Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaninen ihonhoito: alle 20 € tuotevinkit koottuna | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaninen ihonhoito: alle 20 € tuotevinkit koottuna

*mainoslinkki

Miltä kuulostaa edullinen ja eettinen ihonhoito? Kokosin toivepostauksen vegaanisen ihonhoidon tuotteista, joiden hinnat ovat maksimissaan 20 euroa. Tuttuun tapaan rajasin valikoiman vegaaniseen luonnonkosmetiikkaan, sillä edullinen, eettinen ja ekologinen on vielä parempi yhdistelmä ihonhoidossa.

Vegaaninen ihonhoito ei tarkoita automaattisesti kalliita tuotteita, kun tietää mistä etsiä. Pienelläkin budjetilla voi toteuttaa monivaiheista ja laadukasta ihonhoitoa, kuten seuraavat vinkkini kertovat.

Löysin alle 20 euron tärpit jokaiseen ihonhoidon tärkeimpään kategoriaan, ja kymmeniä tuotevinkkejä jäi listan ulkopuolelle. Listassa painotan myös hinnan ohella laatua: valitsin tuotteita, joita olen joko itse käyttänyt, tai joiden tuotemerkin laadusta olen muutoin vakuuttunut.

Vaikka edullinen vegaaninen ihonhoito ei ole rakettitiedettä, täytyy silti myöntää, että on muutama kategoria, joihin edullisia ja todella tehokkaita tuotteita ei noin vain luonnonkosmetiikasta löydy. Tämä koskee lähinnä seerumeita, kirkastavia tuotteita ja täsmätuotteita, joissa käytetään ainesosien tehotiivisteitä. Erittäin ravinteikkaat kasviperäiset aktiiviraaka-aineet ovat ymmärrettävästi kalliimpia, sillä esimerkiksi tehokkaan kasviuutteen saamiseksi kasveja tulee kerätä enemmän, tai ne tulee käsitellä tarkkuutta vaativalla tavalla, joka vaatii enemmän huolellisuutta ja kutannuksia (tislaus, uuttaminen, kuivattaminen, käsittely...).

Listaus budjettiystävällisestä ihonhoidosta on joka tapauksessa kattava, joten jos et ehdi selata postausta kerralla, lisää se kirjanmerkkeihin ja palaa myöhemmin sen pariin, kun etsit eettistä kosmetiikkaa edullisempaan hintaan!

Jos edullinen kosmetiikka kiinnostaa, tsekkaa käynnissä oleva luonnonkosmetiikan suuri alemyynti eli Luonnonkosmetiikkapäivät, josta löydät mm. tässäkin postauksessa monesti mainittujen brändien tuotteita vaihtuvissa tarjouksissa. Katso *tästä kaikki Luonnonkosmetiikkapäivien tarjoukset!

*linkit vievät tuotteiden ostopaikkoihin
vegaaninen ihonhoito

Vegaaninen ihonhoito: alle 20 euron tuotevinkit listattuna (luonnonkosmetiikan valinnat)

Vegaaninen ihonhoito tarkoittaa pikakertauksena ihonhoitotuotteita, joiden ainesosat eivät sisällä mitään eläinperäistä, eikä tuotteita ole testattu eläinkokein. Vegaaninen ei ole sama kuin luonnonkosmetiikka, mutta tähän postaukseen valitsin vain ihonhoidon tuotteita, jotka ovat sekä vegaanisia että luonnonkosmetiikkaa.

Puhdistusmaito

Kasvojen puhdistusmaito on erityisesti kuivan ja meikittömän ihon tuote, sillä se on puhdistusaineista kaikista hellävaraisimpia.

*Murumuru puhdistusmaito on uskomattoman hellävarainen ja miellyttävä putsari kuivalle iholle. Kookosöljypohjainen putsari poistaa kevyen meikin, ja tätä uskaltaa käyttää myös silmänympärysalueella. Murumuru on kotimainen brändi, joka valmistaa vegaanisia ihonhoitotuotteita herkälle iholle.

