Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hajusteeton luonnonkosmetiikka - harvinaista herkkua herkälle iholle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hajusteeton luonnonkosmetiikka - harvinaista herkkua herkälle iholle

Kaupallinen yhteistyö: Neal's Yard Remedies Suomi
*mainoslinkki


Minulta usein kysytään, miltä jokin arvostelemani kosmetiikkatuote tuoksuu. Onko kyseessä hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa, vai onko käytetty eteerisiä öljyjä tai muita hajusteita?

Joudun monesti toteamaan, että se ja se tuote ei ole virallisesti hajusteeton, ja että vain kokeilemalla selviää, onko tuotteen tuoksu sinulle sopiva.

Hajusteettomalle luonnonkosmetiikalle on selkeästi kysyntää jo inboxini kysymysten epävirallisen otannan kautta, joten onkin hienoa, että nyt voin esitellä virallisesti hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa!

Neal's Yard Remediesin uusi Sensitive Soothing -tuotelinja on hajusteeton, eikä tuotteissa ole eteerisiä öljyjä tai muita tuoksuja.

Uusi tuotelinja on kehitetty hajusteherkän ja allergisen ihon tarpeisiin, ja tuotteita suositellaan myös rosacea-, couperosa tai perioraalidermatiitti-iholle.

Hajusteettoman apteekkikosmetiikan luvatussa maassa ihoa oikeasti hoitavat hajusteettomat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat todella tervetulleita. Neal's Yard Remediesin tuotteiden ainesosat on mielestäni mietitty tuhat kertaa hoitavammaksi kuin apteekin mineraaliöljypohjaiset perusvoiteet - Neal'sin tuotteet eivät vain suojaa ihoa, vaan hoitavat ja auttavat sitä vahvistumaan.

Sivuhuomautuksena muistutan, että en itse ole virallisesti hajusteyliherkkä, mutta sen voin sanoa, että nämä tuotteet eivät tuoksu hyvällä tavalla miltään!

hajustamaton luonnonkosmetiikka

Hajusteeton luonnonkosmetiikka - Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing

Jotta voimme ymmärtää hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa, tulee pikakerrata luonnonkosmetiikan tuoksujen periaatteita. Jos asia on sinulle täysin selvä, skippaa suoraan tuotearvioihin.

Vaikka luonnonkosmetiikassa ei käytetä monelle päänsärkyä ja hengenahdistusta aiheuttavia synteettisiä hajusteita, luonnonkosmetiikka ei ole automaattisesti hajusteetonta.

Luonnonkosmetiikan yleisimmät tuoksuaineet ovat eteerisiä öljyjä, hartseja ja kasveissa luontaisesti esiintyviä ominaistuoksuja.

Eteeriset öljyt saadaan tislaamalla kukista, lehdistä, juurista ja hedelmistä. Esimerkiksi ruusun, sitruksen ja laventelin eteeriset öljyt ovat luonnonkosmetiikassa yleisiä. Eteeristen öljyjen aromit ovat haihtuvia, mutta täyttä tavaraa, sillä niissä kasvin tuoksu on puristettu aidoimmillaan ulos.

Olisi ihana kirjoittaa, että luonnonkosmetiikan tuoksut sopivat myös hajusteherkille, mutta todellisuudessa tuoksujen sopivuus on aina yksilöllistä. Hajusteherkkä tai allerginen voi reagoida myös luonnollisiin tuoksuihin, ja siksi täysin hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa on järkevää kehitellä.

neals yard remedies sensitive


Ja sitten siirrymme tuotteisiin ja käyttökokemuksiin.

Sensitive Soothing -tuotelinja on vuonna 2020 lanseerattu uutuus luonnonkosmetiikan eettiseltä jättiläiseltä. Neal's Yard Remediesilla on jo ennestään herkälle iholle sopivaa kosmetiikkaa, mutta Sensitive Soothing -tuotteita on kehitetty pidemmälle juuri hajusteherkän ihoa ajatellen.

Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing
  • Hajusteeton tuotelinja - ei sisällä myöskään eteerisiä öljyjä
  • Rauhoittava ja punoitusta vähentävä vaikutus
  • Herkälle iholle, hajusteallergisille, couperosalle, rosacealle ja perioraalidermatiitille
  • Vaikuttavat ainesosat rauhoittava purasruohonsiemenöljy, alppitähtiuute, lakritsinjuuriuute ja viilentävä aloe vera 
  • Edullisempi verrattuna aiempiin Neal's Yard Remediesin herkän ihon tuotteisiin
  • Soil Association ja Leaping Bunny -sertifioitu, vegaaninen tuotelinja 
  • Fun fact: Neal's Yard Remedies on yksi maailman vanhimmista luonnonkosmetiikan valmistajista

neals yard remedies puhdistusmaito

Sensitive Soothing Cleansing Milk - lempeä puhdistusmaito joka ihotyypille

Jos sinulla on herkkä iho, todennäköisesti tiedät jo, että maitomainen puhdistusaine on kaikista turvallisin putsarivalinta kasvoille, sillä se ei sisällä kovia peseviä tai ihon pintavaippaa järkyttäviä ainesosia.

Sensitive Soothing -puhdistusmaito on jälleen taattua Neal's Yard -laatua. Se on hellävarainen, käytännössä joka ihotyypille sopiva, ja vieläpä riittoisa kermaisen koostumuksensa ansiosta.

Putsari jättää kasvot ihanan pehmeiksi ja puhtaiksi, ilman punoitusta (mitä joskus ärjymmät putsarit minullekin tekevät) tai kuivuuden tunnetta. Putsari sopii joka ihotyypille, mutta erityisen hyvä se on kuivalla ja herkällä iholla.

Muutamalla pyöräytyksellä puhdistusmaito irrottaa myös kevyen meikin. Putsaria voi käyttää myös vesiliukoiselle silmämeikille, mistä iso plussa! Maitomainen puhdistustuote on toki olennainen myös meikittömille kasvoille, sillä se putsaa myös päivän aikana iholle kertyneitä epäpuhtauksia ja talia hellävaraisesti.

Pidän erityisesti putsarin koostumuksesta, joka on maitomaisuudestaan huolimatta ihanan täyteläistä ja kevyesti kasvoilla pyörähtelevää. Tämä ei ole aina niin sanottua, kun puhumme korkean luomupitoisuuden tuotteista.

Ainesosissa on keskitytty sekä hellävaraiseen puhdistustehoon että rauhoittavuuteen: incistä löytyy lempeästi puhdistavaa auringonkukkaöljyä, rauhoittavaa aloe veraa ja boragoöljyä sekä hoitavaa kaakaovoita. Öljyt eivät tee koostumuksesta "öljyä", sillä tuote on vesipohjainen.

Neal's Yard Remediesin pakkauskoot ovat hyvin riittoisia, ja putsaripurkilla on kokoa 185 milliä.

Tuote verkossa: 

*Sensitive Soothing -puhdistusmaito House of Organicissa

*Herkän ihon puhdistusmaito Skincityssä

*Sensitive Soothing -putsari TwistBessä

hajusteeton kasvovoide nyr


Sensitive Soothing Daily Moisturiser - kevyesti imeytyvä kasvovoide 

Herkän ihon kasvovoide on nopeasti imeytyvä voide, joka soveltuu sekä päivä- ja yökäyttöön. Voiteessa on moni asia kohdallaan: kevyt koostumus, rauhoittavat ainesosat ja hoitava vaikutus. Tykkään!

Kasvovoide on hoitavuudeltaan aavistuksen enemmän täyteläinen kuin kevyen kevyt. Siksi voide sopii paremmin normaalille, kuivalle ja pintakuivalle iholle, kuin hyvin rasvoittuvalle. Koostumus imeytyy kasvoille kuitenkin hyvin nopsaan, ja voide mätsää erinomaisesti myös meikin alle.

Sensitive Soothing -kasvovoide on vesipohjainen, ja ainesosien tähtenä on rauhoittavaa ja viilentävää aloe veraa, pehmentävää auringonkukkaöljyä, kosteutta sitovaa glyseriiniä ja kirkastavaa lakritsinjuuriuutetta. Koko inci-listan näet tuotetiedoista alta verkkokauppojen linkeistä.

