Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

EKOPHARMA Helsinki - itseruskettava hoitoneste ja aurinkosuojat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

EKOPHARMA Helsinki - itseruskettava hoitoneste ja aurinkosuojat

Kaupallinen yhteistyö: Ihokeskus


Tänä keväänä ulkoilu on monelle entistä tärkeämpää kotoilun keskellä, ja aurinkoiset säät ovatkin ihanasti hellineet ympäri Suomea. Nyt onkin sopiva aika tutustua kotimaisen luonnonkosmetiikkasarjan EKOPHARMA Helsingin (eli Ekopharman) aurinkosuojatuotteisiin sekä ihanan helppokäyttöiseen itseruskettavaan!

Aurinkosuoja on mielestäni ihan viimeinen kosmetiikka, joka kannattaa skipata. UV-säteet ovat siitä katalia, että ne läpäisevät myös pilvet, ja Suomenkin leveyksillä auringolta tulee suojautua ihan viimeistään huhtikuussa.

Ja kuten tiedämme, aurinkosuojan pois jättäminen on varmin tapa ikäännyttää ihoa ennenaikaisesti ja altistaa sitä suuremmille terveyshaitoille. Ehkä huomasit jo pari viikkoa sitten uutisen otsonikadon aiheuttamasta yllättävän suuresta UV-säteilystä Suomessa?

Sain Ekopharman luonnolliset aurinkotuotteet Ihokeskus-verkkokaupalta, jonka puikoissa on SKY-erikoiskosmetologi Mirja Kataja, jolla on yli 30 vuoden kokemus kosmetologin työstä ja vankka tietämys luonnonmukaisen kosmetiikan saralla.

Mirjan kosmetologipalvelut löydät Salosta, ja Ihokeskus-verkkokaupan kuljetukset kulkevat koko Suomeen. Löydät verkkokaupasta mm. kotimaisen Ekopharma Helsingin, Naviterin ja BTB13:n kosmetiikkaa. Ja kuten tiedämme, juuri nyt on oikea aika tukea kotimaisia pienyrittäjiä ja kotimaisia brändejä!

ekopharma aurinkotuotteet

Ekopharman itseruskettava hoitoneste ja aurinkosuojat - kotimaista luonnonkosmetiikkaa


Ekopharma on yksi all-time suosikkejani kotimaisesta kosmetiikasta. Tuotevalikoima on ihanan laaja kasvoista kropalle ja hiuksille, tuotteet ovat hyvin siedettyjä herkälläkin iholla, ja raaka-aineet ovat pohjoisen luonnon tehoaineita, kuten ihon stressireaktioilta suojaavia antioksidanttisia marjauutteita.

EKOPHARMA Helsinki lyhyesti
 • Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Ainesosat ovat myös lähituotettuja!
 • Luonnonkosmetiikkasertifikaatti Fi-Natura
 • Eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti, suurin osa tuotteista on vegaanisia
 • Ainesosat luottavat aidosti ravitseviin ja hoitaviin ainesosiin, kuten kotimaisiin marjoihin, kasviuutteisiin ja -öljyihin
 • Ammattitason kosmetiikkaa, jota myydään myös kuluttajille hyvällä hinta-laatusuhteella

Ekopharma itseruskettava hoitoneste - luonnollinen sävy ja superhelppo käyttää

Koska auringonotto ei ole mitään herkkua iholle, turvallisin päivetys ja rusketus tulee purkista.

Ekopharman Herukka-linjan itseruskettava hoitoneste on nestemäinen, kasvoveden tapaan käytettävä itseruskettava, joka on aivan huippuhyvä kasvojen luonnolliseen päivettämiseen! Emme siis puhu mistään oranssista tai nenääni liian tuoksuvasta itseruskettavasta, vaan kasvoveden vaivattomuudella toimivasta ratkaisusta.

Ekopharman nestemäinen itseruskettava on nappituote silloin, kun haluat asteittaisen, ihonsävyyn mukautuvan ja helppokäyttöisen itseruskettavan kasvoille. Koska tuote on nestemäinen, sen epätasaisestä levittämisestä ei oikeastaan tarvitse huolehtia.

Jos osaat levittää kasvovettä, onnistut myös itseruskettavan hoitoveden kanssa! Kunhan muistat sipaista sitä myös hiusrajaan, nenänpieliin ja hieman myös kaulalle, jotta sävy on mahdollisimman tasainen.

