Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimaiset Catteco-palashampoot ja curly girl -hoitoainepalat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kotimaiset Catteco-palashampoot ja curly girl -hoitoainepalat

Kaupallinen yhteistö: Catteco (ent Carita Cosmetiikka)
*mainoslinkki


Palakosmetiikka on kestävä kauneustrendi, joka on tullut jäädäkseen. Tunnetuimmat palakosmetiikan tuotteet ovat palashampoot, jotka ovat löytäneet rinnalleen myös hoitoainepalat. Fiksuja ideoita molemmat, sillä ne säästävät sekä pakkausjätettä että ovat paljon riittoisampia kuin nestemäiset vertaisensa!

Kannatan itse palatuotteiden ideaa, mutta olen kohdannut haasteita niiden parhaiden palashampoiden löytämiseksi - kunnes kohtasin Carita Cosmetiikan, joka käyttää nykyään nimeä Catteco.

Testasin viime vuonna Cattecon kasviöljypohjaiset palashampoot, jotka nimesin kertaheitolla parhaiksi palashampoiksi, joita olen käyttänyt. Ei tahmaisuutta tai kikkailua, vaan selkeän hyvää pesutehoa.

Tällä kertaa kerron käyttökokemuksiani Cattecon shampoopohjaisista palashampoista sekä curly girl -metodiin sopivista hoitoainepaloista. Usea näistä on uudempi tuote, jotka on lanseerattu viimeisen vuoden sisään.

Kerron sen jo alkuun: pidän Cattecon tämänkertaisistakin paloista yhtä paljon kuin aiemmin. Shampoopohjaisissa palashampoissa on todella hyvä pesevyys, päänahka ei vaadi niihin erillistä totuttelua, ja tuoksut ovat miedot. Palamuotoiset hoitoaineet tuovat puolestaan vaihtelua hiustenpesuun, sillä palahoitoaineet ovat shampoota astetta hellävaraisempi tapa pestä kihartuvaa hiusta.

Lue myös: Paras palashampoo löytyy läheltä 

catteco palashampoo hoitoaine


Catteco shampoopohjaiset palashampoot ja curly girl -hoitoainepalat 


Catteco on vuonna 2016 perustettu Nurmijärvellä toimiva perheyritys, jonka valikoimaan kuuluu palashampoiden ja -hoitoaineiden ohella mm. suositut suolasaippuat, deodorantit ja kuorinta-aineet.

Cattecon palashampoot ja -hoitoaineet lyhyesti
 • Vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikkaa
 • Zero waste -kosmetiikkaa: pahvipakkauksen voi kierrättää
 • Sisältävät mm. hoitavia kasviöljyjä ja -vahoja ja kasviuutteita. Tuoteselosteet on suomennettu, joten sisältöä ei tarvitse arvailla.
 • Sisältävät omenaviinietikkaa, joka lisää hiusten kiiltoa, auttaa kiharan hiuksen muodon pysymisessä ja tekee hiuksesta helpommin selvitettävän
 • Ovat miedosti tuoksuvia tai tuoksuttomia
 • Eivät tahmaa! Joskus tämä voi olla ongelma palashampoissa ja -hoitoainessa, mutta Cattecon kohdalla näin ei ole tapahtunut.

catteco shampoopala


Shampoopohjainen vai kasviöljypohjainen palashampoo? 

Käytännössä eri palashampoita yhdistävä tekijä on vain niiden muoto. Jos siis olet joskus kokeillut shampoopaloja ja tehnyt johtopäätöksen, etteivät ne sovi sinulle, on syytä perehtyä syvemmin eri vaihtoehtojen ainesosiin. 

Cattecolla on kahdenlaisia shampoopaloja: kasviöljypohjaisia ja shampoopohjaisia. Tässä postauksessa olevat shampoopalat ovat shampoopohjaisia. Cattecon shampoopohjaiset palashampoot ja palahoitoaineet tunnistat pyöreästä muodosta, kun taas kasviöljypohjaiset ovat neliskanttisia.

