Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Last Swab - uudelleenkäytettävä vanupuikko on odotettu kestotuote | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Last Swab - uudelleenkäytettävä vanupuikko on odotettu kestotuote

Last Swab-vanupuikko saatu pr-tuote
*mainoslinkkiMistä kosmetiikkamaailma puhuu 2020-luvulla? Vahva veikkaus on, että kestotuotteet ja muovittomat kosmetiikkatuotteet tulevat rokkaamaan. Jo nyt framilla on fiksua kehitystä, kuten tämänkertainen uutuusvinkki kestovanupuikosta kertoo.

Vaikka koen, että muovin välttämisen keskustelu ajautuu helposti syyllistäväksi tai tarttuu lillukanvarsiin, on kuitenkin helppo löytää yksi aivan turha muoviroska. Nimittäin kertakäyttöinen muovinen vanupuikko. Siitä huolimatta, että suomalaisten vanupuikot tuskin päätyvät suorilta valtamerten pyörteisiin, tuntuu kovin turhalta maksaa tuotteesta, jota käytetään kerran, jonka jälkeen se päätyy sekajätteeseen.

Vaikka vanupuikkoja ei kuluisi vuodessa kuin pari pakkausta, siitäkin muodostuu normaalisti yli sadan puikon verran roskaa. Ja kuten tiedämme, maailman mittakaavassa vanupuikkojen päätyminen kierrätyskelvottomaksi jätteeksi on todellinen ongelma etenkin mereneläville, joten kestävät ratkaisut tälle "ongelmajätteelle" ovat tervetulleita.

Onneksi muoviroskan määrää ei vain ihmetellä, vaan kertakäyttömuovin vähentämiseksi on alettu tehdä ratkaisuja, joita on helppo kokeilla tavallisessa arjessa. *Last Swab -vanupuikko on odotettu keksintö kestävän kauneuden- ja hygienianhoidon saralla: uudelleenkäytettävä vanupuikko kestää yli 1000 käyttökertaa, ja sitä voi käyttää tavanomaisen vanupuikon tapaan.

Ekologiset vanupuikot eivät sinänsä ole uusi juttu, sillä muovisten vanupuikkojen ohella on olemassa   *paperisia vanupuikkoja, joita löydät ihan tavan marketeista ja lähikaupoista.  Olen itse luopunut muovisista vanupuikoista muutama vuosi sitten, ja nyt on siistiä huomata, kuinka paperisia vanupuikkoja saa jo muualtakin kuin ekokaupoista. Muovijätteen kannalta paperiset vanupuikot ovat vähintään yhtä hyvä valinta kuin uusin kestovanupuikko, sillä paperiset vanupuikot voit kierrättää helpommin.

Arvonta Instagramissa @rabbitglowblog: voita Last Swab -vanupuikot

last swab kestovanupuikko

Last Swab - uudelleenkäytettävä vanupuikko

Last Swab -vanupuikkoja on kahta eri versiota: Beauty-vanupuikko on sileäpäinen ja Basic-versio nystyräinen.

Sileä Beauty-vanupuikko sopii esimerkiksi silmä- ja huulimeikin korjailuun ja Basic-versio muun perushygienian hoitamiseen. Kuten tiedämme, vanupuikkoa ei saa työntää suoraan korvakäytävään, sillä tämä toimenpide voi oikeasti vahingoittaa korvaa. Sen sijaan esimerkiksi korvanlehdet ja aivan korvan suun vanupuikolla voi puhdistaa.

Last Swab pähkinänkuoressa
 • Korvaa normaalin vanupuikon
 • Kestää noin 1000 käyttökertaa
 • Sopii mm. meikin korjailuun 
 • Varsi nylonia, kärki silikonia
 • Kotelo biohajoavaa maissipohjaista materiaalia 
kestovanupuikko

ekovanupuikko

Miten Last Swab -vanupuikko toimii käytössä? 


Käytännössä uusi kestovanupuikko toimii aivan kuin tavallinenkin vanupuikko - vain pienin poikkeuksin, joista kerron pian.

Beauty-vanupuikko on enemmän mieleeni, sillä käytän vanupuikkoja eniten juuri meikatessa. Silikonisella päällä on helppo pyyhkäistä esimerkiksi silmäkulmaan karannut irronnut ripsi, levinnyt ripsiväri tai meikatessa lipsahtanut rajauskynän jälki. Kestovanupuikko joustaa aavistuksen verrattuna tavanomaiseen vanupuikkoon, mutta muutoin tuntuma on sopivan topakka, mutta ei kova.

