Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Sävyttävät päivävoiteet aurinkosuojalla vertailussa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Sävyttävät päivävoiteet aurinkosuojalla vertailussa

*mainoslinkki
sis. pr-tuotteita


Aurinkosuojan sisältävät sävyttävät päivävoiteet ovat mielestäni nerokkaimpia meikkituotteita, sillä niissä yhdistyy ihoa hoitava voidepohja, meikkituote sekä aurinkosuoja. Meikki, jossa on aurinkosuoja, on myös hyvä tapa "huijata" kasvoille lisää aurinkokertoimia etenkin silloin, kun haluaa päivän mittaan ulkoilla huolettomammin ja tietäen, että kasvoilta löytyy aurinkosuojaa.

Kokosin tähän postauksiin kokemuksiani ja vertailun luonnonkosmetiikan sävyttävistä kasvojen aurinkosuojista, joista usea on kevään 2020 uutuus. 

Suosittelen tutustumaan seuraaviin tuotteisiin etenkin silloin, jos etsit normaalia kevyempää luonnonkosmetiikan meikkipohjaa, sillä useammassa seuraavista on ohuempi koostumus ja älyttömän hyvä levittyvyys ilman sivellintä.

Jokainen vertailuni tuote on mielestäni vähintään hyvä, mutta ihoni tarpeet tietenkin ratkaisivat suosikkini. Meikkiarvioissa on muuten aina hyvä muistaa se, että lopulta ihon kunto, sävy ja omat meikkimieltymykset lopulta ratkaisevat sen, miten tietty tuote istuu omalle iholle - ja sitä ei auta kuin testata. Oma ihoni on pintakuiva, ja suosin enemmän peittäviä ja valoa heijastavia meikkipohja-lookeja.

Muistathan, että pelkkä sävytetty aurinkosuoja ei välttämättä tarjoa riittävää aurinkosuojaa kasvoillesi, joten varminta on käyttää sekä "väritöntä" aurinkosuojaa että sen päälle laitettavaa sävyttävää voidetta - vaikka tuntuisi siltä, että laittaisit kaksi päivävoidetta.

savyttava paivavoide aurinkosuojalla

Sävyttävät päivävoiteet aurinkosuojalla vertailussa - luonnonkosmetiikan vegaaniset valinnat

Kaikki postauksen tuotteet ovat vegaanista luonnonkosmetiikkaa, jota voit hankkia suomalaisista verkkokaupoista. Kasvokuvissa meikkipohjassa ei ole muuta meikkiä kuin ko. sävyttävä voide.


Cattier Paris sävytetty aurinkosuoja SPF 50 

Cattier Paris on ranskalainen Ecocert-sertifioitu tuotesarja, jonka kevään 2020 uutuuksiin lukeutuu korkean kertoimen sävyttävä voide, jonka koostumus on nappivalinta samealle, kuivalle ja hehkua kaipaavalle iholle.

Voiteen uskomattoman notkeassa koostumuksessa on kasviöljyjä, ja luultavasti niiden ansiosta tuntuma onkin heleän kosteuttava ja valoa heijastava.

Cattierin voide taklaa myös ennakkoluulot siitä, että luonnonkosmetiikan aurinkotuotteet olisivat jähmeitä ja valkoisia - koostumus on niin notkea ja vailla lainkaan valkoisuutta. Cattierin aurinkosuojana toimii titaanidioksidi.

Ensi alkuun sävy näyttää purkista tultuaan tummemmalta, mutta ohut kerros kasvoilla sulautuu hyvin myös minun hyvin vaalealla iholle. Voidetta ei kannata hirveästi kerrostella, vaan kannattaa peittää silmänaluset ja näpyt suosiolla peiteaineella - onhan Cattierin päivävoiteen juju olla kevyesti sävyttävä, ei kaiken peittävä.

