Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Meikki, joka sopii herkällekin iholle (+etukoodi) | Inika Organic | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Meikki, joka sopii herkällekin iholle (+etukoodi) | Inika Organic

Inika-meikit pr-näytteitä, *mainoslinkkiYksi meikkaamisen sitkeimmistä myyteistä on se, että kaikki meikki olisi automaattisesti iholle haitallista kemikaalien, herkistävyyden tai epämääräisen "tukkivuuden" vuoksi. Monesti kuulee, ettei esimerkiksi aknesta kärsivä saisi meikata lainkaan - väärin! Esimerkiksi mineraalimeikki on epäpuhtaalle iholle kenties turvallisin valinta meikeistä, sillä sen ainesosat on nimen omaan harkittu mahdollisimman hengittäviksi ja ihoystävällisiksi.

Herkistyminen on yksilöllistä, mutta iho voi herkistyä monelle meikin ainesosalle ja niiden yhdistelmälle. Etenkin usea synteettisen eli ei-luonnonkosmetiikan meikin ainesosa, kuten silikoni, talkki, maaöljyjohdannaiset ja vahvat hajusteet eivät varsinaisesti paranna ihon kuntoa. Onneksi meikkaamisesta ei kuitenkaan tarvitse luopua, kun haluaa vähentää synteettisten kosmetiikan ainesosien käyttöä.

Parhain vinkkini meikkien kemikaalikuorman vähentämisessä on tutustua luonnonkosmetiikan meikkeihin, jotka eivät vain peitä ja tuo pigmenttiä, vaan hoitavat ihoa. Ainesosat voivat esim. auttaa hillitsemään tulehduksia ja kosteuttamaan ihoa. Sain itse taannoin ihoni kunnon paranemaan jo sillä, että vaihdoin synteettisen meikkivoiteen mineraalimeikkiin. En siis lopettanut meikkaamista, vaan etsin iholleni parempia vaihtoehtoja.

Kun puhutaan ihoa hoitavista herkän ihon meikeistä, on oikea tutustua herkälle iholle suunniteltuiin Inika Organic -meikkeihin. Inika Organicin meikit ovat vegaanisia (Vegan-sertifikaatti), eläinkokeettomia (Choose Cruelty Free -sertifikaatti) sekä luomupitoisuudeltaan mahdollisimman suuria.

Inikan meikeissä ei luonnollisesti ole esimerkiksi silikoneja, maaöljyjohdannaisia, parabeeneja tai synteettisiä hajusteita. Inikan raaka-aineista voit lukea lisää täältä.
Kun tilaat vähintään 2 Inika-tuotetta TwistBen verkkokaupasta, saat vegaanisen siveltimen kaupan päälle, kun kirjoitat tilauksesi viestikenttään RABBITGLOW LAHJA. *Katso valikoima tästä. 
Yllä oleva koodi on voimassa niin pitkään, kun siveltimiä on saatavilla. Inika Organicin meikeistä usea niistä on aiemmin päässyt suosikki-listauksiini. Kuten viimeksi luomivärit, jotka pääsivät vuoden parhaiden meikkien listalle.

herkan ihon meikit

Luonnollinen ehostus herkän ihon meikeillä - Inika Organic -meikit 


Peittävä mineraalipohjainen kivipuuteri Baked Mineral Foundation

Se näyttää kivipuuterilta, mutta on tarvittaessa yhtä peittävä kuin full-coverage-meikkipuuteri. Hyvä pigmenttisyys tulee mineraalista (mica), jota onkin ainesosissa eniten, joten puuteri onkin enemmän meikki- kuin kivipuuteri. Vaikka mielestäni tunnen mineraalimeikit hyvin, Inikan Baked Mineral Foundationin nerokkuus on mennyt minulta täysin ohi!

Inikan Baked Foundation toimii sekä yksin meikkipohjana että meikkivoiteen kiinnittäjänä. Rasvoittuvalle iholle puuterilla voi loihtia peittävän meikkipohjan hetkessä, ja kuivempi iho hyötyy puuterin yhdistämisestä meikkivoiteeseen. Yksistään lopputulos on mattapintainen, mutta meikkivoiteen päällä riittää kevyempi kerros kiinnittämään meikin - ja tällöin mattapintaisuus on vähäisempää.