*Lavera Basis Sensitiv Puhdistusmaito  on hellävarainen puhdistusmaito sekä silmämeikinpuhdistaja samassa tuotteessa, ja se soveltuu käytännössä kaikille ihotyypeille - niin ihanan tylsältä kuin se kuulostaakin! Puhdistusmaidon sisältämät kasviperäiset öljyt, kuten kookos ja sheavoi, tekevät koostumuksesta samettisen lempeän.

Alviana puhdistusmaito on poistuva tuote, mutta enpä malta olla vinkkaamatta! Ruusuntuoksuinen putsari on mukavan kermainen ja sellainen, joka ei vahingossakaan ärsytä kuivaa ihoa. Purkki on *hieman yli 3 euroa (!) täällä.

Puhdistusvaahto

Puhdistusvaahto sopii etenkin rasvoittuvalle ja sekaiholle sekä myös kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen, kun olet ensin pessyt kasvot öljypuhdistusaineella.

*Patyka Detox Cleansing Foam -puhdistusvaahto on paikallaan, kun haluat puhdistaa meikit ja päivän epäpuhtaudet tehokkaasti, ilman että ihon oma suojakerros ottaa itseensä. Pesevästä olemuksestaan huolimatta vaahto ei ylipese, vaan rauhoittaa ihoa mm. aloe veran avulla. Patykan tuotteet ovat tyypillisesti hintavia, mutta Detox-linjan tuotteet säilyttävät ylellisyytensä halvemmallakin hinnalla.

*Avril puhdistusvaahto on tehokkaimpia puhdistusvaahtoja, joita tiedän. Puhdistusvaahdot ovat tunnetusti rasvoittuvan ja hevisti meikatun ihon kavereita, ja suosittelen Avrilin putsaria sinulle, joka haluat kasvot jopa narskuvan puhtaiksi muhkean vaahdon saattelemana.

*Murumuru puhdistusvaahto on sellainen poikkeus, jota uskallan suositella myös enemmän kuivaihoiselle. Kookosöljyperäinen pesevä ainesosa puhdistaa ihoa vaahtoamalla hellävaraisesti, ja ihotuntuma jää hyvin pehmoiseksi kasvopesun jäljiltä. Kun haluat kaiken meikin pois lempeästi, ota vaahto öljypuhdistuksen kaveriksi!

Puhdistusöljy 

*Avril puhdistusöljy on sekä todella edullinen että tehokas: öljyputsari liu'ottaa kasvoilta suit sait kaiken rasvaliukoisen meikin, myös silmämeikin, sekä ihon ylimääräisen rasvan ja talin.

Auringonkukkaöljypohjainen puhdistusöljy sopii hyvin myös kaksoispuhdistukseen: kun haluat öljyisen tunteen pois kasvoilta, pyyhi loput joko puhdistusliinalla tai pese kasvot öljypesun jälkeen esimerkiksi puhdistusvaahdolla.

Misellivesi

*Pulpe de Vie Detox -misellivesi on hellävarainen vesimäinen puhdistusaine meikittömille kasvoille, kepeälle meikille ja silmämeikille. Virkistävän tuoksuinen miselli sisältää hävikkihedelmien uutteita sekä muun muassa kosteuttavaa glyseriiniä. Plussaa isosta 400 millin pakkauksesta! Tämä tavara ei heti lopu kesken. *Pulpe de Vien puhdistava misellihyytelö kannattaa myös tsekata, kun etsit täyteläistä miselliputsaria.

*Avril misellivesi on misellisuosikkini monen vuoden takaa. Niin ikään riittoisa purkki, hellävarainen koostumus ja mieto tuoksu tekevät tästä luotettavan hyvän miselliputsarin.

vegaaniset kasvovedet

Kasvovesi 

Kuiva iho: *Patyka Soothing Milky Toner on ihanan täyteläinen ja ravitseva kasvovesi, jonka koostumus on kermaisempi kuin perinteisissä kasvovesissä. Kasvovesi kosteuttaa ihoa muun muassa aloe veran ja jojobaesterien voimalla.

Rasvainen iho: *Mossa Skin Solutions  -kasvovesi on all-time suosikkini puhdistavista kasvovesistä. Kasvovesi kuorii ihoa hellävaraisesti hedelmähappojen avulla, joten se tekee tietä kirkkaammalle iholle, samalla kun taistelee tulehduksia vastaan.

