkamaisia. Esimerkiksi Kaerelin kosteusvoide on kevyt, nopeasti imeytyvä mattapintainen kasvovoide (olen testannut!).

Kaerelin tuotteista löydät mm. suihkushampoon, parranajovoiteen ja kasvovoiteen. Koko valikoima on vegaaninen ja fiksun hintainen niin ikään. Katso *Kaerel-kosmetiikan valikoima maahantuojan Greenlipsin verkkokaupasta.

Kokemuksiani Kaerel-kosmetiikasta voit lukea erillisestä postauksesta: Kaerel - vegaanikosmetiikkaa miehille.

Lavera 

Lavera on yksi kautta aikain suosituimpia luonnonkosmetiikan brändejä. Eikä suotta, sillä tuotteet ovat fiksun hintaisia, iholla miellyttäviä ja hoitavia sekä helposti ekokaupoista löytyviä. Laveran vegaaninen miesten kosmetiikka on kehitetty erityisesti herkälle iholle.

Laveran Men Sensitiv -tuotteet sisältävät mm. hajusteettoman partavaahdon, deodorantin, after shaven, kosteusvoiteen ja monitoimi-suihkugeelin.*Katso Laveran MEN-valikoima Hyvinvoinnin.fi. Löydät Laveran tuotteita myös monesta marketista ja päivittäistavarakaupasta.

Luonnonkosmetiikan sertifikaatin ohella Laveralla on Vegan-sertifikaatti vegaanisissa tuotteissaan, joten ne on helppo tunnistaa myös purkin kyljestä.

miesten luonnonkosmetiikka
Lavera, Sante, Benecos ja Avril valmistavat edullista ja vegaanista luonnonkosmetiikkaa miehille


Luonkos 

Luonkos on kotimainen tuotesarja, joka valmistaa vegaanista zero waste -kosmetiikkaa. Tuotesarjan hittejä ovat öljypohjaiset puhdistuskakut kasvoilla. Öljy-sanaa ei kannata säikähtää, sillä öljy puhdistaa tehokkaasti sekä öljyisen ihon omaa rasvaa sekä hoitaa kuivaa ihoa - Luonkosin puhdistustuotteet sopivat siis monelle ihotyypille. Jos iho on rasvainen, öljy kannattaa pestä huolellisesti pois esim. puhdistusliinan avulla. Lisäksi Luonkosin puhdistusaineet ovat super-riittoisia!

Luonkos on julkaissut miehille suunnatun *Complete-öljypuhdistuskakun, joka sekä kosteuttaa että puhdistaa samalla. Katso koko *Luonkosin valikoima esim. TwistBestä.

Neal's Yard Remedies

Yhden kaikkien aikojen vanhimman luonnonkosmetiikan valmistajan men-kosmetiikassa on muun muassa parranajoon valmistava kasvokuorinta, parranajovoide, luomulaatuinen kölninvesi ja after shave. Neal's Yard Remediesin tuotteet ovat laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joka ei vain "tee mitä lupaa", vaan hoitaa ihoa ravinteikkaiden kasvipohjaisten raaka-aineiden avulla.

Neal's Yard Remediesin kosmetiikkaa löydät useasta verkkokaupasta, kuten *House of Organicista ja *TwistBesta. Tuotteista osa on myös Ruohonjuuren valikoimassa.

Tuotesarja tunnetaan myös vankkumattomasta eettisyydestään: Neal's Yard Remedies valmistaa tuotteita omassa ekotehtaassaan, ja sillä on mm. reilun kaupan sertifikaatti, Soil Association-leima sekä eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny. Neal's Yard Remediesin tuotteet ovat plussana hiilineutraaleja!

Partawa

Kotimainen Partawa on erikoistunut hoitaviin parranhoitotuotteisiin, joista luonnonöljyistä tehdyt partaöljyt ovat vegaanisia (Yötön yö, Metsän Henki, Puhdas Pohjola). Kuten tuotteiden nimet kertovat, inspiraatiota haetaan pohjolan luonnosta raaka-aineita myöten. Huomaa, etteivät partavahat ole vegaanisia. *Katso Partawan valikoima Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Rokua Skincare

Kotimainen Rokua on tyylikäs uusi luonnonkosmetiikan sertifioitu miesten kosmetiikkabrändi, jonka tuotteet on pakattu täyteen hoitavia kasviperäisiä ainesosia. Koko kompakti valikoima - kosteusvoide, kasvojen puhdistusaine sekä partaöljy - on vegaaninen.

Luonnollisuus näkyy myös siinä, että Rokua lisäksi lahjoittaa osuuden tuotostaan WWF:lle Itämeren suojeluun. *Katso Rokuan ihonhoitotuotteet täältä House of Organicista. Tuotteita löydät myös mm. Ruohonjuuresta.

kotimainen miesten luonnonkosmetiikka
Rokua ja The Silent Finn edustavat kotimaista ja vegaanista miesten luonnonkosmetiikkaa


Sante Homme 

Sante sujahtaa niin ikään edullisen, ikisuositun ja simppelin hyvän luonnonkosmetiikan lokeroon. Sante Homme -linja sisältää miesten vegaanisista ihonhoitotuotteista mm. suihkushampoon, *luonnonkosmetiikan partavaahdon, deodorantin ja rauhoittavan kasvojen kosteusvoiteen. Santen kosmetiikkaa löydät monesta kaupasta verkosta ja kivijalasta. Esimerkiksi *Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Ruohonjuuri myyvät Santen miesten kosmetiikkaa.

The Silent Finn

The Silent Finn on kokonaan vegaaninen luonnonkosmetiikan miesten ihonhoitosarja. Nimikin sen jo kertoo - kyseessä on kotimaista kosmetiikkaa, ja kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Simppeli valikoima sisältä kaiken tarpeellisen kasvojen hoitoon: parranajovoide, after shave, kasvojenpesuaine ja kosteusvoide kuuluvat valikoimaan. Tuotesarja luottaa simppeleihin, mutta ihoa aidosti hoitaviin ainesosiin: kasviperäiset ja luonnolliset ainesosat ovat etunenässä koivu-uutteen johdolla.

The Silent Finn on uudehko lanseeraus, ja tuotteita löydät varmuudella ainakin *täältä verkkokaupasta.

Urtekram

Urtekram tunnetaan "luonnonkosmetiikan Pirkka-tuotesarjana" (hyvällä tavalla!), sillä sen tuotteet ovat edullista ihonhoidon peruskosmetiikkaa. Urtekramin miesten tuotteissa on alle kympillä muun muassa vegaaninen suihkushampoo, kosteusvoide kasvoille ja deodorantti.

Urtekramin kosmetiikkaa löydät suuren kattauksen esim. *Hyvinvoinnin Tavaratalosta sekä myös monesta marketista.

Metalliset safety razor -höylät 

Safety razor -höylät sopivat monipuolisesti karvojen poistoon ja niiden terät voi vaihtaa, joten laadukas hankinta on käytännössä ikuinen. Plussa muovittomuudesta!


*Slammer Gear -höylä @House of Organic

*Edwin Jagger @Kicks


Verkkokauppojen miesten vegaanisen luonnonkosmetiikan osiot:

*House of Organic - todella laajan valikoiman luonnonkosmetiikan verkkokauppa

*Jolie - korkealaatuisen luonnonkosmetiikan verkkokauppa ja putiikki

*TwistBe - ihonhoidon asiantuntijoiden kokonaisvaltainen verkkokauppa ja putiikki


Lue lisää vinkkejä vegaanisesta luonnonkosmetiikasta: Hakusessa vegaaninen deodorantti?

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^