Itse olen todella vaaleaihoisena kalkkilaivan kapteeni, joten ruskettavan hoitonesteen lopputulos näkyi heti ekalla käyttökerralla selkeästi päivettyneenä ihona - mutta ei silti liian tummana. Rusketus mukautuu kivasti ihon sävyyn, joten uskallan suositella tuotetta myös sinulle, joka olet aiemmin arastellut itseruskettavan käyttöä.

Kirsikkana kakun päällä, Ekopharman itseruskettava hoitoneste on samalla myös ihonhoitotuote, sillä se sisältää mm. antioksidanttipitoista mustaherukanlehtiuutetta ja rauhoittavaa kaurauutetta. Ihoni on helposti tukkeutuva ja pintakuiva, mutta Ekopharman hoitoneste ei suututtanut ihoani millään lailla.

ekopharma herukka itseruskettava hoitoneste

Itseruskettavan hoitonesteen käyttö: Levitä hoitonestettä vanulapun kautta puhtaille kasvoille ja kaulalle, jotka olet kuorinut kuorinta-aineella lähiaikoina. Odota yön yli, tai muutama tunti, ja näet lopputuloksen! Kun haluat vahvemman lopputuloksen, käytä itseruskettavaa parina-kolmena päivänä peräkkäin. Pese kädet varmuuden vuoksi heti levittämisen jälkeen, jotta itseruskettavan nesteen pisarat eivät jää vahingossa käsiin.

Ruskettava sävy voi kehittyä parin päivän ajan, mutta se kuluu itsestään myös pois.  Jos ihossa on hyvin kuivia kohtia, hoitonesteen sävy voi korostua niissä, joten kuorinta ja kosteutus muutoinkin ovat tärkeitä.
 • Nopea vaikutus: luonnollinen mutta erottuva päivetys heti ensimmäisellä käyttökerralla 
 • Sopii herkälle iholle, ruskettava ainesosa on sokeriperäinen DHA 
 • Voi käyttää kasvoveden tapaan osana ihonhoitoa, ja tarvittaessa myös esim. säärille
 • Sopii myös itseruskettavien aloittelijalle, sillä ruskettaa astettain ja on helppo käyttää
 • Ei sisällä aurinkosuojakerrointa eikä korvaa aurinkosuojaa!
Tuote netissä: Ekopharma Mustaherukka itseruskettava hoitoneste 24,5 e

ekopharma itseruskettava iholla

Käsikuvasta eron näkee selkeästi, vaikka suoraan käsien ruskettamiseen tuotetta en käytäkään, mutta se havainnollistaa teille hyvin tuotteen tehoa.

ekopharma hoitoneste kokemuksia


ekopharma spf-suojavoide

Suojaava aurinkospray SPF30 - monelle ihotyypille sopiva kattava aurinkosuoja

Ekopharman aurinkosuojaspray on odotettu kotimainen löytö hyvin levittyvästä korkean tason aurinkosuojasta. SPF30-suojaa kannattaa käyttää jo pian näin toukokuun koittaessa ja pitkään ulkoillessa, sillä UV-säteily voimistuu päivä päivältä.

Ekopharman aurinkospray on mielestäni just sopivan mutkaton tuote koko perheen käyttöön aurinkoisten päivien varalle. Tuote on helppo levittää, se suojaa ihoa luonnollisesti ja jättää iholle mattaisemman pinnan, joka ei rasvoita tai kiiltele.

Nyrkkisääntönä, mitä korkeampi suojakerroin fysikaalisessa (=luonnonkosmetiikan) aurinkosuojassa on, sitä huolellisemmin se tulee levittää. Siksi Ekopharman aurinkospray kannattaa levittää rauhallisesti ja käsien kautta, jotta vaalea titaani- ja sinkkioksidin sävy hälvenee iholla. Tuote ei silti jätä muumi-ihoa, mutta levityksessä kannattaa olla huolellinen, kuten kaikkien aurinkovoiteiden kanssa.

