Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Madaran ja Mossan puhdistusaineet paksullekin meikille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Madaran ja Mossan puhdistusaineet paksullekin meikille

Madaran ja Mossan putsarit pr-näytteitä
*mainoslinkki


Etsitkö tehokasta luonnonkosmetiikan puhdistusainetta värikkäälle silmämeikille, voimakkaalle huulipunalle tai kenties tiukasti istuvalle kasvojen aurinkosuojavoiteelle?

Luonnonkosmetiikan putsariuutuuksista latvialaisen Madaran ja Mossan tuotteista löytyy timanttisia tärppejä kohtuuhintaan. Ja kyllä, nämä poistavat myös meikkiä, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa!

Katsotaan seuraavaksi siis käyttökokemuksiani kahden suositun luonnonkosmetiikkabrändin putsareista: estradilla ovat tehokkaasti meikkejä poistavat Mossan Juicy Shake -meikinpoistoaine ja Madaran Bi-Phase Makeup Remover sekä uusi Madaran Melting Cleansing Oil -öljyputsari, joka on kehitetty erityisesti fysikaalisen aurinkosuojan ja tuhdin meikin puhdistamiseen.

Sekä Madaralla että Mossalla on Ecocert-sertifikaatti, ja seuraavat tuotteet sopivat luonnollisesti myös vegaanille.

madara mossa puhdistusaine

Madaran ja Mossan puhdistusaineet paksullekin meikille


Mossan Juicy Shake ja Madaran Bi-Phase Makeup Remover ovat siitä erikoisia, että ne ovat kaksifaasisia puhdistusaineita,. Siis...? Luodaanpa pieni katsaus näiden toimintaperiaatteeseen, jotta ymmärrämme niiden jujun.

Mikä on kaksifaasinen kasvojen puhdistusaine?

Kaksifaasinen puhdistusaine on meikinpoistoaine, jonka koostumus on yksinkertaisesti sekä öljyä että vettä. Toinen faasi on öljy, toinen siis vesi. Vesipohja ei välttämättä ole pelkkää vettä, vaan voi sisältä myös mm. kukkaisvettä, kasviuutteita ja muita hoitavia ainesosia,

Purkissa kaksifaasinen meikinpuhdistusaine näyttää "kaksiosaiselta", sillä öljykerros on noussut vesimäisen kerroksen päälle. Tällaisissa puhdistusainessa aineiden polaarisuus on siis eri, joten vesi  ja öljy eivät siltänään sekoitu.

Kaksifaasinen puhdistusaine tulee sekoittaa aina ennen käyttöä, jotta öljy ja vesi sekoittuvat, ja niiden tehot meikinpoistossa pääsevät oikeuksiinsa.

Ja kaksifaasisen puhdistusaineen juju on kemiallisen hienostelun sijaan sen tehokkuus. sillä se poistaa sekä öljy- että vesiliukoista meikkiä, ja on erittäin hyvä etenkin pigmenttiselle silmämeikille ja huulimeikille. Putsarin koostumus ei ole öljyisen rasvainen,  ja siksi moni öljyputsareita muuten karttava hyötyy kaksifaasisesta puhdistusaineesta.

Öljyhän on tunnetusti supertehokas meikinpoistossa, mutta kaksifaasisessa putsarin etu on, ettei öljy  "tunnu öljyltä", eikä iholle jää samalla tavalla öljyistä tunnetta kuin perinteisestä öljyputsarista.

Kaksifaasisen putsarin käyttö: ravista putsaria hellästi, kaada vanulapulle ja hiero hellävaraisesti puhdistettavalle alueelle. Pese lopuksi kasvot.

Mossan kaksifaasinen puhdistusaine (öljykerros näkyy päällä)

Mossa Juicy Shake silmämeikinpoistoaine (kaksifaasinen)

Mossan pirtsakka Juicy Shake -meikinpoistoaine on ässätuote sekä tuhdillekin silmämeikille, sillä se liu'ottaa sutjakasti käytännössä kaiken meikin öljypohjansa ansiosta.

Mossan putsaria voi periaatteessa käyttää myös kasvomeikille, mutta koska tuntuma jää hieman öljyiseksi, putsari on tehokkaimmillaan silmä- ja huulimeikin puhdistamisessa. Pienen öljyisen tuntuman vuoksi huuhtelen kasvot vielä kasvopesussa meikinpoiston jälkeen.

Joka tapauksessa puhumme odotetusta uutuudesta sekä Mossan että koko luonnonkosmetiikkaskenen saralla: tässä meillä on kohtuuhintainen putsari silmämeikille, jonka koostumus on miellyttävämpi kuin tuhdeissa öljyputsareissa, mutta tehokkuus on nopea ja vaivaton.

Kaksifaasinen putsari kannattaa levittää kasvoille vanulapun kautta, sillä koostumus on sen verran juoksevaa verrattuna tavanomaisiin geeleihin sun muihin. Kun meikkiä on tuhdimmin, esimerkiksi luomivärejä, vanulappua kannattaa painaa muutama sekunti meikin päällä hellästi, jotta putsari ehtii pureutua paremmin.

Mossa ja Madara muistavat aina myös tuotteiden ihonhoitopuolen: Mossan putsari sisältää mm. herkkää silmänympärysihoa hoitavaa hyaluronihappoa ja marjauutteita, jotka auttavat rauhoittamaan ihoa.