Vaikka puuteri on puristeinen, se ei ole pölisevä tai talkkinen. Tuntuma onkin kuin jauhemaisella mineraalimeikkipuuterilla - se levittyy todella hyvin, peittää nopeasti ja on helposti kerrostettavissa. Mattapintainen ei ole sama asia kuin kuivattava, sillä mineraali ei itsessään kuivata ihoa, ja ainesosissa on myös mm. pehmentävää skvalaania (oliiviöljystä).

Sävyvalintani on vaalein Unity, joka sopii todella vaalealle iholle, joka harvoin ruskettuu.

Mineraalipuuteri netissä: *Inika Baked Mineral Foundation

inika mineraalimeikki
Inika Organicin mineraalipuuteri toimii siltänään peittävänä meikkipohjana


Voidemainen huuli- ja poskipuna Lip & Cheek Cream

Voidemainen huuli- ja poskipuna on helppokäyttöinen, kevyesti sävyttävä ja aavistuksen kosteuttava meikkituote. Väriä kannattaa sipaista ihan sormella tai siveltimellä, ja pigmenttiä on helppo kerrostaa. Poskipunana voidemainen väri toimii meitsillä parhaiten silloin, kun laitan sen meikkivoiteen ja puuterin väliin.

Huulilla voiteen tuntuma on kosteuttava ja aavistuksen helmiäinen, joten meikkinappi sopii täydellisesti talven kevyeen meikkiin. Voideväri on manteliöljypohjainen, jonka pigmentti tulee mineraaleista. Ihonhoitoboostina tuotteessa on myös muun muassa E-vitamiinia.

Tuotetiedot ja ainesosat verkkokaupassa: *Inika voidemainen huuli- ja poskiväri


Luomiväriduo Black Sand

Luomiväri, jonka nostin vuoden meikkisuosikkeihini. Pigmenttisyys ja sävyt ovat huikeat, ja luomivärin koostumus saa täydet pisteet. Etenkin duon vaalea sävy on ihana kaikessa hohtavuudessaan.

Mattamustan ja persikkaisen/ruusukultaisen sävyn yhdistelmä on kaunis ja monikäyttöinen, sillä vaalea sävy sopii hyvin liikkuvalle luomelle, ja mattamustalla saa tehtyä myös silmänrajauksen ohuella kostealla siveltimellä.

Luomivärin pigmentti on mineraaliperäinen, ja luomiväri sisältää muun muassa kaakaovoita - liekö se täydellisen levittyvyyden taustalla?

Tuote netissä: *Inika Organic luomiväriduo

Pehmeä rajauskynä 

Myös Inikan kajal-rajauskynä pääsi vuoden meikkisuosikkeihini. Pehmeä kajalkynä levittyy kermaisesti, kestää pitkään luomilla ja sen pigmentti on tasainen. Itse olen enemmän kajalkynien kuin nestemäisten rajauksien ystävä, sillä kajalkynät ovat paljon helpompia käyttää ja mätsäävät paremmin tyyliini. Vihreä ja aavistuksen kimaltava sävyvalinta on rohkea meitsin kriteereillä, mutta hillityssä meikissä se onkin tosi nätti - eikä yhtään "liikaa"!

Tuote verkossa: *Inika Organic rajauskynä

inika luomumeikit
Inika Organicin meikeissä on useita värikkäitä vaihtoehtoja

Luonnonkosmetiikan ripsari - Inika Bold Lash 

Inikalla on iso kattaus vegaanisia luonnonkosmetiikan ripsareita, joista jokaisesta testaamastani olen pitänyt. Bold Lash -ripsari on niin ikään luottohyvä arjen ripsari: iso harja erottelee ripset, massa levittyy ilman paakkuja tai varisemista, ja lopputulosta on helppo tuuheuttaa kerrostamalla. 

Ripsari kestääkin useamman kerrostuskierroksen, minkä ansiosta jäljestä saa näyttävämmän. Massa ei ole liian kuivaa tai kosteaa, ja lopputulos on erottuva, enemmän kuin "pelkkää väriä".

