Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset kynttilät luonnollisilla tuoksuilla - kootut vinkit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset kynttilät luonnollisilla tuoksuilla - kootut vinkit

Kuvien vegaanikynttilät saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Mikä olisi kynttilää parempi tunnelman luoja pimeänä vuodenaikana? Löysin vegaanisten ja luonnollisten tuoksukynttilöiden ilon pari vuotta sitten, ja sittemmin ne ovat olleet jokatalvinen vieras pimeän tultua. Laadukas ja kaunis kynttilä on sekä ihana lahjaidea, tunnelman luoja kuin sisustuselementti.

Tunnelmallisten kynttilöiden fiilistelyssä voi kuitenkin helposti unohtua se, että moni kynttilä sisältää eläinperäisiä ainesosia, tai että tuoksukynttilöitä voi hankkia myös luonnollisen tuoksuisena ilman voimakasta esanssia.

Onkin ihanaa huomata, kuinka ekologisemmat, vegaaniset ja luonnonmukaiset kynttilät ovat viime vuosina nousseet framille isommin. Ennen kun löysin eteerisillä öljyillä hajustetut luonnollisemmat kynttilät, vältin tuoksukynttilöitä kuin ruttoa, sillä markettikynttilöiden tuoksut ovat niin voimakkaita, ja useampi muistutti siivoukseen tarkoitettua ilmanraikastinta.

Koska haluan jakaa laadukkaiden ja eettisten kynttilöiden iloa, niputin tähän postaukseen  kokemuksiani kotimaisesta kynttilälöydöstä ja listan Suomesta saatavista vegaanisista kynttilöistä. Tästä klikkaamalla pääset suoraan listaukseen!

Vegaaninen tuoksukynttila

Millainen on vegaaninen, luonnonmukainen ja eettinen kynttilä?

Saatat ehkä miettiä, miten niin kynttilä ei olisi vegaaninen? Se mikä tekee kynttilästä epävegaanisen on usein steariini, joka on ehtaa eläimen rasvaa. Ei kuulosta kovin hyvältä tunnelman luojalta. Myös mehiläisvaha on tyypillinen epävegaaninen ainesosa kynttilässä. Onneksi nykyään on paljon esimerkiksi vegaanisia soijavaha-tuoksukynttilöitä. Yllättävän helppoa on myös löytää vegaaninen ja kotimainen tuoksukynttilä!

Kynttilän soijavaha on sekä vegaaninen että ekologisempi vaihtoehto steariinille: soijavaha on uusiutuvaa, biohajoavaa sekä se palaa puhtaammin kuin steariini- tai parafiinikynttilät.

Ja toinen syy siihen, miksi kartan monet markettien tuoksukynttilät kaukaa, on niiden pistävä ja liian voimakas tuoksu. Siksi iloitsen siitä, että on luonnonmukaisemmat kynttilät on hajustettu luonnollisilla eteerisillä öljyillä, ja siksi niiden tuoksut ovat aitoja, ilman esanssia tai pistävän voimakasta tuoksua. Moni luonnollinen kynttilä sopii paremmin myös tuoksuherkälle.

Kotimainen tuoksukynttila

Luonnonmukainen tuoksukynttila SAE Nordic

Kuvissa näkyvät kotimaiset SAE Nordic -kynttilät ovat malliesimerkki siitä, mitä laadukkaalta kynttilältä voi odottaaSAE Nordic on jyväskyläläinen kahden naisen perustama firma, joka tekee luonnonmukaisen kosmetiikan ohella soijavahapohjaisia vegaanisia kynttilöitä.

SAE Nordicin kynttilöiden tuoksut ovat peräisin luonnollisista eteerisistä öljyistä, jotka tuoksuvat siltä miltä purkki sanoo. Tuoksu ei ole yhtä voimakas kuin markettikynttilöissä, vaan viipyilevämpi, mutta silti erottuva.

SAE Nordicin valikoimassa on muun muassa tuoksukynttilä metsän tuoksuisena, luonnollinen terva-tuoksukynttilä sekä tuoksuton soijavahakynttilä. Jos rakastat tervaa, rakastat varmasti tätä tervakynttilää: tuoksu on aivan oikean tervan tuoksuinen, voimakas ja luonnollisen tervainen. Valikoiman metsäkynttillät ovat kuitenkin suosikkejani, sillä ne vievät ajatukseni kesän tunnelmaan kuusien ja muiden vihreiden tuoksujen pariin.

Myös elämyksellisyys on tietenkin osa tuoksukynttilöiden lumoa. Kun kynttilät ovat kauniisti pakattuja ja tyylikkäissä pakkauksissa, ne luovat tunnelmaa ihan eri tavalla kuin perus pöytäkynttilät! SAE Nordicin kynttilät on pakattu topakasti lasipurkkeihin, joita voi uusiokäyttää, kun kynttilät tulevat tiensä päähän.