 • Miellyttävän liukuva koostumus: levittyy todella sulavasti
 • Valoa heijastava ja kuultava pinta 
 • Kosteuttava koostumus - kuivalle, pintakuivalle, ikääntyvälle ja samella iholle
 • Kevyt tai keskitason peittävyys 

Tuote nettikaupassa: *Cattier Paris sävytetty aurinkosuoja SPF50 Hyvinvoinnin Tavaratalossa (yksi universaali sävy)

cattier paris paivavoide spf

cattier paris kasvojen aurinkosuoja


Algamaris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SPF 30

Algamaris tunnetaan värittömistä aurinkovoiteistaan, jotka ovat monen, myös minun mielestäni luonnonkosmetiikan parhaita. Mutta miten selviytyy uusi aluevaltaus, sävyttävä päivävoide? Jo vain, tämä purnukka on timanttinen, ja koko vertailusetin suosikkini. 

Algamariksen sävyttävän voiteen koostumus on äärimmäisen miellyttävä: voide levittyy samettisesti sormilla, ja se asettuu kasvoille laadukkaan meikkivoiteen tavoin. Ihotuntuma on kuitenkin meikkivoidetta kevyempi, vaikka tässä on korkea suojakerroin, jonka olettaisi vaikuttavan voiteen notkeuteen. On muuten jännä, miten meikin pigmenttisyys vaikuttaa heti siihen, että voide levittyy paljon paremmin kuin pelkkä väritön aurinkovoide.

Koostumus on yhtä sulavasti levittyvä kuin Cattierin voiteen, mutta Algamariksen tuntuma on voidemaisempi, siinä missä Cattierissa tuntuu kevesti öljyjen vaikutus.

Algamariksen sävyttävä voide jättää himmeästi valoa heijastavan pinnan, minkä ansiosta kasvoille tulee eloa, mutta ei liiallista kiiltoa. Lopputulos on Atopikin ja Laveran tavoin puolipeittävä, ja Algamariksen voide häivyttää kevyesti tummia silmänalusia ja kasvojen vanhoja aknearpiani.

Erityisen iloinen olen myös  siitä, että Algamaris julkaisi viimein sävyttävien aurinkosuojiensa joukkoon oikeasti vaalean sävyn, Ivoiren, joka sopii myös kaltaisilleni todella vaaleaihoisille!
 • Notkea levittyvyys
 • Puolipeittävä lopputulos
 • Kevyesti valoa heijastava pinta - sopii normaalista kuivalle iholle
 • Kevyt vaniljan/kookoksen tuoksu

Tuote netissä: *Algamaris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SPF30 House of Organicissa (kolme eri sävyvaihtoehtoa)

algamaris savyttava paivavoide spf

Algmaris lähikuvassa "kriittisellä kohdalla" silmänympäryksillä:

algamaris spf

Algamaris koko kasvoilla:

algamaris spf paivavoide

Atopik sävyttävä aurinkosuoja SPF 30 

Atopik tarjoilee sävyttävässä päivävoiteessaan korkean suojakertoimen ohella keskitason peittävyyttä, erityisesti herkälle iholle suunnattua koostumusta ja puolimattaista pintaa. Atopik muistuttaakin koostumukseltaan ja himmeältä pinnaltaan hieman Laveran SPF-voidetta, ja puolimattaisena voide soveltuu hyvin myös hieman kiiltelyyn taipuvaiselle iholle.

Sävyttävissä päivävoiteissa luotetaan usein pariin universaaliin sävyyn, jotka Atopikin kohdalla toimivat. Purkista suoraan tullesssaan Atopikin voiteen Light-sävy näytti liian tummalta, mutta kuin ihmeen kaupalla se tasoittuukin vaalealle hipiälle hyvin!

Atopikin voide sisältää mm. ihoa hoitavaa metsämustikanöljyä sekä voiteen koostumusta notkistavaa kasviöljypohjaista skvalaania. Voiteen koostumus onkin huomattavasti notkeampaa verrattuna Atopikin tavalliseen SPF30-päivävoiteeseen. Pidän Atopikin tuotteista, mutta monesti niiden kohdalla tulee keskittyä normaalia huolellisempaan levittämiseen, jotta voiteet istuvat kasvoille mahdollisimman sulavasti. Niin on myös sävyttävän päivävoiteen kanssa - ohimot ja nenänpielet kannattaa "voidella" huolellisesti, jotta meikkipohjasta tulee tasainen. 

