Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Minimalistinen ihonhoito - mistä kosmetiikasta en luopuisi? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Minimalistinen ihonhoito - mistä kosmetiikasta en luopuisi?

*mainoslinkki

Minimalismin suosio heijastuu myös kiinnostuksena minimalistiseen ihonhoitoon. Tavaroiden, turhan kulutuksen ja turhien mielen energiaa syövien asioiden karsiminen kiinnostaa minuakin, ja esimerkiksi karsin kodistani tavaraa säännöllisesti kierrätykseen.

Päätin syventyä nyt minimalistiseen kosmetiikkaan ja siihen, miten rakentaisin mahdollisimman minimalistisen ihonhoitorutiinin, jos tuotteet tulisi karsia minimiin ja samalla saavuttaa mahdollisimman hyvät ihonhoitotulokset.

Haluan selventää, että minimalistinen ihonhoito ei tarkoita kaikkien tuotteiden poistamista tai vaihtamista yhteen rasvaan vain "minimalismin hengessä". Sen sijaan on järkevämpää tehdä tietoisempia valintoja ja panostaa ihoa aidosti hoitaviin (luonnonkosmetiikan) tuotteisiin. Aidosti ihoa hoitavia ainesosia sisältävät tuotteet tuovat paremmat ihonhoitohyödyt kuin turhia täyteaineita, kuten silikonia, sisältävät tuotteet.

Usean kosmetiikkatuotteen minimalismi piilee myös niiden monikäyttöisyydessä: kasvovesi voi toimia myös puhdistusaineena ja hyvä kosteusvoide myös silmänympäryksille.

Vaikka monikäyttöisistä tuotteista on hyötyä, en minimalismiin tai minkään muun idean vuoksi kannata sitä, että kaikki kosmetiikat vaihtaisi johonkin yhteen "ihmetuotteeseen". Tällaisia ovat viime aikoina olleet mm. kookosöljy, suola ja ikisuosikki apteekin perusvoide. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos sinä olet löytänyt tällaisen tavan toimivaksi. Mutta itselleni yhden tuotteen taktiikka ei kata ihonhoidon koko tarpeita (puhditus, kosteutus, kuorinta...) enkä sitä varsinaisesti voi suositella.

Mutta, nyt pieni ajatusleikki minimalistisesta ihonhoidosta, joka ei olekaan niin kaukana nykyisistä ihonhoitorutiineistani, mitä luulin.

Lue myös: vuoden parhaat luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet

Postauksen tuotteista Laponie of Scandinavia ja Neal's Yard Remedies on saatu pr-tuote
minimalistinen kosmetiikka

Minimalistinen ihonhoito luonnonkosmetiikalla - näistä tuotteista en luopuisi 

Ennen tuotevalintoja haluan selventää, että tälläkään hetkellä yhdelläkään ihonhoitotuotteella ei ole turha asema ihonhoidossani. En käytä tuotteita testaamisen pakosta tai huvikseni, vaan ihonhoidon tarpeistani lähtien.

Esimerkiksi nyt talvella on järkevää käyttää kasvoöljyä kuivalle iholle, mutta kesällä jätän tämän pois. Ajoitan myös uusien kosmetiikkapurkkien testaamisen iholle sopivaan aikaan siten, etten vaihda kuin yhden ihonhoitotuotteen kerrallaan.

Ihon puhdistustuote ihon senhetkisen kunnon mukaan

Ihon puhdistus on ihonhoidon steppi numero yksi, joten siitä luistaminen ei tulisi kysymykseen. Vaikka kasvoilla ei olisi meikkiä, iho imee helposti päivän aikana niin rasvaa, ilmansaasteita ja esimerkiksi hikeä, jotka lähtevät parhaiten puhdistusaineella.

Puhdistusaineiden kirjo on todella laaja, ja olisi kyllä todella haastava valita vain yksi vakkarikäyttöön. Meikkaamaton iho pärjää misellivedellä, puhdistusmaidolla tai jopa tehokkaalla kasvovedellä tarpeen tullen, mutta meikille varaan mieluummin tehokkaamman putsarin.

Tuotesuositukset: 

Meikatun ihon yksi monikäyttöisimpiä on *Oilixia Gummy Cleanser (Joliesta), joka muuttuu purkkamaisesta koostumuksesta vaahtoavaksi veden kanssa. Jep, kuulostaa vähän hifiltä, mutta on loistava, ja todella tehokas, sillä tämä putsari pesee pois kaiken meikin.

Meikkaamattomalle iholle puolestaan monen minimalistin lempparituotesarja *Laponie of Scandinavian Milk Cleanser (House of Organicista) puhdistusmaito on ihanan paksu, kermainen ja hellävaraisesti puhdistava vakkarituote. Suosittelen joka ihotyypille, aamusta iltaan - erityisesti tuote sopii kuiva- ja herkkäihoisille!

