Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaninen omegaöljy ja nestemäiset vitamiinit | Atopik ja Salus | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaninen omegaöljy ja nestemäiset vitamiinit | Atopik ja Salus

Tuotteet pr-näytteitä
*mainoslinkki

Viime päivinä jos milloin olen keskittynyt entistä tarkemmin vitamiinitankkaukseen. Ihan varmuuden vuoksi. Pieneltä mielialan laskulta en ole voinut välttyä, sillä maailman tilanne on mitä on, ja samalla henkilökohtainen elämä on mylläytynyt toden teolla. Joten koitan pitää rutiineista kiinni, syödä terveellisesti, napsia vitamiint kiltisti ja ulkoilla, jotta arki olisi mahdollisimman normaalia.

Nestemäiset vitamiinit ovat siitä mukavia, että ne ainakin muistaa ottaa, koska niiden ottamiseen liittyy pientä puuhailua ja häärimistä, mille on nyt yllin kyllin aikaa. Nestemäiset vitamiinit ja ravintoaineet voivat imeytyä elimistöön paremmin kuin kovakuoriset kapselit, minkä vuoksi moni suosii nestemäisiä vitskuja.

Vegaanisena nestemäisiä vitamiineja ja ravintolisiä ei turhan paljon ole markkinoilla, joten nyt kerron parista poikkeuksesta: Salusin vitamiineista ja Atopikin omegaöljystä.

Atopik on kotimainen luonnonkosmetiikan valmistaja, jolla on ihon hyvinvointia tukeva ravintolisä, kaura-omegaöljy.

Salus on legendaarinen, yli sata vuotta sitten Saksassa perustettu lisäravinteita ja terveystuotteita valmistava yritys. Tuotelinjat ovat luonnollispainotteisia - tuotteissa käytetään  esimerkiksi paljon luomulaatuisia kasviuutteita, ja tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla.

Salusin hittituotteita ovat nestemäiset vitamiinit ja hivenaineet, jotka on pakattu tummiin lasipulloihin (koska ravintoaineet säilyvät paremmin tummassa lasissa).


Vegaaninen omegaöljy ja nestemäiset vitamiinitAtopik kaura-omegaöljy 

Atopikin kaura-omegaöljy on terveyscocktail kasvimaailman ravinteikkaita öljyjä, eli kaura-, pellava- ja cameliaöljyjä. Lasipurkkiin pakattu öljy sisältää etenkin omega 3 -öljyä, mutta myös 9, 6 ja 7 ovat omega-tuoteperheestä edustettuina.

On viitteitä, että usea atopiasta, ihotulehduksista ja ihottumasta kärsivä on saanut helpotusta iho-ongelmiin omegapitoisista kasviöljyistä. Ja onhan se aika perusjuttu, että sisäinen "öljyäminen" voi jelpata myös  ihon ulkoista kuivuutta.

Omega-öljyt sisältävät lukuisia terveyshyötyjä koko kropalle: alkaen siitä, että pehmeät rasvat auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, mutta ne myös auttavat kehon tulehdustilojen lieventämisessä sekä ihon hyvinvoinnin sisäisessä tukemisessa.

Atopikin vegaanisen omegaöljyn tähtiainesosa on kauraöljy, joka sisältää esimerkiksi antioksidanttista ihovitamiini E-vitamiinia sekä ihon suojakerrosta vahvistavaa linoleenihappoa.

Ja sitten pääsemme siihen omegaöljyjen koitinkiveen, eli makuun, mihin useampi öljykokeiluni on tyssännyt. Kuinka yllättäen, Atopikin kauraöljy maistuu hieman kauralle, ja maku on pyöreämpi  ja pehmeämpi kuin useimmissa kokeilemissani omegaöljyissä. Kuitenkaan aivan siltänään lusikalla suuhun en tätä voi rohmuta, mutta ripsaus puurossa, jogurtissa ja smoothiessa uppoaa täydellisesti.