Osta tuote netistä: 

*Mossa Juicy Cleanser Hyvinvoinnin Tavaratalossa

*Mossan kaksifaasinen puhdistusaine Natural Goods Companyssa

Mossan Juicy Shake -putsari sekoitettuna ennen käyttöä
madara kaksifaasinen puhdistusaine
Madaran kaksifaasinen puhdistusaine ennen ravistamista Madara Bi-Phase Makeup Remover (kaksifaasinen)


Madaran vihreäsävyinen Bi-Phase-putsari on vielä astetta miellyttävämpi ja nopeammin vaikuttava putsari Mossaan verrattuna. Vaikka molemmat ovat mainioita, Madara vie pisteet kotiin mukavamman koostumuksen ja nopeamman putsauksen ansiosta. 

Tässä onkin putsari, jolle en heti keksi vertailukohtaa luonnonkosmetiikasta - niin nopeasti vaikuttava, miellyttävä vesimäinen ihmetuote on kyseessä!

Madaran putsari poistaa suit sait kaiken meikin koko kasvoilta, ilman että meikkiä tarvitsee sen kummemmin hankailla. Tämä pätee myös meikkiin, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Toki jos meikkiä on enemmän, putsarin kannattaa antaa vaikuttaa hetken esim.silmämeikin päällä.

Madaran Bi-Phase-putsari on aavistuksen kevyempi koostumukseltaan kuin Mossan Juicy Shake -putsari. Tuotetuntu on hyvin vesimäinen, eikä kasvoille jää öljyistä tuntua. Tätä olen käyttänyt myös kasvomeikille, kuten meikkivoiteelle, sillä koostumus on mukavan kepeä!

Madaran samettisen putsarin ihonhoitoboosti koostuu muun muassa kosteutta säilyttävästä hyaluronihaposta, rauhoittavasta ruusuvedestä ja tulehdusta ehkäisevästä taikapähkinävedestä (witch hazel).

Osta tuote netistä: 

*Madara Bi-Phase Makeup Remover Joliessa

*Madaran kaksifaasinen meikkiputsari Madaran verkkokaupassa (nyt alessa!)

madara bi-phase meikinpoistaja

Ja kirsikkana kakun päällä Madaran öljyputsari, joka on todellinen tehopakkaus!

Madaran Melting Cleansing Oil on todellinen tehoputsari tiukallekin meikille ja aurinkosuojalle!

Madara Melting Cleansing Oil - tehokas öljypuhdistus meikille ja aurinkovoiteelle

Kuten moni tietää, suosittelen aina öljyputsaria ja kaksoispuhdistusta, kun meikit haluaa nopeasti veks koko kasvoilta, sillä öljy liu'ottaa öljyä. Ja voi kuulkaas, miten hyvä tämä Madaran uusi öljyputsari on! Monia olen testannut, mutta Madaran Melting Cleansing Oil on täysin hiottu tuntumaltaan ja tehoiltaan.

Madaran uusi öljypuhdistusaine ei ole kaksifaasinen putsari, vaan rehellinen öljyputsari, jonka koostumus on ihanan miellyttävä ja sulava iholla. Jos olet joskus törmännyt öljyputsareihin, jotka jättävät vahvan öljyisen tunnun iholle, Madaran uutuus ei ole sellainen.

Koostumus on hieman purkkamaista, ennen kuin öljy emulgoituu veden kanssa. Vesikosketuksen jälkeen putsari muuttuu tuotenimen mukaisesti sulavaksi ja helposti poispestäväksi. Ja kiva plussa napsahtaa hieman hohtavasta koostumuksesta!

Madaran öljypuhdistusaine on kehitetty myös kasvojen aurinkosuojavoiteen poistamiseen. Fysikaaliset aurinkosuojat, eli luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat tehokkaita, mutta ne monesti myös istuvat iholla liiankin tiukasti. Ja kun tämän päälle lisää nestemäisen meikkivoiteen, kasvojen putsaus tulee todellakin tehdä huolellisesti, jotta kaikki ylimääräinen poistuu ihohuokosista.

Ja kyllä vain, Madaran Melting Cleansing Oil on todellinen tehoputsari kasvojen aurinkosuoja + meikkivoide -kombolle. Ei hinkkausta, hankausta tai pitkää putsarin muhittelua, sillä samettinen öljykoostumus puhdistaa kasvot nopeasti. Onhan sullakin jo aurinkosuoja tälle keväälle plakkarissa?

Madaran öljyputsari toimii joko kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä putsarina, tai huolellisesti huuhdeltuna jopa yksinään. Normaalisti suosittelisin aina öljypuhdistusta ja jotain toista puhdistusainetta pesemään kaksoispuhdistuksessa öljyisyyden pois, mutta Madara toimii itsestäänkin, sillä se peseytyy pelkällä vedellä pois huolellisessa pesussa.

Madaran öljyputsari sopii kaikille ihotyypeille kuivasta rasvaiseen. Jos iho on kovin rasvainen, voit tehdä kaksoispuhdistuksen vielä esim. puhdistusvaahdolla. Öljypohja on auringonkukka-, helokki- ja manteliöljypohjainen.

Käyttö: ota pieni nokare käsien väliin, levitä kuiville tai kosteille kasvoille, huuhtele lopuksi.

Tuote nettikaupassa:

*Madara Melting Cleansing Oil Madaran verkkokaupassa (alessa nyt)

*Madara puhdistusöljy Joliessa

Kommentit

  1. Tosi kiva kun kirjoitit näistä näin kattavasti! Kaikki kolme tuotetta nimittäin kiinnostaa hurjasti ja varsinkin tota Mossan putsaria oon himoinnut siitä asti, kun se tuli markkinoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! Mossan putsari _on_ ihana ja tehokas. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^