Normaali ja herkkä: Kotimainen *Murumuru kasvovesi on ulkoasultaan simppeli, mutta sisältö on ihanan hoitava: koostumus sisältää muun muassa ihon toimintaa tukevia prebiootteja sekä vettä kosteutta ihon pinnalle sitovaa Sodium PCA:ta.

Kasvovoide 

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon: *Sante Matting 24 h Cream on sinulle, joka haluat rasvoittuvalle ja kiiltelevälle ihollesi kosteusvoiteen, joka jättää selkeästi mattapintaisen hipiän. Raikkaan tuoksuinen voide imeytyy nopeasti ilman rasvaista tunnetta ja sisältää esimerkiksi tulehduksia hillitsevää taikapähkinää.

Normaalin ihon: Etenkin *Avril tunnetaan luonnonkosmetiikan kasvojen "perusvoiteiden" brändinä, ja valikoimasta löydät mm. yö- ja päivävoiteen, anti-age-voiteen kuin kasvovoiteen ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin.

Herkän ihon: *Urtekram No Perfume on minimalistinen, tuoksuton ja kevyesti kosteuttava kasvovoide, jonka hinta on alle 10 euroa. *Mossan DERMA herkän ihon kosteusvoide on puolestaan astetta hoitavampi, rauhoittava kasvovoide.

Silmänympärysvoide

*Sante granaattiomena-silmänympärysvoide on mutkaton silmänympärysvoide ihon päivittäiseen kosteuttamiseen ennen meikkaamista ja iltarutiinissa. Kosteuttava voide imeytyy sujuvasti, eikä alle 10 e hintaa arvais ennestään.

*Mossa V-Lift on huippuhyvän hinta-laatusuhteen silmänympärysvoide iholle, jossa näkyy ikääntymisen merkkejä, kuten kuivuutta, veltostumista ja juonteita. Kepeästi imeytyvä voide elvyttää sy-ihoa kasviperäisten antioksidanttien ainesosilla. Lue arvioni tuotteesta täältä.

Kasvokuorinta 

*Lavera Purifying Scrub on rakeellinen kuorinta-aine, joka sopii erityisesti tukkeutuneelle ja epäpuhtaalle iholle. Kuorinnan rakeet ovat pieniä ja tiheitä jojobarakeita, jotka antavat kyytiä kuolleelle ihosolukolle.

*Mossa Charcoal Scrub tarjoilee samassa paketissa kuorinnan että kasvonaamion, jos kuorinnan jättää kasvoille vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi. Aktiivihiileen perustuva kuorinta imee kasvoilta epäpuhtauksia ja likaa, ja se on nappivalinta etenkin tukkeutuneelle iholle.

*Mossa Juicy Peel 5 min mask on edullinen hedelmähappo-kuorintanaamio, joka rakeiden sijaan kuorii ihoa kemiallisesti. Tuote sopii etenkin samealle, epäpuhtaalle ja ikääntyvälle iholle, sillä hedelmähapot ovat tunnetusti ihon tehokirjastajia. Hyvät hedelmähapponaamiot ovat yleensä hintava, mutta Mossa on iloinen poikkeus, sillä vain 5 minuutin vaikutusaika riittää kirkastamaan ihoa.

vegaaninen ihonhoito mossa

Kasvonaamio 

Cattier Paris savinaamiot ovat klassisinta ja simppeleintä ihonhoitoa, mitä voi olla. Ikiaikainen (kaoliini)savi toimii ihonhoidossa monelle ihotyypille, sillä savi tunnetaan etenkin tulehdusten rauhoittajana ja epäpuhtauksien imijänä. Savi on myös hyvin siedetty ainesosa eri ihotyypeillä.

Cattier Parisin valikoimasta löytyy niin antiseptinen rasvoittuvan ihon savinaamio, pehmentävä *kuivan ihon savinaamio kuin puhdistava *herkälle iholle suunnattu savinaamio - ja kaikkien hinta alle 10 euroa.

*Mossa Glow Cocktail -kasvonaamio on hellävarainen ja kosteuttava kasvonaamio silloin, kun haluat lempeää kosteutta ja kirkkautta kasvoillesi. Naamio kuivuu kasvoille hitaasti, joten tämän alla ehdit muhitella kasvojasi jopa parikymmentä minuuttia rentotuen.

