Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Fiksuruoka - kokemuksia ruoan verkkokaupan vegaanituotteista | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Fiksuruoka - kokemuksia ruoan verkkokaupan vegaanituotteista

Fiksuruoka-paketti saatu blogin kautta 


Ruoan verkkokauppa on tänä keväänä jos koskaan entistä kuumempi juttu, ja me kaikki varmasti tiedämme, miksi. Ei tietenkään ole fiksua pyöriä turhaan kaupoilla koronan aikaan, jos ostoksia voi tilata sohvalta käsin suoraan kotiovelle.

Suurten ketjujen kauppakassipalvelut olen jättänyt kuitenkin riskiryhmille, sillä kotisohvalta voi tehdä ruokaostoksia myös muista nettikaupoista. Olen aiemminkin tehnyt tilauksia hävikkiruoan verkkokauppaan, josta voi hankkia muutoin poistoon meneviä tuotteita alennetuilla hinnoilla.

Sain mahdollisuuden tutustua Fiksuruoka-verkkokaupan valikoimaan, joka koostuu muutoin poistoon joutuvista elintarvikkeista ja esimerkiksi kodin puhdistustuotteista, joita myydään noin 20-90 % halvemmalla verrattuna normaalihintaan. Hävikin syynä voi olla esimerkiksi lähestyvä päiväys, uusiutuvat pakkaukset tai poistuvat tuotteet.

Vegaanina olen tietenkin kiinnostunut siitä, millainen kattaus Fiksuruoalta löytyy erikoisruokavalioihin. Fiksuruoka-verkkokaupassa on fiksusti (hehe) on oma kategoria vegaanisille tuotteille, mutta vegaanille sopivia tärppejä löytää vielä enemmän ympäri nettikauppaa, kunhan malttaa klikkailla tuoteselosteita auki.

Sen ohella että Fiksuruoan valikoima on edullisempaa, ruoan poisheittämisen vähentämiselle on tietenkin monta järkevää syytä. Muutoin roskikseen joutuvan ruoan pelastaminen on tietenkin ekoteko itsessään, koska suomalaiset heittävät järkyttäviä määriä täysin kelpoista ruokaa roskiin vuosittain. Tämä jos mikä on turhaa resurssien tuhlaamista ja turhia päästöjä. Fiksuruoka saa ekopisteen myös siitä, että yritys hyvittää kaikkien tilaustensa hiilidioksidipäästöt.

fiksuruoka ruoan verkkokauppa

Fiksuruoka - kokemuksia ruoan verkkokaupan vegaanituotteista

Kokonaisuutena yllätyin Fiksuruoan hyvästä vegaani- ja luomuvalikoimasta, ja vielä enemmän yllätyin, kun valittavaa löytyi myös kivasti vegaanisesta kosmetiikasta ja ekologisista kodinpuhdistusaineista.

Hävikkiruoan verkkokaupassa on aina pieni random-elementti, sillä ymmärrettävästi valikoima ei ole sama viikosta toiseen, sillä tuotteiden eriä tulee ja menee. Postauksessa näkyvät tuotteet ovat siis esimerkkejä valikoimasta, joka on ollut Fiksuruoassa huhtikuussa 2020!

Ruokakaapin olennaiset ja suurpakkaukset

Mielestäni ruoan verkkokaupan ydinvalikoima on aina niissä tuotteissa, joille tulee varmaa käyttöä normiarjessa. Joku voi sanoa kotivaraksi, tai sitten vaan ruokakaapin perustaksi. Toki uusia tuotteita on kiva kokeilla edullisemmin, mutta silloin kannattaa katsoa päiväys ja pohtia, ehditkö käyttää tuotteen sen raameissa. Muutoin hyvä ajatus hävikin vähentämisestä valua hukkaan.

Fiksuruoassa kaikilla tuotteilla ei ole pitkää päivämäärää, ja tällaiset tuotteet myydään vielä isommalla alella. Valitsin itse pakettiin sellaisia asioita, joilla oli reilummin päiväystä jäljellä, ja sellaisia, jotka varmasti ehdin syödä ennen päiväystä. Hehe, herkut tokihupenevat aina ennen päiväyshuolia...

Nappasin ruokakaapin olennaisista tilaukseen mukaan kaikkea sellaista, mitä kotivarassani on lähes aina: pähkinöitä, kuivahedelmiä, muroja, siemennäkkäriä ja niin edelleen.

Suurpakkaukset ovat myös jonkin sortin juttu ruoan verkkokaupassa, ja miksipäs ei - näin yksinasujana syynään toki vain sellaisia, joissa päiväystä riittää tarpeeksi. Valkkasin omaan varastooni lisättäväksi vegaanisia Pulsin-merkkisiä ananaksenmakuisia proteiinijuomia niille päiville kun ruoanlaitto ei inspiroi lainkaan, Paulunsin välipalapatukoita ja pienissä pussukoissa olevia Good'n'Go-smoothieita, jotka ovat työpäivien vakkarievästäni.

Vegaanina olen muuten varautunut lähes aina jonnekin lähtiessä jollain pikkueväällä ihan vain kokemuksesta, sillä ei ole niin sanottua, että pysähdyspaikoilta löytyisi jotain vegaanista syötävää. Toki tällä hetkellä matkoja ei ole tulossa, mutta onhan se pyöräretkikin evästauon arvoinen, hehe.


fiksuruoka-verkkokauppa suurpakkaukset

vegaanituotteet fiksuruoka


Kahvit ja teet 

Ruokakaapin olennaisuuksiin kuuluu tietenkin myös kahvit ja teet. Oli aika hauska sattuma, että löysin hävikkikaupasta hävikkikahvia, nimittäin Kaffa Roasteryn Villi Kortti -sekoituksen, joka on koottu ylijäämäpavuista. Bongasin teehyllyyn myös täydennystä yrttiteestä ja mustasta luomuteestä.