Ihon puhdistuotteen käytön säännöllisyys: joka päivä!

oilixia puhdistusgeeli

Kasvovesi tai hoitovesi - tarpeen tullen myös putsari

Kasvovesi on ihonhoitorutiinin olennainen kivijalka: se auttaa muita tuotteita imeytymään paremmin, tuo iholle vesikosteutta ja on samalla ihoa hoitava, uudistava, tulehdusta hillitsevä jne. tuote. Kasvoveden varaan koko ihonhoitoa ei kuitenkaan myöskään kannata laittaa, sillä iho toki tarvitsee hoitoa, joka lukitsee kasvoveden kosteuden iholle. Mutta samaan hengenvetoon - sitä ei myöskään kannata skipata.

Tuotesuositus:

Katsasta perinteisten kasvovesien ohella erityisen hoitavat korealaistyyliset hoitovedet ja -nesteet. Kasvovesistä minulla on noin miljoona suosikkia, joten mennään tällä kertaa hoitovesien pariin.

*Absolutionin kirkastava hoitoneste L’Essence Botanique Éclat (Jolil) on kasvoveden ja ravinteikkaan seerumin yhdistelmä, eli kaksi ihonhoitotuotetta yhdellä iskulla - minimalistinen ihonhoitaja kiittää! Ainesosat ovat huikeat: mm. ihoa uudistava ruusunmarjaöljy(uute), ruusunjuuri ja puhdistava porkkanansiemenöljy. Koostumus sen verran täyteläinen ja aavistuksen vaahtoava, että se toimii myös aamulla ihon puhdistuksessa vanulapun kautta.

Myös Iroisien kosteuttava kasvovesi sisältää fiksuja ainesosia ja sopii myös kasvojen kevyeen puhdistukseen.

On kuitenkin selvää, että jos iho on rasvainen, ongelmainen tai meikattu, kasvovedellä ei kannata hoitaa sen puhdistamista, vaan antaa tehtävä oikealle puhdistusaineelle.

Kasvoveden käytön säännöllisyys: joka päivä, no excuses. Puhdistustuotteena: vain meikkaamattomille kasvoille.

Lukusuositus: Vinkkinä superkosteuttava kasvovesi - siis hoitovesi

absolution hoitoneste

laponie of scandinavia kasvovoide

Kasvovoide, joka sopii päivällä, yöllä ja meikin alle 

Kun ajattelee koko ihonhoitoa, kasvovoide on yksittäisistä tuotteista tärkein. Ilman sitä iho kuivuu ja karhentuu nopeasti, menettää joustavuttaa, saa lisää kuivuusjuonteita ja meikkikään ei levity tasaisesti kasvoille. Joten kasvovoiteesta varmasti luopuisin viimeisenä!

Minimalismia kasvovoiteen valintaan voi etsiä tuotteista, jotka sisältävät mahdollisimman luonnollisia aktiiviraaka-aineita, miellyttävän koostumuksen ja omalle ihotyypille sopivan hoitavuuden.

Silikonia ja muita turhia ainesosia sisältävät markettien kasvovoiteet kannattaa jättää suosiolla pois, sillä niiden turhat täyteainesosat eivät auta ihonhoidossa käytännössä lainkaan.

Jos iho on esimerkiksi hyvin kuiva, herkkä tai kaipaa muuta erityishuomiota, yhden kasvovoiteen taktiikka ei välttämättä päde - esimerkiksi täyteläinen yövoide on tehokkaimpia tapoja antaa ihon kerätä kosteutta ja uudistua yön aikana, mutta päivällä meikin alle se ei sopisi.

Moni skippaa ihan ilman sen kummempaa syytää silmänympärysvoiteen, sillä ei koe tarvitsevansa sitä tai käyttää kasvovoidetta silmänympärysiholla.  Tyypillisesti moni kasvovoide aiheuttaa silmänympärysalueen alueen turvotusta, sillä koostumus on liian paksu tai erilainen herkälle silmänympärysalueelle.

Periaatteessa silmänympärysiholla voi siis käyttää tavan kasvovoidetta, jos tuote imeytyy hyvin herkälle silmänympärysalueelle. Mutta itse luotan täsmätuotteisiin, joiden ainesosat ja koostumus on suunnattu silmänympäryksen juonteiden hoitamiseen. Ikääntymisen merkit kun näkyvät ensin lähes poikkeuksetta silmien ympärillä, ja niihin voi helposti vaikuttaa oikealla kosmetiikalla. Molemmat postauksesa mainitut kasvovoiteet sopivat ohuesti siveltynä myös silmänympärysalueen hoitoon.

Tuotevinkit:

Monikäyttöisistä voiteista esimerkiksi *Laponie of Scandinavian kosteusvoide on ässä. Sen kevyt koostumus on kasvoilla kepeän tuntuinen, mutta hoitavuus saa täyden kympin: esimerkiki kaurauute ja -öljy auttavat ihoa säilyttämään kosteuttaan. Sopii monelle ihotyypille, etenkin herkälle iholle.

*Neal's Yard Remediesin Rose Daily Moisture -kasvovoide (Jolie) on simppelin mutkaton ja samalla ihoa hoitava meikin alle sopiva kosteusvvoide. Kevyen tuntuinen kasvovoide sopii etenkin normaalille ja pintakuivalle iholle. Tässä tuotteessa ei ole mitään ylimääräistä - hyvällä tavalla.