Öljyä on helpoin mitata lusikalla: maksimissaan teelusikallista suositellaan päivittäisen saantisuosituksen, eli 5 ml:n annokseen.

Katso lisätietoja kaura-omegaöljystä Atopikin nettisivuilta. 


Salus Floravital - vegaaninen rauta-vitamiinivalmiste

Floravital on nestemäinen rautavalmiste, joka maistuu aivan lempeältä marjamehulta. Nam! Valmiste on tarkoitettu etenkin erikoisruokavalioihin, sillä ainesosat eivät sisällä mitään ylimääräistä, eikä mitään outoja makeutusaineita tai muita sellaisia ei tästä löydy.

Muistan, että opiskeluaikoina terkkari suositteli minulle nestemäistä rautavalmistetta, sillä selvisi, että se imeytyisi minulle ilmeisesti paremmin. Ja löysin Floravitalin, joka taitaa yhä olla ainoa vegaaninen nestemäinen rautavalmiste? No, joka tapauksessa, vaikka raudan puutosta minulla ei ole enää huomattu, otan rautakuureja silloin tällöin - jo kuukautistenkin piinan vuoksi.

Floravital sisältää yli 100 prosenttia päivän saantisuosituksen rautaa, sekä muun muassa sen imeytymistä edistävää C-vitamiinia ja B-vitamiineja (myös vegaanille tärkeää B12:ta).

Salus Floravital

  • Rautavalmiste, joka sisältää myös B-vitamiineja ja C-vitamiinia
  • Hyvänmakuinen, "marjamehun" makuista
  • Gluteeniton, vegaaninen, hiivaton ja makeuttamaton
  • Sisältää myös yrttiuutteita

Katso *Floravitalin tarkka tuoteseloste tästä.  Huomaa, että Salus Floradix ei ole vegaaninen sisältämänsä hunajan takia, mutta Floravital on.

Tuote nettikaupassa:*alennuksessa nyt täällä Hyvinvoinnin Tavaralossa!Salus B-vitamiinit nestemäisessä muodossa

Salusin B-vitamiinivalmiste tarjoaa näppärän pakkauksen tärkeimpiä B-vitskuja, kuten B12:ta, ihovitamiini biotiinia, B1- ja B2 -vitamiineja. Jokaisella B-vitskulla on oma tärkeä tehtävänsä: esim. B12 vaikuttaa hermoston toimintaan ja edistää punasolujen muodostumista, B1 eli niasiini tukee niin ikään mm. hermostoa, ja B2 eli riboflaviini edistää biotiinin tavoin ihon ja limakalvojen pysymistä normaalina. Nyrkkisääntönä B:t edistävät normaalia vireystilaa ja kehon tärkeimpiä toimintoja!

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, joita tulee saada ravinnosta säännöllisesti, sillä ainoastaan B12-vitamiini varastoituu elimistöön. Ja kuten muistan aina saarnata, B12 on se vitamiini, jota vegaanin ei tule jättää ottamatta lisäravinteena, sillä sitä ei esiinny luonnostaan vegaanisissa ruoissa.

Pidän nestemäisestä muodosta, sillä haluan tärkeimpien vitskujen imeytyvän varmasti, ja nestemäisessä ei tarvitse sulatella kapseleita. Konsepti on siis ihana, mutta maku ei ole mitään lempparia tai limpparia. Täytyy sanoa, että pidän enemmän Floravitalin makeammasta mausta, mutta kyllä tämäkin menettelee, mutta virallisesti emme voi puhua "mehusta". Jälkimaku on vähän kitkerämpi, mutta ei siis lainkaan pahaa. Olen vain itse hienohelma, ja pidän makeammasta.

Tuote netissä: *Salus B-vitamiinit (tarkka tuoteseloste linkin takana)


Lue lisää vegaanisista vitamiineista:

Vitatabs Vege - vegaanin tärkeimmät vitamiinit ja hivenaineet

Vegaaninen biotiini ja muut Ainoa by Apteq -vitamiinit


Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^