Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uudet Ainoa-vitamiinit: vegaaninen biotiini ja muut olennaiset | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uudet Ainoa-vitamiinit: vegaaninen biotiini ja muut olennaiset

Kaupallinen yhteistyö: Ainoa-vitamiinit
Arvonta Instagramissa


Kun puhumme kauneuden ravintolisistä, on aivan oikeutettua nostaa esille B-luokan sankari, nimittän biotiini. Toisin kuin monella muulla trendikkäällä ravintolisällä, biotiinilla on todennettuja terveysväittämiä ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnin edistäjänä.

Näin vegaanina olen harmitellut vitamiinien ja ravintolisien kohdalla sitä, että juuri vegaanista biotiinia täytyy etsiä kissojen ja koirien kanssa, vaikka vegaaninen kosmetiikka on nykyään yhä tunnetumpaa. Syön kyllä monipuolisesti ja huolehdin ihonhoidostani, mutta pieni lisäboosti ravintolisänä ei ole pahitteeksi!

Nyt voinkin nostaa hattua uudelle kotimaiselle Ainoa-ravintolisäsarjalle, jonka valikoimaan kuuluu vegaanisen biotiinin ohella liuta muita vegaanille sopivia vitamiineja sekä hivenaineita.

Ainoa-vitamiinit ovat ennen kaikkea hyviä uutisia erikoisruokavalioita noudattaville ja sinulle, joka haluat vitamiinisi mahdollisimman pelkistetyssä, mutta tehokkaassa muodossa.

Vitamiinien ja ravintolisien koostumus on karsittu vain olennaiseen,  jotta tuotteet sopisivat mahdollisimman monelle. Tuotteissa on vaikuttavan aineen lisäksi vain kasvipohjainen kapselikuori, eikä lainkaan turhia täyte-, maku- tai väriaineita.

Ainoa-tuotesarjan sisältöön viittaava slogan onkin osuva - ainoastaan olennainen. 


ainoa vitamiinit


Kotimaiset Ainoa -vitamiinit - vegaaninen biotiini ja muut olennaiset

Erityisesti pidän Ainoa-tuotesarjassa siitä, että se on alusta alkaen tehty vegaanille sopivaksi.  Vegaanisilmälasien läpi katsottuna valikoima kattaakin tärkeimmät vegaanin vitamiinit ja hivenaineet.

Kapselit on tehty hydroksyylipropyylimetyyliselluloosasta (HPMC), joka on pitkästä nimestään huolimatta varsin luonnollinen ainesosa, sillä se tehty havupuista, kuten kuusesta ja männystä.

Kevyt kapseli ei maistu kuitenkaan puulta, tai miltään, haha. Se onkin hyvä asia - en välitä voimakkaan makuisista kapseleista, saati makuaineita sisältävistä.

Kapselikuori tekee muuten monesti vitamiinista epävegaanisen, sillä  liivate on yleinen kapselin ainesosa. Onneksi Ainoa teki koko tuotesarjastaan vegaanisen, sillä onhan eläimen nahasta saatava liivate jo konseptina aika inhottava, vaikka ei kasvissyöjä olisikaan.

Ainoa-tuotesarja myös osoittaa, että muovi ei ole aina pahista.  Tuotepakkaukset eivät nimittäin ole mitä tahansa muovia, vaan kasvipohjaista biomuovia, joiden hiilijalanjälki on saatu negatiiviseksi. Koska muovi on öljytöntä ja uusiutuvista raaka-aineista tehtyä, pakkausten valmistus kompensoi muita pakkausten päästöjä negatiiviseksi.

 • Tuotteet valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa.
 • Kaikki tuotteet sopivat vegaanille, eli ne ovat myös maidottomia ja laktoosittomia.
 • Tuotteet eivät sisällä lisäaineita, soijaa tai gluteenia.
 • 9 valmistetta 100 kapselin pakkauksessa: monivitamiini, biotiini, D3, sinkki, D3 + kalsium, B12, magnesium, melatoniini, rauta.
 • Ainoa-tuotteiden pakkaukset ovat öljytöntä biopohjaista muovia.
 • Saatavilla apteekeista kautta maan.
ainoa by apteq vitamiinit

Vegaaninen biotiini - hyvinvointia iholle, hiuksille ja kynsille

Mutta palaamme jälleen biotiiniin! Olet ehkä kuullut biotiinin hyödyistä hauraille kynsille, hiuksille sekä hiusten kasvun nopeuttamiselle? Väitteissä on hyvinkin perää, sillä biotiinilla on hyväksyttyjä terveysväittämiä ihon, limakalvojen ja hiusten normaalia toiminnan edistäjänä. Biotiinia sanotaan myös H-vitamiiniksi saksan sanan Haut (iho) mukaisesti.

Ja se pakollinen pikkuprintti: biotiini eli B7 on vesiliukoinen vitamiini, jota esiintyy kaikissa aineenvaihdunnan soluissa. Biotiini osallistuu hiilihydraattien ja rasvahappojen aineenvaihduntaan ja tukee entsyymeitä, joiden tarkoituksena on kiihdyttää kehon kemiallisia reaktioita. Eli esimerkiksi ihon hyvinvoinnin taustalla vaikuttavia toimia. Biotiinia on luontaisesti esim. kaurassa.

Mikä meikäläistä biotiinissa kiinnostaa, on biotiinin kyky tukea ja vahvistaa keratiinin tuotantoa. Keratiini on hiusten ja kynsien tärkeimpiä rakennusaineita, joten riittävä keratiini on tärkeä tekijä vahvojen kynsien ja hyväkuntoisten hiusten taustalla. 

