Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Miksi hyaluronihappo on niin suosittu luonnonkosmetiikassa? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Miksi hyaluronihappo on niin suosittu luonnonkosmetiikassa?

Flow hyaluronihapposeerumi saatu pr-tuote, *mainoslinkki


Jos olet seurannut kauneusmedioita, blogeja ja kosmetiikkauutisia, olet varmasti nähnyt taikasanan hyaluronihappo. Olen itsekin maininnut hyalyronihaposta sen miljoona kertaa blogissani, ja teen varmasti jatkossakin näin, sillä ainesosan hyöty ihon kosteuttajana on helppo ymmärtää.

Jotta saamme vielä paremman otteen tästä trendikkäästä ja aivan perustellusti toimivasta kosmetiikan ainesosasta, luomme katsauksen sen perusteisiin. Samalla kerron käyttökokemuksia uudesta suomalaisesta luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumista.

Jos et aio lukea pidemmälle, kerron sen jo nyt: hyaluronihapon suosio kosmetiikassa perustuu sen ilmiömäiseen kykyyn auttaa säilyttämään ja lisäämään ihon kosteutta. 

Hyaluronihappoa voi käyttää sekä tavanomaisessa kosmetiikassa että luonnonkosmetiikassa. Molemmissa tapauksissa vaikutusmekanismi on sama. Kuitenkin etenkin luonnonkosmetiikassa sen suosio on jo parin vuoden perusteella räjähtänyt käsiin, eikä ihme! Seuraavaksi kerron, miksi.

hyaluronihappo luonnonkosmetiikassa

Hyaluronihappo kosmetiikassa ja ihonhoidossa - monta syytä suosioon

Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan, mutta esimerkiksi vanhemmalla, kuivalla ja auringon vaurioittamalla iholla sen määrä vähenee. Hyaluronihapon puute näkyy ihon kuivuutena, elastisuuden vähenemisenä ja pintaryppyjen ja juonteiden kasvuna. Kehossa hyaluronihappo sitoo vettä, ja toimii iskuja vaimentavana ja elastisuutta lisäävänä ainesosana esimerkiksi nivelissä, lihaksissa ja ihossa.

Kosmetiikkaan hyaluronihappo valmistetaan tyypillisesti synteettisesti bakteerifermentoimalla, ja nimestään huolimatta se ei ole varsinainen happo, vaan sokerimolekyyli. Sen valmistusprosessi ja alkuperä on varsin luonnollinen. Inci-listasta bongaat ainesosan sanoilla hyaluronic acid ja sodium hyaluronate.

Hyaluronihapon juju perustuu sen kosteutta sitovaan kykyyn, mikä luo iholle kevyen turvottavan vaikutuksen. Parempi nimitys olisi sileyttävä ja "pömpseyttävä" vaikutus, sillä hyaluronihappo täyttää ihoa luontevasti ilman kiristelyä.

Ja millainen tämä hyaluronihapon kosteutta sitova kyky olikaan? Se voi sitoa itseensä jopa 1000-kertaisen määrän nestettä omaan painoonsa nähden. Ja tämä kosteus siirtyy suoraan iholle, joten ei ihme, että hyaluronihappo keikkuu kosmetiikan bestseller-tuotteiden ainesosissa. Pieneltäkin kuulostava pitoisuus nostaa kosmetiikkatuotteen kosteuttavuudeen uusiin sfääreihin.

Hyaluronihappo on yksi parhaista anti-age-kosmetiikan tehoainesosista, sillä se sitoo kosteutta ihon soluväleihin ja täyttää ihon pintajuonteita ja -ryppyjä. Efekti on verrattavissa rusinan tiputtamisella nesteeseen: rypyt alkavat siloittua välittömästi ja ihon tekstuuri on silminnähden pehmeämpi. Hyaluronihappo tukee ihon kollageenin muodostumista, joten se vahvistaa kokonaisuudessaan ihon tärkeimpiä rakennuspalikoita.

Vaikka hyaluronihappo tunnetaan anti-age-ominaisuuksistaan, ei tule mieleen ihotyyppiä, mille sen tuoma boosti ei sopisi. Kosteampi ja kimmoisampi iho uusiutuu nopeammin, kestää kuivuutta ja kylmää paremmin, ja on yleisilmeeltään kirkkaampi ja heleämpi.