Kasvovoiteen käytön säännöllisyys: ihan joka päivä. Kesällä ehdoton kasvovoide on sellainen, missä on SPF-aurinkosuojakerroin, joten liian minimalisti tässä asiassa ei kannata olla!

Naamio tai kuorinta säännölliseen käyttöön

Naamiot ja kuorinnat ovat avain ihon uudistumiselle, kuolleen ihosolun poistamiselle ja pehmeämmelle iholle. Hyvä kuorinta ja naamio tasoittaa esimerkiksi ihon tulehduksia, pintakuivuutta,vähentää epäpuhtauksia ja pohjustaa tietä muille hoitotuotteille.

Iho ei pääse uudistumaan ilman kuolleita ihosoluja poistavaa kuorintaa yhtä tehokaasti, ja naamion tehoaineita ei noin vain voi imeyttää muista hoitotuotteista. Siksi ne menevät jatkoon, ehdottomasti.

Naamiot ja kuorinnatkin kannattaa minimalistisesti typistää ihonhoitotarpeidensa mukaan. Esimerkiksi itse kaipaan silloin tällöin puhdistavaa hedelmähappokuorintaa kukkivalle iholle, samalla kun pintakuivuutta siloittava ja heleyttävä naamio on aivan yhtä paikallaan tulehdustilanteen ulkopuolella.

Tuotevinkit:

Rakeeton *Mossan Juicy 5 min peel -hedelmähappokuorinta on sekä edullinen että tehokas rakeeton hedelmähappokuorinta, joka heleyttää ihoa sananmukaisesti 5 minuutissa.

Rakeellisesta kuorinnasta niin ikään suosittelen *Mossan Purifying Charcoal Scrub -hiilikuorintaa, sillä se ajaa puhdistavan naamion ja kuorinnan tehtävän samassa tuotteessa.

Heleyttävistä naamioista *Mossan Glow Cocktail Hydro Mask on kukkarolle ja iholle ystävällinen naamio, joka kosteuttaa ihoa kevyesti ja kirkastaa hellävaraisesti.

Naamion ja kuorinnan käytön säännöllisyys: kerran viikkoon tai kerran kahteen viikkoon.

oljyseerumi

Seerumi tai öljy tehotuotteeksi kuuriluontoisesti

Meillä on jo kasvovoide, putsari, kasvovesi - mitäs vielä? Seerumit ja ihoöljyt eivät ole naistenlehtien hapatusta, vaan ihonhoidon pieniä supersankareita, joihin on pakattu muita hoitotuotteita enemmän ihoa hoitavia aktiiviraaka-aineita. Esimerkiksi hyalyronihappo, C-vitamiini ja antioksidanttipitoiset kasviuutteet ovat tyypillisiä tehotuotteiden tehoainesosia.

Esimerkiksi kun ihossa on arpia, liikapigmenttiä, kuivuutta, herkkyyttä tai vaikka aknea, seerumi tarjoaa iholle tiiviimmän pakkauksen tehoaineita kuin mikään  kasvovoide pystyy - ja antaa sitä oikeaa ihonhoidon apua.

Käytännössä hyvällä seerumilla voi korvata kasvovoiteen, jos se sopii ihotyypille. Esimerkiksi kevyt seerumi toimii rasvoittuvalla iholla monesti siltänään kosteusvoiteena.

Entäs se kasvoöljy sitten? Kasvovoiteen päälle laitettu öljy lukitsee kasvovoiteen kosteuden ja auttaa ihoa selviämään pintakuivuudesta, kuivuudesta ja pakkasesta - makes sense. Sen sijaan en vaihtaisi öljyä kasvovoiteeseen, sillä vedetön öljy ei itse kosteuta, vaikka se pehmentääkin ihoa. Luonnonkosmetiikan öljyt sisältävät luonnostaan ihoa helliviä ainesosia: esimerkiksi ruusunmarjaöljy sisältää A-vitamiinia, mikä on tutkitusti tehokkaimpia ihon uudistajia ikääntymisen merkeiltä.

Tuotesuositus: 

Ihoöljyt: *BYBI Beautyn boosterit ovat edullisia öljyseerymeita  ja *Pai Skincare Rosehip Oil (Jolie) on klassikko-ruusunmarjaöljy!

Seerumit: *Murumurun C-vitamiiniseerumi on edullinen ja monelle iholle sopiva kotimainen tuote.

*Neal's Yard Remedies Sensitive Restore & Smooth -seerumi on timanttinen tuote herkälle ja kosteutta kaipaavalle iholle.

Seerumin ja öljyn käyttötiheys: Vähintään toinen kuuriluontoiseen käyttöön - öljy sopii monelle talvella, ja seerumi tähtää suoraan ihon ongelmakohtiin tehokkaalla raaka-ainecocktaililla.


Onko sinulla kokemuksia minimalistisesta ihonhoidosta?

Kommentit

  1. Tuo Bakuchiol on hyvä tuote, mulla myös käytössä :) Rakastan muutenkin öljyjä yli kaiken :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bakuchiol taitaa olla monen suosikki! Jaamme saman rakkauden öljyihin. :D

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^