Shampoopohjaiset valmistetaan  nimensä mukaisesti pesevistä kasvipohjaisista pinta-aktiivisista ainesosista, jotka pesevät hiukset yhtä tehokkaasti kuin "tavanomaisten" shampoiden pesevät aineet.

Kasviöljypohjaisten shampoopalojen pohjana on puolestaan esimerkiksi oliivi-, kookos- ja risiiniöljy, minkä vuoksi shampoopalaan tottuminen voi viedä noin 10 pesukertaa. Itse en tätä totutteluaikaa tarvinnut, mutta moni hyötyy myös hiusten etikkahuuhtelusta palashampookokeilun aikana.

Merkittävin ero on se, että pesevämpään pohjaan tehdyt shampoopohjaiset palashampoot eivät vaadi päänahalta erillistä totutteluaikaa. Suosittelen shampoopohjaisia palashampoita sinulle, joka olet kokeillut palashampoita, ja todennut, että ne eivät pese tarpeeksi tehokkaasti, tai tekevät hiuksistasi tahmaiset tai rasvaiset. 

Shampoopohjaiset on valmistettu eri raaka-ainepohjaan kuin normaalisti joidenkin hiuksia tahmauttavat palashampoot, ja itse huomaan näissä palashampoissa selkeästi pesevämmän lopputuloksen.

Shampoopalan käyttö: kastele hiukset, hiero palaa suoraan hiuksiin tai käsien kautta. Vaahdota ja huuhtele. Voit toistaa pesun tarvittaessa.

shampoopala kookos

Kookos shampoopala - kuiville ja normaaleille hiuksille 

Luonnonvalkoinen shampoopala on lempeä shampoo hiuksille, jotka kaipaavat hellävaraista pesevyyttä. Hellävaraisuus ei tarkoita raskaita tai tahmaisia hiuksia, sillä shampoopala pesee hiukset kuten mikä tahansa laadukas shampoo. Lopputulos ei kuitenkaan ole narskuvan nitisevä, vaan hoidetumpi.

Shampoopala vaahtoaa todella hyvin pestessä, eikä ihme, sillä se on hyvin pesevään pohjaan tehty. Pesevä ainesosa on johdettu kookosöljystä, mutta käytännössä pesutuloksessa sillä ei ole tekemistä öljyn kanssa, sillä ainesosa on pinta-aktiivinen, eikä öljy.

Kookos-shampoopalan valkoinen väri tulee kookosmaitojauheesta, jonka kerrotaan tasapainottavan herkkää hiuspohjaa.  Tuote on lähes tuoksuton, eli kookosta pääsee fiilistelemään lähinnä värissä ja nimessä (mikä on monelle myös hyvä juttu).

Tuote verkossa: Kookos shampoopala


niitty shampoopala

Niitty shampoopala - pesevin shampoopala rasvoittuville hiuksille

Niitty on shampoopala sinulle, joka haluat tehokkaasti pesevän shampoon rasvoittuvalle hiuspohjalle.  Shampoo on astetta pesevämpi kuin Kookos (ja Tyrni).

Shampoopalan omenaviinietikan ja puhdistavien kasvien kombo on tehokas kombo ongelmalliselle, hilseilevälle ja rasvoittuvalle hiuspohjalle. Ikiaikainen nokkonen ehkäisee hilsettä sekä tasapainottaa hiuspohjaa, peltokorte lupaa vahvistaa hiuksia, ja antiseptinen eteerinen sitruunamyrttiöljy tuo raikkautta pesutulokseen.

Hiuspohjani on juurikin enemmän rasvoittuva kuin kuiva, ja Niitty on itselläni todella toimiva joka toisen päivän pesussa. Hiusteni savivaalennus on säilyttänyt kirkkautensa, ja hiukset ovat ilmavat ja tuuheammat Niitty-shampoopalan jäljiltä. Toki jokainen näistä shampoopaloista on sopinut savivaalennetuille hiuksilleni.

Jos olet käyttänyt Cattecon kasviöljypohjaisista shampoista esimerkiksi Nokkosta tai Vihreää Savea, suosittelen tutustumaan myös Niittyyn!