Seerumi 

Laadukkaan luonnonkosmetiikan seerumin löytäminen alle 20 euron kategoriasta on haastavaa, sillä seerumin idea on sisältää tehoainesosia tiiviissä muodossa, mikä yleensä nostaa myös tuotteen hintaa. Seuraavat tärpit valikoituivat listalle tiukan seulan läpi!

Mossan seerumit, kuten pigmenttimuutoksia kirkastava *Glow Cocktail -seerumi sekä kiinteyttävä *V Lift Youth Power -seerumi sisältävät fiksuja, tutkitusti tehokkaita ainesosia, sekä Mossan tapaan miellyttävät koostumukset. Mossa on harvoja luonnonkosmetiikan tunnettuja brändejä, joiden edulliset seerumit tarjoavat hyvää vastinetta rahalle!

*BYBI Beauty boosterit ovat ikään kuin seerumin ja kasvoöljyn yhdistelmiä, jotka keskittyvät jokainen yhteen valittuun tehoraaka-aineeseen. Suosittelen katsastamaan etenkin ikääntyvän ihon retinolin vastineena toimivan Bakuchiol-boosterin, ihoa kirkastavan Buriti -boosterin ja monelle ihotyypille sopivan antioksidanttista mansikansiemenöljyä sisältävän Strawberry Boosterin. Lue BYBIn tuotearvioitani täältä.

Kasvoöljy 

*Avril kasvoöljyt ovat minimalistisen ihonhoitajan valintoja. Puhtaat jojoba-, argan- ja manteliöljyt sopivat niin kasvoille, hiuksille kuin kropallekin, ja niitä on helppo yhdistää osaksi herkkäihoisenkin ihonhoitorutiinia.

*Mossa Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljyn ainesosalistaa katsoessa ei uskoisi, että kyseessä on reilusti alle 20 euron tuote. Jojobapohjainen kasvoöljy sisältää tehoyhdistelmän ravinteikkaita kasvi- ja marjaöljyjä, kuten omegapitoista tyrniöljyä, kirkastavaa ruusunmarjaöljyä, rauhoittavaa helokkiöljyä ja manteliöljyä. Ja lista jatkuu! Tehoöljy sopii etenkin kuivalle tai väsyneelle iholle, sekä myös ihonhoidon tehokuuriksi kaikille ihotyypeille.


Kun haluat lukea lisää vegaanisesta ihonhoidosta, katso esimerkiksi seuraavat postaukseni

Mitä on vegaaninen kosmetiikka

Vegaanista luonnonkosmetiikkaa miehille 

Lista vegaanisista aurinkovoiteista ja itseruskettavista

Epäpuhtaan ihon hoito luonnonkosmetiikalla - pihistä ja panosta 

Onko sinulla kokemuksia vegaanisesta ihonhoidosta? Minkä hintaisia tuotteita käytät ihonhoidossasi?

Kommentit

 1. Ääni täältä Mossan kasvovedelle ja Pulpe de Vien misellivedelle - kummatkin huippuja! Mossaa tullut kulutettua varmaan jo joku 4-5 pullollista - mun luottotuotteita aina, kun iho alkaa äksyilemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mossan kasvovettä on mennyt myös mulla vähintään yhtä monta purkkia! Pulpe de Vien kasvovesi on kyllä ihanan riittoisaa tavaraa. :)

   Poista
 2. Mulla on käytössä Santen päivävoide, Mossan misellivesi ja Avrilin sy-voide päivittäisessä käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet löytänyt sulle sopivia edullisia tuotteita!

   Poista
 3. Olisiko vinkata luonnonkosmetiikan hoitonestettä (essence)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Alle 20 e hoitovettä, eli "paksumpaa kasvovettä" on haastava löytää vegaanisesta luonnonkosmetiikasta. Mutta kasvovesissä mainitsemani Patykan kasvovesi menee aivan hoitonesteestä, sillä se on sen verran kosteuttava. Tässä myös vinkkinää aiempi postaukseni hoitovesistä: https://www.rabbitglow.fi/2019/04/tarppina-superkosteuttava-kasvovesi-tai.html

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^