Lue myös: Ihon kosteutuksen ABC 

hyaluronihappo kasvovesi

Hyaluronihapon hyödyt pähkinänkuoressa 


 • Sen kosteutta säilyttävä ominaisuus on ylivertainen: yksi gramma hyaluronihappoa voi sitoa jopa 100 kertaa vettä solujen väliin. Tämä kosteus välittyy iholle tehokkaasti kosmetiikasta.
 • Täyttää pintajuonteita, siloittaa ja pehmentää ihoa välittömästi, ja sen vaikutus on kevyesti turvottava ("plumping effect").
 • Edistää ihosolujen uusiutumista ja tukee kollageenin muodostumista.
 • Vaikutuksia ihonhoidossa on tutkittu, arvioitu ja todennettu paljon, mikä ei ole aina niin sanottua kosmetiikan trendiraaka-aineissa.
 • On hyvin siedetty ja turvallinen raaka-aine eri ihotyypeille
 • Hyaluronihappoa on helppo käyttää osana ihonhoitoa: sitä on kasvovesissä, -voiteissa ja seerumeissa.


Flow Cosmetics Hyaluronihappo & Probioottiseerumi 

Uudistuneen kotimaisen Flow Cosmeticsin hyaluronihappoa sisältävä seerumi on oiva esimerkki laadukkaasta hyaluronikosmetiikasta. Seerumi sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa, minkä ansiosta ainesosan tehot pääsevät parhaisiin oikeuksiinsa.

Pienimolekyylinen hyaluronihappo vaikuttaa syvemmällä ihon kerroksessa. Se auttaa siloittamaan juonteita ja tekstuuria sekä supistaa kevyesti ihohuokosia. Suurimolekyylinen hyalronihappo puolestaan tuo kosteusboostin ihon pintakerrokseen. 

Seerumin koostumus on geelimäinen, mutta iholle nopeasti imeytyvä.  Se lähes sujahtaa ihoon! Tuotekehityksessä on selkeästi panostettu miellyttävyyteen, sillä koostumus asettuu iholle kevyesti, ilman piiruakaan rasvaista tunnetta. Seerumi tasoittuu iholle nopeasti, ja sitä sopii käyttää niin kasvovoiteen alla kuin sen tilalla.

Suosittelen Flown hyaluronihapposeerumia etenkin kuivalle ja pintakuivalle iholle - oma pintakuiva ihoni on tyytyväisenä ryystänyt sen kosteutta itseensä.

Flow Cosmeticsin seerumissa on myös probiootteja, jotka auttavat ihoa säilyttämään tervettä mikrobikantaansa. Koko uudistunut Flow Cosmetics on muutenkin julkaissut timanttisia uutuuksia: valikoimassa on paljon zero waste -kosmetiikkaa, herkullisen oloisia kuorinta-aineita ja seerumin kaltaisia huipputuotteita ihonhoitoon.

Flow Cosmeticsin hyaluronihapposeerumin löydät esimerkiksi *TwistBen verkkokaupasta.

hyaluronihapposeerumi

Luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumit - poimintoja: 

Kaikki mainitut tuotteet ovat vegaanisia, kuten kaikki blogini kosmetiikka.

*Flow Cosmetics Hyaluronihappo & Probiootti -seerumi - TwistBe

*Evolve hyaluronihapposeerumi - monen tuntema bestseller! | House of Organic

*Murumuru C-vitamiiniseerumi | House of Organic

*You & Oil Beauty Shot 100% hyaluronihappo (alle 20 e) | House of Organic

*Lué By Jean Seo Balance - suuren pitoisuuden seerumi (alle 20 e) | Biodelly

Luonnonkosmetiikan kasvovesiä, joissa on hyaluronihappoa:

*Evolve Daily Defence -kosteuttava kasvovesi | Jolie

*BYBI Beauty Mega Mist -kasvosuihke | House of Organic

*Lovely Day Hyaluron & Bloom Toner -hoitovesi  | Biodelly
Kommentit

 1. Lovely Dayn hoitovesi on muuten kans ihana (mainitsitkin tossa lopussa), ehkä mun lemppari tän Flown seerumin kanssa luonnonkosmetiikan puolelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on! <3 Huomasin, että tuotteet ovat vielä alessa, toivottavasti Lovely Day ei ole poistumassa minnekään. :)

   Poista
 2. Hyaluronihappo toivotetaan tervetulleeksi täälläkin :D Multa löytyy myös tuo FLOW Kosmetiikan uusi seerumi, mutta vielä en ole ehtinyt korkata :) Oon muuten rakastunut siihen Detox -öljyseerumiin, josta vinkkasin blogissakin:

  http://www.beauty-highlights.fi/2019/10/kotimaisen-luonnonkosmetiikan.html

  Ihan supertuote!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei enpäs olekaan huomannut tuollaista öljyä, käyn heti kurkkaa sun blogin :*

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^