Ripsari on kehitetty etenkin herkille silmille, ja sen hoitavuusboosti löytyy risiiniöljystä ja E-vitamiinista. Ripsiväri paranee hieman vanhetessaan, sillä noin viikon kuluttua avaamisesta massan koostumus oli helpommin kerrostettava.

Tuote netissä: *Inika Bold Lash -ripsiväri

inika organic maskara
Inika Organic Bold Lash on tuuheuttava, erotteleva ja pitkäkestoinen luonnonkosmetiikan ripsari

Inika Organicin highlighter antaa kasvoille luonnollista, mutta erottuvaa hehkua


Higlighter -korostustuote Baked Mineral Illuminisor 

Valoa heijastava silaus viimeistelee meikkiin tervettä hehkua, mikä onkin erittäin tervetullutta näin talvikasvoille. Highlighteria ei ole tarkoitus oikeastaan laittaa niin paljoa että hehkun huomaisi ilman valoa, vaan sen juju on nimen omaan luonnollisessa hehkussa, minkä valon osuminen saa aikaan.

Inikan puuterimainen hehkutuote saa hehkunsa jälleen kerran luonnollisista mineraaleista, jotka ovat mielestäni parhaita highlighter-ainesosia, sillä niiden tuoma kimalle ei ole överiä, vaan kasvoille luonnollisemmin istuvaa. Sävy Starlight on vaalea ja kylmä sävy, mikä mätsää erinomaisesti hyvin vaalealle ja keskivaalealle iholle.

Jos etsit superkimaltavaa highlighteria (tyyliin vahva Instagram-meikki), Inikan tuote ei ole ehkä just sulle - mutta kun etsit luonnollista hehkua ja kuulautta meikkiin, tsekkaa tämä yksilö!

Vinkki: itse käytän hehkutuotteita usein silmämeikissä esimerkiksi kulmaluulla ja silmäkulmassa. Highlighter kirkastaa ja avaa katsetta, kun valo osuu näihin silmämeikkiin.

Tuote netissä: *Inika Organic Baked Illuminisor

Meikki Inika Organic-tuotteilla: ripsiväri Bold Lash (ruskea), luomiväri Black Sand (vaaleampi sävy), huulilla voidemainen huuli- ja poskipuna ja meikkipohjana Baked Mineral Foundation sävy Unity. Etukoodi Inika-meikkeihin: sivellinlahja

Kirjoita tilauksesi viestikenttään RABBITGLOW LAHJA ja saat vegaanisen siveltimen kaupan päälle, kun tilaat vähintään 2 Inika-tuotetta TwistBen verkkokaupasta. *Katso valikoima tästä. Koodi ei ole kaupallinen yhteistyö.

Valikoimassa mielenkiintoisia juttuja ovat myös mm. *hyaluronihappoa sisältävä meikkivoide, *vegaaniset huulipunakynät ja voidemainen luomiväri.

Vielä sananen siitä, mikä TwistBe on, ja miksi pidän heidän konseptista. TwistBe on ihonhoidon asiantuntijoiden perustama verkkokauppa (ja myymälä Helsingissä), jonka jokainen myyntiin otettu tuote on tarkasti tutkittu ihoa hoitavuuden, luonnollisuuden ja hinta-laatusuhteen kriteerein. Esimerkiksi koko valikoima on takuulla luonnollista kosmetiikkaa, ja sellaista, jossa brändäyksen sijaan maksetaan ihonhoidon tuloksista. *Täältä voit lukea lisää TwistBen tuotekriteereistä. Tuotteita voi filtteröidä verkkokaupassa helposti esim. allergioiden tai vegaanisuuden mukaan. Olen seurannut  TwistBen taivalta jo vuodesta 2015, ja on siistiä huomata, miten isoksi valikoima on jo kasvanut!Kommentit

  1. Inikan meikkejä en olekaan itse koskaan käyttänyt. Mielenkiinto kyllä heräsi ja tuotteet vaikuttaa tosi laadukkailta ✨

    VastaaPoista
  2. Inika on vähän sellainen hiddem gem -meikkisarja, suosittelen kyllä tutustumaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^