Iso plussa vielä siitä, että aurinkosprayssa on hyvin mieto, nenääni lähes olematon tuoksu.
 • Korkea suojakerroin, UVA- ja UVB-suoja titaani- ja sinkkioksidista
 • Hyvin siedetyt laadukkaat ainesosat: aurinkosuojan ohella ihoa hoitaa mustaherukan siemenöljy
 • Voit käyttää myös kasvoille, jos haluat vahvemman aurinkosuojan
 • Näyttää ensi suihkaukselta valkoiselta, mutta imeytyy, kun levität ohuin kerroksin ja/tai tai käsien kautta
 • Semi-mattainen pinta, ei kiiltele 
Tuote netissä: Ekopharma Suojaava Aurinkospray SPF30 | 34,8 e

Lue myös: arvioni Ekopharman Vadelma-linjan tuotteista

ekopharma helsinki spf voide

Ekopharma suojaava päivävoide SPF15 - kevyt voide myös meikin alle


 • Keskitason suoja, joka toimii hyvin myös meikin alla
 • UVA- ja UVB-suojat
 • Enemmän kuin SPF - päivävoide kosteuttaa ja hoitaa ihoa
 • Ei jätä ihoa valkoiseksi - levitä pari ohutta kerrosta, ja voide sulautuu täysin
 • Jättää puolimattaisen tunnun, ei tunnu rasvaiselta, ei kiillä
Ekopharman suojaava päivävoide on siitä ovela tuote, että saat samassa paketissa automaattisesti UV-suojan, vaikka et ajattelisikaan laittaa aurinkosuojaa. Mutta se on valmiina sitten, kun päätät lähteä ulos! Suosittelen suojakertoimellista päivävoidetta siis etenkin sinulle, joka unohdat helposti SPF:n tai et pidä paksuista kasvojen aurinkovoiteista.

Päivävoide kannattaa levittää ohut kerros kerrallaan, sillä silloin se imeytyy nopeiten. Voide sisältää sekä titaani- että sinkkioksidia, jotka tekevät voiteeseen vaalean värin, mutta voide sulautuu iholle ilman vaaleutta. Juju on levityksessä: vähän kerrallaan ja tietoisesti!

On hyvä myös muistaa, että voide kuin voide levittyy paremmin myös hyvin hoidetulle iholle, jossa pohjana on ennestään esimerkiksi kasvovesi tai hoitovesi.

Insta-stooreistani löydät pian myös videon, jossa demoan voiteen levitystä ja sulautumista iholle.

SPF15-suojakertoimen päivävoide on täydellinen silloin, kun ulkona on vielä viileää eikä tunnu siltä, että haluaisi levittää "aurinkovoiteita", mutta auringolta pitäisi silti suojautua keväällä tai syksyllä.

Edit: postauksen julkaisemisen jälkeen saimme valmistajalta tiedon, että SPF 15 -voiteen valmistus on lopetettu huhtikuussa 2020. :(


ekopharma aurikosuojat


Ihokeskus - kattava kotimainen valikoima ja apua tuotevalintoihin kosmetologilta

Postauksessa mainitut Ekopharman tuotteet löydät Ihokeskuksen verkkokaupasta, jossa on Ekopharman tuotteiden ohella kotimaisten BTB13:n ja Murumurun SPF-kosmetiikkaa - ja lukuisia muita laatukosmetiikan brändejä.

Ihokeskusta pyörittävä Mirja-kosmetologi tarjoaa mielellään apua tuotteiden hankintaan juuri sinun ihotyypille, iho-ongelmiin tai mieltymyksiisi sopien. Joten kun haluat personoituja tuotevinkkejä, kysy rohkeasti Mirjan apua sähköpostitse asiakaspalvelu@ihokeskus.fi tai vaikkapa Ihokeskuksen Instagramin kautta! Mirja on todella mukava tyyppi, ja yhteyttä voit ottaa matalalla kynnyksellä.

Katso kaikki Ihokeskuksen aurinkotuotteet tästä. Yli 65 euron tilauksille saat ilmaiset postikulut, ja tilausten toimitusaika on 1-2 arkipäivää.

Ja ajankohtaisena vinkkinä, Ihokeskus-verkkokaupasta löydät myös esimerkiksi Naviter Clean Beautyn uuden vegaanisen ja eläinkokeettoman käsidesin, käsienpuhdistusgeelin ja probioottisen käsivoiteen. Kotimainen Naviter Clean Beauty on luonnonkosmetiikka- ja Leaping Bunny -sertifioitu tuotesarja.

Arvontavinkki Instagramissa

Edit: arvonta on päättynyt. Instagramistani löydät arvonnan, josta voit voittaa Ekopharman aurinkotuotteiden setin itsellesi.

Kommentit

 1. Ekopharma on viime aikoina alkanut kiinnostaa muakin tosi paljon! Toi Vadelma-linjakin vaikuttaa ihanalta. Just ehdin ostaa aurinkosuojat toiselta merkiltä, muuten olis ollut kiva testata näitä D: Täytyy pitää mielessä jatkossa :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^