Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Minimalistinen meikkipussi - nämä ovat monikäyttöisimmät tuotteet | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Minimalistinen meikkipussi - nämä ovat monikäyttöisimmät tuotteet

*mainoslinkki


Kirjoitin jokin aika sitten kaikkien huulilla olevasta minimalistisesta ihonhoidosta ja tuotteista, joista en luopuisi, ja nyt on aika katsoa minimalistisen meikin perusteita.

Itse aivoittelen minimalistisen meikin sellaiseksi, jossa napataan monikäyttöiset ja laadukkaat tuotteet mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. Ei mitään ylimääräistä, mutta ei jätetä olennaisia pois.

Minimalismi ei tarkoita kaiken heittämistä pois heittämisen ilosta, vaan esimerkiksi meikissä minimalismi on juurikin tuotteita, joita voi käyttää moneen tarkoitukseen. Esimerkiksi poskipuna ja huulipuna voivat käytännössä olla sama tuote.

Minimalistinen meikki ei siis ole sama kuin meikkaamattomuus. Jokainen saa valita, meikkaako vai ei, ja jos meikkaa, kuinka paljon. Tältä pohjalta kerron seuraavaksi parhaat vinkkini minimalistiseen meikkiin. Meikkipussin monikäyttöiset tuotteet toimivat muuten erityisen hyvin matkalla, kun pakkaustilaa on vähän, mutta basics-tuotteista ei halua karsia!

minimalistinen meikki
Onkohan tässä kuvassa luomiväri, poskipuna vai highlighter?

Minimalistinen meikki - monikäyttöisimmät tuotteet

Peiteaine = luomivärin pohjustaja

Hyvä voidemainen peiteaine tai -voide toimii tarpeen mukaan myös luomivärin pohjustajana, jolloin se samalla tasoittaa luomien sävyä ja auttaa luomivärejä säilymään pidempään. Normaalisti käytän luomivärinpohjustajaa siltänään, mutta kun täytyy pakata tiiviisti vaikkapa matkalle, peiteaine sopii hyvin luomivärin pohjustajaksi.

Esimerkiksi luonnonkosmetiikan huippuhyvä *Hynt Beautyn peiteaine (Naturelle-verkkokaupasta) on sopivan pigmenttinen ja koostumukseltaan luomella hyvin pysyvä. Peiteainetta ei tarvitse laittaa yhtä paljon luomelle kuin peiteaineena esimerkiksi silmänalusille, joten siltäkin kannalta minimalismi-diili on hyvä.

Lue myös: paras luonnonkosmetiikan peiteaine

Mineraalimeikkipuuteri = meikkivoide ja puuteri 

Mineraalimeikkiä monipuolisempaa meikkituotetta en osaa keksiä. Samassa tuotteessa on koko meikkipohja, eli meikkivoide ja puuteri. Mineraalimeikkiä voi kokeilla kerrostaa myös peiteaineen tavoin. Aito jauhemainen mineraalimeikki on tunnetusti iholle ystävällinen valinta, sillä siinä ei ole mitään ylimääräistä tai ihoa tukkivaa. 

Mineraalimeikkipuuteri toimii kevyenä kerroksena meikkivoiteena, kerrostettuna se on full coverage -meikkipohja esimerkiksi epäpuhtaalle iholle, ja sitä voi tietenkin käyttää myös nestemäisen meikkivoiteen kiinnittämiseen ohuena kerroksena.

Lue myös: Mineraalimeikit vertailussa: 5 + 1 suosikkia

mineraalimeikki minimalismi
Mineraalimeikki on minimalistisen meikkipussin must-tuote

Luomiväri = poskipuna ja kulmaväri 

Puuterimaista värikosmetiikkaa käyttäessä vain mielikuvitus  (ja meikkisiveltimien hygienia, hehe) on rajana. Luomivärit nimittäin mätsäävät varsinaisen tehtävänsä lisäksi ainakin poskipunaksi, highlighteriksi ja kulmaväriksi. Esimerkiksi punertava luomiväri toimii aivan hyvin poskipunana, mattapintainen (!) ruskea kulmavärinä, ja heleä kimaltava luomiväri on omiaan kasvojen hehkutuotteena.

Ja homma toimii myös toisin päin: miksei poskipuna tai aurinkopuuteri voisi olla myös luomiväri? Etenkin matkalle pakatessa on hyvä valita sellaiset sävyt, jotka ovat mahdollisimman monikäyttöisiä!


poski- ja huulivari korento cosmetics
Korento Cosmetics poski- ja huuliväri on monikäyttöinen meikkituote


Huulipuna = poskipuna  

Puna kuin puna, kun minimalistisesta meikistä puhutaan. Tavanomainen huulipuna sopii hyvin myös poskipunaksi. Toisiinsa mätsäävä huuli- ja poskimeikki syntyy levittämällä huulipunaa puhtaan siveltimen tai sormen kautta poskipäille ja häivyttelemällä. Parhaiten tässä toimivat voidemaiset huulipunat: mattapunat ja huulikiillot eivät oikein toimi poskipunana.

Markkinoilla on myös valmiiksi huulille ja poskille tarkoitettuja multituotteita, jotka ovat tyypillisesti purkkimaisessa pakkauksessa. Olen itse pitänyt luonnonkosmetiikan löydöistä muun muassa Zuii Organicin, Ere Perezin, *Korento Cosmeticsin (House of Organic-verkkokaupasta) sekä Madaran yhdistetyistä huuli- ja poskiväreistä.

Lue myös: Madaran meikit - vegaaniset uutuudet testissä


Entä mikä on se meikki, jota ei kannata uhrata minimalismille? Ripsari, tietenkin - älkää uskoko niitä vinkkejä, jossa ripsaria käytetään kulmakarvoille tai muuta hassua! Ripsaria ei saa hygieniasyistä käyttää muuhun tarkoitukseen, kuin mihin se on tarkoitettu.


Onko sinulla kokemuksia minimalistisesta meikistä? 

Kommentit

 1. En nyt muutenkaan meikkaa juuri lainkaan arkena – huulipuna riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen saa toki päättää, meikkaako paljon vai vähän. Minimalistiset tuotteet helpottavat esim. pakkaamista. :)

   Poista
 2. Ei ole, ei ole minun tyyliäni :) mulla on kunnon meikkisäkki jossa päivittäiset meikit, mä en tykkää meikata joka päivä samalla tavalla. Tänään oli tumma meikki, huomenna sitten kevyempi. Olen niin testaamisen haluinen meikkien ystävä etten haluakaan pärjätä samalla ;) joskus käytän jotain poskipunaa luomivärinä jos kokeilen tai hulluttelen. Puuteria käytän kyllä luomivärinpohjustajan päällä joskus, lasketaankohan se tähän minimalismiin :D Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, jokaisella oma tyylinsä. :D On toki mullakin keskivertoa enemmän meikkejä, köh... Lasketaan varmasti puuterin käyttö luomivärinpohjustajan päällä! :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^