Huomaa muuten riittoisa 100 millin pakkaus, joka on tuplasti enemmän kuin normaalisti kasvovoiteissa!

Tuote verkkokaupassa:

*Sensitive Soothing -kosteusvoide House of Organicissa

*Sensitive Soothing -kasvovoide Skincityssä

*Sensitive Soothing -voide TwistBessä
neals yard remedies sensitive seerumi

hajustamaton seerumi nyr


Sensitive Soothing Daily Serum - rauhoittava hyaluronihapposeerumi herkälle iholle

Sensitive Soothing -seerumi on todellinen tehotuote reagoivan, herkän ja tulehtuneen ihon hoitoon.

Geelimäisellä seerumilla on nopeasti viilentävä ja rauhoittava vaikutus, ja esimerkiksi pienet punaisuuden lehahdukset ovat rauhoittuneet iholtani nopeasti seerumin avulla.

Koostumus on kirkkaan geelimäistä ja hyvin raikkaan tuntuista kasvoilla. Se imeytyy nopeasti, joten seerumi sopii sekä aamun että illan hoitorutiinissa.

Seerumin tähtiainesosa on hyaluronihappo, joka sitoo kosteutta ihoon jopa 1000-kertaisesti oman tilavuutensa verran, samalla siloittaen ja pehmentäen ihoa välittömästi. Lisäksi seerumin aloe vera rauhoittaa ja viilentää, sekä boragoöljy ja alppitähden uute myös suojaavat ihoa. Tiesithän myös, että lasipullossa seerumin ainesosat säilyttävät tehonsa paremmin kuin muovissa?

Neal's Yard Remediesin toteuttaman testiryhmän tulosten perusteella piirua vaille 80% seerumin käyttäjistä totesi kahden viikon käyttökokemusten perusteella, että iho tuntuu rauhoittuneelta, pehmeältä ja kimmoisalta, ja tähän voin myös itse yhtyä.

Näin kolmekymppisenä ihon pintakuivuus ja pienet juonteet ovat oikea asia, ja seerumin avulla iho pysyy pehmeämpänä ja vähemmän alttiina kuivuusrypyille. Hyaluronihappo on se taikasana, jonka avulla iho on nopeasti pehmeämpi ja pömpseämpi, kuin pelkän kasvovoiteen avulla.

Vinkkaan tästä seerumista etenkin normaalille, kuivalle ja pintakuivalle iholle, joka kaipaa rauhoittavaa ja ihon kosteudesta huolehtivaa tehotuotetta. Vaikka seerumi on kasvovoidetta arvokkaampi, sen juju on korkeammassa hoitavuudessa - jos yksi tuote ihonhoidossa voi tehdä  taikoja, se on ehdottomasti säännöllisessä käytössä oleva seerumi!

Tuote netissä:

*Sensitive Soothing -seerumi House of Organicissa

*Herkän ihon Sensitive Soothing -seerumi Skincityssä


Alavasemmalta oikealle: puhdistusmaito, kosteusvoide ja seerumi 


Summaten:  Neal's Yard Remediesin Sensitive Soothing -tuotesarja on monen odottama hajusteeton luonnonkosmetiikan uutuus, jossa hoitavuus ja hinta-laatusuhde mätsäävät erinomaisesti. Jäin vielä kaipaamaan tuotelinjaan kasvovettä, mutta muuten tuotelinja rokkaa tuoksutonta aluevaltaustaan mainiosti. Jatkoon, ehdottomasti!


Lue lisää Neal's Yard Remedies -kokemuksiani: 

Ihon kosteutuksen ABC ja testissä Neal's Yard Remedies Rose-kosmetiikka

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa Neal's Yard Remediesilta

Neal's Yard Remedies - vastuullisen luonnonkosmetiikan mallioppilas - brändiesittely ja Frankincense-kosmetiikka testissä

Neal's Yard Remedies - kolme ikisuosikkia tuotevinkeistä

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^