 • Puolimattainen koostumus
 • Herkälle iholle suunnattu (normaalista sekaihoon)
 • Puolipeittävä lopputulos, "enemmän kuin sävyttävä"
 • Kaksi sävyä: Light (testissä) ja Medium
Kotimaisen Atopikin kosmetiikkaa voit hankkia apteekeista. 

atopik spf 30

Atopik SPF-päivävoide kasvoilla:

atopik spf

Evolve Organic Beauty Climate Veil SPF 20

Evolven sävyttävä päivävoide on hehkuvan meikitön meikki -lookin kulmatuote, sillä se tasoittaa kasvojen sävyä kevyesti ja tuo kasvoille tervettä hehkua. Voide on parhaimmillaan kuivalla tai normaalilla ihotyypillä, sillä rasvoittuvalla iholla  Evolvelle tyypilliseen tapaan voiteessa on panostettu sen hoitavuuteen, mistä sen sisältämä kosteutta säilyttävä hyaluronihappo kertookin. 

Evolven SPF-päivävoide levittyy myös todella sulavasti ihan vain sormin levittämällä. Juuri tällaista huolettomuutta kesämeikiltä sitä kaipaakin! 

Päivävoiteesta on yksi keskivaalea sävy, joka asettuu sävyasteikon puoliväliin - ei aivan kalpealle, mutta ei aivan päivettyneimmällekään iholle. Sävy istuu iholleni, kun levitän sen huolellisesti, mutta aavistuksen vaaleampi olisi passelimpi vielä näin kevään vaaleudessa.

 • Kevyt, sävyttävä peittävyys
 • Kuultava ja valoa heijastava lopputulos
 • Sisältää hyaluronihappoa
 • Kuivalle ja normaalille iholle
Tuote netissä: *Evolve Beauty Climate Veil SPF 20 House of Organicissa

Jos haluat peittävämmän ja mattapintaisemman lopputuloksen minkä vain sävyttävän päivävoiteen kanssa, viimeistele meikki esimerkiksi mineraalimeikkipuuterilla (jossa on myös luontainen SPF-kerroin).

evolve lavera spf

Lavera Basis Sensitiv Tinted  Moisturising Cream SPF 10 

Lavera on sävyttävien päivävoiteiden vertailun meikkivoidemaisin, sillä voiteen koostumus on peittävämpi ja mattapintaisempi. Tämän vuoksi Laveran sävyttävä päivävoide sopiikin rasvoittuvalle ja epäpuhtauksista kärsivälle iholle paremmin kuin moni muu sävyttävä päivävoide.

Pigmenttisyyttä Laveran päivävoiteessa on BB- tai CC-voiteen tavoin, ja voide tasoittaa ihonsävyä selkeästi puolipeittävällä lopputuloksella. 

Lavera saa kiitoksen myös siitä, että on viimein uudistanut meikkisävyjään myös meikäläisen vaalealla iholle sopivammaksi. Laveran meikkipohjatuotteet ovat olleet monesti meitsille liian tummia, mutta tämä uusi vaalein sävy on todella kiva, koska se ei taita oranssiin.

Voide hapettuu kasvoilla hieman tummemmakasi, ja tämän vuoksi en ottanut Laverasta kasvoillani kuvaa, sillä kamera nappaa niin tarkasti pienetkin sävyerot (voin kuitenkin käyttää tätä sekoittamalla toiseen päivävoiteeseen ja saan paremman sävyn). Meikkivoiteiden hapettuminen on aina yksilöllistä, joten minun kokemuksestani ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä.
 • Vaalea neutraali sävy
 • Puolipeittävä
 • Lähes mattainen pinta 
 • Sopii hieman rasvoittuvalle, normaalille ja sekaiholle
Tuote nettikaupassa: Lavera sävyttävä aurinkosuoja nhs.fi 

paras savyttava paivavoide


Lue lisää kasvojen aurinkosuojista blogissani:

Luonnonkosmetiikan sävyttävät meikkipohjat suojakertoimella (BB/CC) - Murumuru ja Juice Beauty

Parhaat luonnonkosmetiikan aurinkosuojat kasvoille

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^