SAE Nordicin kaltaiset kynttilävalmistajat ovat vinkkaamisen arvoisia, joten kokosin alle listaa Suomesta hankittavissa olevista vegaanisista kynttilöistä.


Vegaaniset kynttilät luonnollisena - tuoksukynttilät ja tuoksuttomat listattuna


Painotus on luonnollisissa tuoksukynttilöissä. Suomessa on useita kynttilöiden pienvalmistajia joiden myyntipaikat ovat rajallisia, joten listasin tunnetuimpia ja helpoimmin löytyviä vegaanisia kynttilöitä.

100 % Pure 
Ihonhoitotuotteistaan tunnettu kosmetiikkabrändi 100% Pure valmistaa myös tuoksuvia  vegaanisia kynttilöitä. Katso 100% Puren *vegaaniset ja ekologiset kynttilät täältä. 

Candle Light Story 
Candle Light Story on suomalainen yhden naisen firma, joka valmistaa tuoksuvia ja tuoksuttomia soijavahapohjaisia kynttilöitä.

Kynttilöissä on ihana rätisevä puusydän! Tuoksut ovat hyvin luonnollisia, ja tuoksukynttilät ovat niin metsän, kukkien kuin vaikkapa kahvin tuoksuisia. Jälleenmyyjät voit katsoa täältä.

Lue myös: Candle Light Story - testissä tuoksuvat soijakynttilät 

Desico 
Stockmann on ottanut valikoimiinsa kotimaisen Desicon vegaanisia kynttilöitä. Desico on valmistanut kynttilöitä eri väreissä jo vuosikymmeniä.

Maria Nila 
Hiustuotteistaan tunnetun Maria Nilan tuoksukynttilät on tehty 100% kasvivahoista, kuten soija-, kookos- ja sheavahoista ja niiden polttoaika on jopa 50 tuntia. Maria Nila ei ole virallista luonnonkosmetiikkaa, mutta kynttilät vaikuttavat laadukkailta. Voit hankkia Maria Nilan tuoksukynttilöitä verkosta Elevenin verkkokaupasta tai esimerkiksi *Nordicfeelista.

MUI Collection
Kotimainen MUI valmistaa vegaanisia kynttilöitä rätisevällä puisella sydänlangalla. Katso lisätietoja MUIn sivuilta.

Munio Candela 
Kun etsit hyvin autenttista ja luonnollista tuoksukynttilää, Munio Candela on tähän persoonallinen valinta. Munio Candelan ekologiset ja vegaaniset kynttilät tehdään käsin Latviassa. Tuotteet inspiroituvat niin metsän, kasvien kuin pohjoisen luonnon antimista  - ja sisältävät esimerkiksi aitoa sammalta! Voit katsoa valikoiman Luoto.life -kaupasta.

SAE Nordic
Jyväskyläläinen SAE Nordic valmistaa ihanan tuoksuvia, soijavahapohjaisia kynttilöitä, joiden tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä. Kaikki tuotesarjan kynttilät ovat vegaanisia. SAE Nordicin verkkokauppaan pääset tästä.

We Love The Planet 
We Love the Planetin soijavahakynttilöissä on luonnollista särmää: ne on valettu kookoksen kuoresta tehtyihin kippoihin. Kun kynttilä on poltettu, sen kuoren voi käyttää vaikka astiana kasveille. Löydät valikoimasta tuoksuttoman ja tuoksuvan luonnollisen kynttilän. *Katso We Love The Planetin ekologisten kynttilöiden valikoima tästä.

Myös Ecoteekki.fi-verkkokaupasta löydät valikoiman vegaanille sopivia kasvivahaisia kynttilöitä. 

Jos mielestäsi jonkin  brändin tulisi olla listalla, vinkkaa siitä blogin kommenteissa! Lisää vinkkejä vegaanisista kynttilöistä löydät vegaanituotteet-saitilta. 


Poltatko sinä kynttilöitä? Onko sinulla kokemuksia soijakynttilöistä tai muista vegaanisista kynttilöistä?

Kommentit

 1. Mulle kynttilät on yksi parhaista asioissa tässä älyttömässä pimeydessä <3 Tykkään tuoksukynttilöistä, mutta luonnollisista sellaisista, koska tavallisista tuoksukynttilöistä saa usein järkyttävän päänsäryn - tai ainakin mä saan. Ostin viime vuonna I love me -messuilta Joikin tuoksukynttilöitä (soijavahasta tehtyjä), joita olen nyt vielä poltellut tänä vuonnakin. Niitä kyllä tekisi mieli hankkia lisää! Täytyy katsoa, millainen valikoima Tallinnan joulutorilla on, kun sinne ollaan nyt viikonloppuna menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kynttilät <3 Meillä on aika sama maku ja samat ajatukset kynttilöistä. Toivottavasti löydät sulle sopivan myös tänää talvena!

   Poista
 2. Miten nämä sopivat tuoksuyliherkille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuyliherkkyyksiä on niin monia erilaisia, että vain kokeilemalla selviää, mikä herkistää. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^