Tiesitkö muuten, että olin ennen melkoinen teehirmu, enkä kelpuuttanut kuin tiettyä valkoista ja vihreää teetä. Nykyään olen kahviuskollinen, mutta yksi tai kaksi kuppia ennen puolta päivää riittää.

fiksuruoka kahvi

Kosmetiikka 

Vaikka Fiksuruoka on nimensäkin mukaisesti ruokapainotteinen, valikoimassa oli yllättäen myös joitakin vegaanille sopivia hygienia- ja kosmetiikkatuotteita. Rehellisesti, en odottanut löytäväni Laveran, Benecosin, Attituden sun muiden suosittujen luonnonkosmetiikan brändien tuotteita meikeistä ihonhoitoon!  Kosmetiikkatuotteiden päiväykset eivät ole läheskään ajankohtaisia, syy poistolle voi olla esimerkiksi uusituva pakkaus tai kausituote.

Koska omat kosmevarastoni ovat aika hyvässä kunnossa, valitsin tilaukseeni pari olennaista: Cosnaturen jo valmiiksi edullisen herkän ihon suihkugeelin sekä Benecosin nudesävyisen luomivärin.

Pesuaineet 

Jos luonnonkosmetiikan valikoima yllätti ruoan verkkokaupassa, niin saman positiivisen viban jättivät myös kotimaiset ja ekologiset Mummi ja Minä -pesuaineet tiskille, käsille ja pyykille.

Luulen että mummit ovat poistossa siksi, että pakkauksilla on jo vuoden ajan ollut uusi (ja rehellisesti myös nätimpi) ulkoasu. Puhdistusaineiden tehokkuus on kyllä  tallella näissä vanhan pakkausdesignin tuotteissa!

Vegaanisen kosmetiikan ja pesuaineiden valikoiman näet myös vegaaniset tuotteet -kategoriasta suoraan.

fiksuruoka hävikkikosmetiikka

fiksuruoka puhdistusaineet


Vegaaniset herkut 

Juu, kerroin juuri, miten ruokakaapin perustuotteet ovat tärkeitä, mutta kyllähän sinne kotivaraan voi muutamat namit ja sipsit myös sujauttaa...Vegaaniruoka ei tarkoita samaa kuin dieettiruoka, ja napsin tilaukseeni aimo kasan herkkuja vegaanisista karkeista sipseihin ja naposteltaviin.

Maidottomat Humble-kookostoffeet ovat ihania, sillä ne ovat sekä ihanan kermaisia että hampaisiin takertumattomia. Maku on tietenkin makea, mutta ei mielestäni liian kookoksinen. Nämä hupenivat aika nopeasti keittiön pöydältäni! Vegaanisia toffeita ei ole oikein normikaupoissa saatavilla, joten edullisemmat tärpit nettikaupoista ovat ihania.

Herkuista löysin myös muun muassa oudon hyviä turkinpippuri-Dominokeksejä (huomaa että tavalliset Dominot eivät ole vegaanisia), vegaanista suklaata ja raakasuklaata, sipsejä sekä vegaanisia juustonmakuisia Semper-suolakeksejä.

Juustonmakuiset keksit olivat muuten yllättävän hyviä, sillä en ole sellaisia syönyt aikoihin - en tiedä, onko näitä saatavilla normikaupoissakaan. Vaikka olen vegaani, voin hyvin syödä juustolta maistuvia asioita, sillä en alkanut vegaaniksi siksi, etten pitänyt juuston mausta, hehe.

Tilauksen kruunasi lapsuuden nostalgiahuumassa valitsemani Snöre-laku, jonka hassujen kierteiden syömisessä olin selkeästi parempi ala-asteella kuin nyt!

fiksuruoka vegaaniset herkut


Kokemukseni summaten:

Vegaanin näkökulmasta Fiksuruoassa on paljon valikoimaa, mutta kannattaa etsiä vegaanille sopivia tuotteita myös vegaani-kategoriasivun ulkopuolelta. Kaupan toimintamalliin kuuluu tuotevalikoiman eläminen, mutta herkkuja, kuivaruokia ja satunnaisia kosmetiikkalöytöjäkin on! Ensisijaisesti Fiksuruoasta kannattaa katsoa ruokakaapin perustuotteita, suurpakkauksia ja yllättäviä herkkulöytöjä.

Plussa myös siitä, että Fiksuruoka kuljettaa noutopisteiden ohella sujuvasti myös kotiovelle, sillä ilman autoa painavia ruokapakkauksia olisi vaikea raahata lähipostista.

Oletko sinä tehnyt ruokaostoksia netissä Fiksuruoasta tai muualta?

Kommentit

 1. Oo kiinnostavaa! Jotain bulkkituotteita mielellään tilaisi suoraan kotiin, sillä kaupassa ei tahdo aina muistaa ja harvoin siltä seisomalta jaksan suunnitella kunnolla pitkälle etukäteen. Autottomalle hyvä idis.

  -Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä suurpakkaukset netistä ovat kyllä kätsyjä tilata suoraan kotiin, oli koronakaranteenissa tai ei. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^