Itse olen huomannut lohkeilevieni kynsieni vahvistuvan aina biotiinikuurien myötä, ja tämän yhden naisen tutkimustuloksella en aio enää biotiinista luopua. Kynnet myös kasvavat reippaammin, kun muistan ottaa biotiinin kiltisti. Biotiini on hyödyllisintä usean viikon kuurina, joten ihmetuloksia ei kannata odottaa yhdessä yössä.

Ainoa Biotiinin annostus on 1 kapseli päivässä, joka on 10000% päivän saantisuosituksesta. Biotiinia voi popsia aika huoletta jopa 10 mg päivässä, sillä "yliannostusta" on vaikea saada. Monivitamiineissa on normaalisti biotiinia vähemmän kuin yksittäisissä biotiinipurkeissa, joten kunnon kuurina biotiini kannattaa ottaa erikseen.

vegaaninen biotiini


Muut Ainoa-tuotesarjan vitamiinit

Ainoa-tuotesarjaan kuuluu biotiinin lisäksi kattaus tärkeimpiä vitamiineja ja hivenaineita.


Sinkki 25 mg  - vastustuskyvylle ja iholle 

Sinkki on tunnetusti vastustuskykyä tukeva hivenaine, joka edistää myös ihokudosten uusiutumista.  Ainoa-sinkkikapselissa on sinkkiä kahdessa eri muodossa, sinkkiasetaattina ja sinkkibisglysinaattina ja sinkkiä 250% päivän saantisuosituksesta.

Monivitamiini - kaikki olennainen yhdessä kapselissa

Olen ikuisesti monivitamiinikerholainen, sillä se on kätevä tapa napsaista tärkeimmät vitamiinit ja hivenaineet kerralla. Ainoan monivitamiini sisältää muun muassa B12-vitamiinia, kasviperäistä D3:sta, biotiinia, jodia sekä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa tukevaa kuparia ja sinkkiä.

B12-vitamiini 1000 mikrogrammaa - vegaanin tärkein vitamiini 

Vegaaninen ruokavalio ei tarkoita puutostilaa tai kuihtumista, mutta mm. hermoston toimintaan vaikuttava B12 jokaisen vegaanin tulee ottaa purkista. Puutostila on melko yleinen myös ei-kasvissyöjilllä, sillä B12:n imeytymistä heikentää moni seikka.

vegaaniset vitamiinit

Kasviperäinen D3 20 mikrogrammaa luuston ja immuniteetin tueksi

Ainoan D3-vitamiini on täysin vegaanista, sillä se on uutettu jäkälästä. Tiesithän, että normaalisti D3-vitamiini on peräisin lampaan villasta, ellei sitä erikseen mainita vegaaniseksi!

Kalsium + D3 luustolle

Kun haluat D3-boostin ohella luuston hyvinvointia tukevaa kalsiumia hyvin imeytyvässä muodossa, Ainoan kalsiumin ja D3-vitamiinin yhdistelmä on nappivalinta. Kaksi kapselia päivässä täyttää 63% kalsiumin päivän saantisuosituksesta ja D3-vitamiinia 200%.

Rauta + C 100 mg - jaksamiselle 

Ainoan rautavalmiste taklaa rautavalmisteiden tyypillistä imeytymisongelmaa, sillä raudan kaveriksi lisätty C-vitamiini tehostaa raudan imeytymistä elimistöön. Kapselikuoressa on myös hapon kestävää gellaanikumia, minkä ansiosta rautakapseli vatsaystävällisemmin vasta ohutsuolen alussa.

Magnesium 100 mg - lihasten hyvinvoinnille

Magnesiumia pidetään etenkin urheilijoiden lisäravinteena, sillä se edesauttaa normaalia palautumista. Mutta tiesitkö myös,että magnesium voi tehostaa myös kollageenin tuotantoa, ja voi helpottaa lihaskramppien piinaa? Ainoan magnesium on sitraattimuodossa, ja 3 kapselia kattaa 80% päivän tarpeesta.

Melatoniini 1,9 mg - parempiin uniin

Kun huomaan pyöriskeleväni aamuyöt sängyssä, nappaan taas pimeähormoni melatoniinin käyttöön. Melatoniin avulla nukkumatti tulee luokseni aiemmin, ja Ainoan melatoniinin pitoisuus on tarpeeksi vahva vaikuttaakseen nopeasti.

ainoa ravintolisät

Ainoa -ravintolisien jälleenmyyjät ja ostopaikat 

Ainoa-vitamiineja ja hivenaineita voit hankkia apteekkien verkkokaupoista ja apteekeista kautta maan. Tuotteiden hinnat ovat noin 8 ja 20 euron välillä.

Tuotesarja on melko uusi, joten jälleenmyyjät varmasti päivittyvät vielä lisää. Verkkokaupoista mm. Yliopiston verkkoapteekki, Suomiapteekki sekä Apteekkishop myyvät Ainoa-ravintolisiä.

Haluatko voittaa itsellesi Ainoa-tuotteita? Klikkaa Instagramiini Ainoa Biotiini -arvontaan!

Kommentit

 1. Tämä oli hyvä yhteistyö! Vitamiinipurkit on usein superrumia, nämä ovat mukava poikkeus. Suomessa valmistetut kiinnostaa aina enemmän, taidanpa tutustua kun nykyiset loppuu!

  Yhtä korjausta pyytäisin tekstiin: B12-vitamiinin otsikossa lukee, että tuote sisältää 10 000 mg eli milligrammaa. Kurkkasin tuotesivulta ja oikea määrä on 1000, ja tietenkin mikrogrammaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia supernopeasta tarkkasilmäisyydestä, postauksessa ehti olla tuo väärä tieto vain 10 min. :) Korjasin selkeämmäksi!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^