Tuote verkossa: Niitty shampoopala

Tyrni shampoopala - hoitavin palashampoo kuiville hiuksille 

Tyrni on Cattecon valikoiman kaikista hoitavin shampoopala, joka pääsee oikeuksiinsa etenkin kuivien, vaurioituneiden ja helposti hapertuvien hiusten pesijänä.

Tyrni-shampoopalaan on yhdistetty pesevien ainesosien lisäksi cocktail hoitavutta. Tyrniöljy, arganöljy ja jojobaöljy auttavat elvyttämään hiusten kosteutta ja hoitavat samalla hiuspohjaa. Omenaviinietikka lisää hiusten kiiltoa, ja valkosavi hoitaa herkkää hiuspohjaa.

Vaikka hiukseni eivät ole kuivat, Tyrni ei latista hiuksiani, vaan hiukset tuntuvat yhä ilmavilta ja puhtailta. Näin talvella hoitavampi shampoo on sopinut myös hyvin rasvoittuvalle hiuspohjalle, jota kuiva ilma on päässyt kuivattamaan. Tyrni onkin tämänhetkinen suosikkini - se pesee hellävaraisesti, mutta jättää hiukset tuuheiksi ja kiiltäviksi!

Tyrni sopii myös curly girl -metodin shampooksi. Tuoksuna on mieto sitrustuoksu, herkullinen sisilialainen mandariini.

Tuote verkossa: Tyrni shampoopala

catteco palahoitoaine

Curly girl -metodiin sopivat pesevät hoitoainepalat

Cattecon hoitoainepalojen juju on niiden pesevyys, minkä ansiosta ne muistuttavat enemmän hellävaraista hiustenpesutuotetta kuin tavanomaista hoitoainetta.

Cattecon hoitoainepalat ovat shampoopohjaisia, joten ne sopivat paremmin curly girl -hiustenpesuun, kuin hiuspohjassa  tai -pituuksissa muhiteltaviksi hoitoaineiksi. Puhdistavien hoitoainepalojen idea on jännä, ja todella käyttis: hoitoainepalalla saa puhdistavan, mutta hoitavamman pesun hiuksille, kuin tavan shampoopesussa.

Suosittelen Cattecon hoitoainepaloja etenkin sinulle, joka etsit curly girliin sopivaa hoitoainetta, joka pesee tehokkaasti, eikä lässäytä tai rasvoita hiuksia. 

Minulle curly girl -hoitoainepesun kompastuskivi on ollut aiemmin se, etten ole löytänyt tarpeeksi peseviä hoitoaineita. Muut kokeilemani hoitoaineet ovat tehneet hiuksistani rasvaisen näköiset, tai olleet vain liian vähän peseviä, jotta hoitoainepesua voisi jatkaa useamman pesun peräkkäin.

Cattecon hoitoainepalojen pesulla hiukset näyttävät ja tuntuvat puhtoisilta, aivan kuin shampoopesun jälkeen. Mutta hiukset ovat selkeästi hoidetumman tuntuiset: ilmavat, kiiltävät ja pehmeämmät, kuin tavanomaisessa shampoopesussa. Jos hiuksesi kaipaavat hyvin korjaavaa lopputulosta, suosittelen käyttämään välillä myös hiusnaamiota tai muuta tehohoitoa.

Hoitoainepalat eivät sisällä curly girl -metodissa kiellettyjä ainesosia, jotka voivat latistaa tai suoristaa hiuksen kiharaa, kuten sulfaatteja, kuivattavia alkoholeja tai silikoneja. Palahoitoaineiden pH on molemmissa noin 5.

Hoitoainepalojen sisältämä omenaviinietikka on muuten melkoinen luonnon tehoaine hiustenhoidossa, sillä se auttaa selvittämään hiuksia, sulkemaan hiussuomuja ja täten ehkäisee hiusten kunnon hapertumista. Lisäksi omenaviinietikka syö hiusten sähköisyyttä.