Kestovanupuikon isoin etu on se, että se on nukkaamaton vanupuikko: siitä ei irtoa puuvillaisia höytyviä, jotka kulkeutuvat helposti esimerkiksi ärsyttämään silmiä, mitä usein tapahtuu tavallisten vanupuikkojen kohdalla.

Nystyräinen Basic-vanupuikko on enemmän perinteisempi, päivittäiseen hygienian hoitoon tarkoitettu vanupuikko. Koska sen nystyrät eivät ole järin kovat tai terävät, sillä voi helposti myös pyyhkäistä esim silmäkulman tai korvanlehden puhdistuksessa. Tarkkaan meikin korjailuun suosittelen kuitenkin sileää Beauty-vanupuikkoa.

Kestotuotteen merkittävin ero kertakäyttöiseen verrattuna on yleensä sen "huoltaminen", ja niinpä kestovanupuikkokin kaipaa säännöllistä puhdistusta ja oikeanlaista säilyttämistä.  Kestovanupuikko tulee pestä käytön jälkeen, etenkin silloin, jos siihen vaikkapa jää meikkiä, mitä vanupuikolla on korjailtu.

Vanupuikon voi pestä lähes millä vain pesuaineella, ja  sen voi jättää kuivumaan avonaiseen koteloonsa odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Kestovanupuikon hygieniaan tulee tietenkin kiinnittää enemmän huomiota, sillä sitä ei heitetä tavanomaisen vanupuikon tavoin pois.

Koska vanupuikon voi sulkea omaan koteloonsa, se on erinomainen valinta matkalaukkuun. Hygieeninen kotelo pitää vanupuikon heilumatta sisällään, minkä ansiosta se ei ota turhia kolhuja itseensä. Jos mietit (kuten miinä tein), miksi rasia ei ole esimerkiksi bambua, syy on hygieniassa: maissipohjaisesta "muovista" tehdyn rasian voi desinfioida helposti, toisin kuin bambuisen rasian.

Lukuvinkki: Muoviton zero waste -sheivaus: Geisha Shaver 

nukkaamaton vanupuikko


Entä onko mitään, mihin kestovanupuikot eivät sovi?

Last Swabia ei suositella käytettäväksi asetonin eli kynsilakanpoistoaineen kanssa. En suosittele kynsilakan tai todella vedenkestävän meikin hankaamista vanupuikolla, sillä tiukasti istuvan värin puhdistaminen vanupuikosta vaatii enemmän työtä, jos puhdistus on onnistuakseen.


Mistä ostaa Last Swab-vanupuikkoja?

Last Swab-vanupuikkoja voit hankkia esimerkiksi verkosta *Nobe Beauty-verkkokaupasta. Valittavana on useita eri värivaihtoehtoja mustasta ja valkoisesta muun muassa siniseen ja punaiseen! Kyseisestä kauneuden verkkokaupasta löydät myös mm. ekologisia *Konjac Sponge -puhdistussieniä kasvoille sekä vegaanisia *Briogeo -hiustuotteita.

Onko sinulla kokemuksia kestovanupuikoista tai muista kauneudenhoidon kestotuotteista?

Kommentit

 1. Tämäpä mielenkiintoinen ja kauan odotettu tuote markkinoille. Kivan näköisetkin👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Uskon, että värikäs ulkonäkö on houkuttelevampi monelle kuin perus musta-valko. :)

   Poista
 2. Käytän meikinpuhdistussieniä(niitä keltaisia), jotka heitän pois vasta, kun repeävät. Lisäksi käytän joskus harvoin konjac-sientä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, hienoa että olet löytänyt sulle sopivia kestotuotteita! :)

   Poista
 3. Siis mä en voi sille mitään, että ajatus kestovanupuikosta ällöttää... Siis varsinkin, jos korvaa putsailee ja sitten pitäisi pestä se ja käyttää uudelleen :D Mä taidan tässä tulla jälkijunassa ja pitäydyn vielä omissa ekologisemmissa paperivartisissa puikoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eihän sille ajatukselle mitään voi, jos sellainen on. :D Mutta korvaanhan vanupuikkoa ei saa muutenkaan työntää, joten esim. meikin fiksaamisessa kestovanupuikko on todella hyvä, ja tuskin yhtä ällö. ;)

   Poista
 4. Onpa mielenkiintoinen. Varsinkin just meikin korjailuun ihan loistava. Aion siihen varmasti ostaa. Korvia luultavasti putsaisin kertakäyttöisillä, vaikka ei niitä tosiasiallisesti saisi edes putsata niillä, mutta tapa mikä tapa. :D Tai sitten ostan oman meikille ja oman korville. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^