Hoitoainepalan käyttö: Levitä suoraan hiuksiin tai käsien kautta. Hoitoainepesussa vaahdota ja huuhtele. Mikäli haluat tehostaa hoitoainepalan hoitavuutta, levitä palaa vaahdottamisen sijaan suoraan hiuksiin, ja anna vaikuttaa. Tämä auttaa hiusten latvojen selvittämisessä ja takkujen vähentämisessä!

hoitoainepala helmi

Helmi hoitoainepala - miedosti vaahtoava ja hellävarainen palahoitoaine


Helmi-hoitoainepala sopii erinomaisesti curly girl -hoitoainepesuun, jossa halutaan tavan hoitoainetta pesevämpi mutta shampoota hoitavampi lopputulos.

Palahoitoaine pesee hiukset lempeästi, mutta jättää hiukset ilmavaksi ja hiuspohjan raikkaaksi. Liekö syynä hoitoainepalan sisältämä etikka, mutta hiukset selvittyvät todella harjalla hyvin hoitispesun jäljiltä, ja niissä on hyvin puhdas tuntu.

Helmi -hoitoainepala pohjautuu kookosöljypohjaiseen pesevään ainesosaan, Sodium Cocoyl Isethionateen ja muihin miedosti peseviin kasviperäisiin ainesosiin. Hoitoainepala sisältää myös esimerkiksi hiuksia hoitavaa parsakaaliöljyä, joka ei kuitenkaan latista hiusta. Ja ne pienet kukkaset hoitoainepalassa? Ne ovat malvankukkia, jotka erottuvat valkoisesta pohjasta kivasti!

Tuote verkossa: Helmi hoitoainepala

Kaste hoitoainepala - hoitava ja kosteuttavampi palahoitoaine

Kaste on Cattecon hoitavin hoitoainepala, joka sopii parhaiten kuiville ja kosteutta janoaville hiuksille ja hiuspohjalle. 

Kaste on pesutuntumaltaan toden totta asteen hoitavampi kuin Helmi, ja se jättää hiuksiin hyvin pehmeän tunnun. Myös Kaste vaahtoaa miedosti, ja tälläkin hoitispalalla voi tehdä hoitoainepesun normaaliin tapaan ilman, että hiukset jäävät rasvaisiksi. 

Hiuspohjani on normaalisti enemmän rasvoittuva, mutta etenkin näin talvisaikaan silloin tällöin Kaste-hoitoainepalalle pesu on auttanut rauhoittamaan hiusten sähköisyyttä ja kuivuutta. 

Helmi-hoitiksen tavoin Kaste pohjaa kookosöljypohjaiseen pesevään ainesosaan, mutta Kaste sisältää myös enemmän kosteuttavia ainesosia. Jojobaöljy, sheavoi ja kaakaovoi ovat kuivan hiuspohjan tuovat hiuspohjalle ja hiukselle suojaa ja auttavat säilyttämään sen kosteutta. Myös Kasteesta löytyy hiustenhoidon luonnollista superainesosaa, eli omenaviinietikkaa.

Kaste-hoitoainepala sisältää myös kotimaista Lehto Peat -hoitoturvetta, minkä ansiosta se sopii etenkin kuivan, ärtyneen ja hilseilevän hiuspohjan tuotteisiin. 

Tuote netissä: Kaste hoitoainepala


Mistä ostaa Catteco-palashampoita ja hoitoaineita?

Cattecon shampoopohjaiset palashampoot ovat 13,9 euroa/kpl, ja palahoitoaineet 19,9 e/kpl Cattecon verkkokaupassa.

Hintaa katsoessa kannattaa muistaa se, että palashampoot ovat monta kertaa riittoisampia kuin nestemäiset versiot. Kun säilytät palatuotetta ilmavasti esimerkiksi ritilällä, se kestää tyypillisesti monta kuukautta.

Kaikki Cattecon jälleenmyyjät näet tästä. 

Cattecon palashampoita löydät myös mm. *House of Organic -verkkokaupasta.

Haluatko voittaa oman shampoopalan ja palahoitoaineen? Osallistu arvontaan Instagram-tililläni @rabbitglowblog!

Kommentit

 1. Tässä odotan tyrniä postista saapuvaksi, ihanan piristävä väri ja kaikki näin superharmaan lopputalven hamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet löytänyt Catteco-palashampoot! Tyrni-shampoossa on kyllä ihastuttava väri. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^