Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekologiset tennarit - kierrätysmuovia ja mukavaa askellusta

Tennarit pr-tuote
*mainoslinkki


Olen aina ollut tennarityyppi. Sujautan luottokengät jalkaan heti lumien sulettua, ja talsin niillä niin pitkälle syksyyn, kuin voin. Siksipä onkin hienoa, että ekologiset tennarit alkavat yhä enemmän olla juttu, sillä mukavat kengät ovat ihan ehdoton asun kivijalka vuoden ympäri.

Tennarikaudella korkkarit, ballerinat ja avokkaat näyttävät kyllä upeilta, mutta omaan jalkaani ne eivät mätsää kuin harvoin. Pehmeät pohjat eivät saa jalkapohjia kipeäksi, selkeälinjaiset tennarit sopivat farkkujen ja hameen kanssa, ja kengät eivät rajoita spontaania tutkimusmatkailua kaupungilla tai sen vieressä.

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, mistä löytää ekologiset farkut Suomesta, tai mistä ylipäänsä kannattaa etsiä vastuullisesti tuotettuja vegaanisia vaatteita.  Nyt suunnataan katse jalkoihin: kerron kokemuksiani kierrätysmuovista tehdyistä Ecoalf-tennareista, jotka sain vastuullisen muodin vaatekauppa Nudgelta.

ekologiset tennarit

Ekologiset tennarit - kierrätysmuovia ja mukavaa askellusta


On monta syytä, miksi ekologisten tennarien löytäminen on ollut haastavaa minulle: haluan hankkia kenkäni Suomesta, haluan että niissä on kunnollinen kävelyn kestävä pohja, ja kenkien tulee olla vegaaniset ja eettiset.

Olen myös pikkuisen laiska etsimään tuotteita tuntemattomista kaupoista saati ulkomailta netistä, olivatpa ne kuinka ekot ja luomut tahansa. Joten kiitos siis Nudgelle, jonka valikoimasta olen löytänyt monta uutta eettistä vaatebrändiä.

Ekologisia tennareita ja muita ekovaatteita valmistava Ecoalf ei ole minulle ennestään tuttu, ja en tiennytkään, että näin mielenkiintoisia kenkiä saa Suomesta.

Ecoalf edustaa sellaista uuden sukupolven vastuullista vaatetuotantoa, jonka uskon lähitulevaisuudessa rokkaavan toden teolla. Vaatteet ovat tyylikkäitä ja "tavan vaatteiden näköisiä", hinnat ovat kohtuulliset verrattuna merkkituotteisiin, ja vegaanisiin materiaaleihin on panostettu. 

Ecoalf on espanjalainen vaatemerkki, joka tähtää kaikessa tuotannossaan kestävien materiaalien hyödyntämiseen tyylikkäällä tavalla. Yritys kerää esimerkiksi muovipulloja, valtameristä nostettua muovia ja kalaverkkoja, ja kierrättää ne vaatteiden materiaaleiksi. Lisäksi Ecoalf hyödyntää esimerkiksi ylijäämäkankaita tuotannossaan.

Kenkien ohella Ecoalf tekee myös mm. vegaanisia untuvatakkeja merten kierrätysmuovista.

Ecoalfille on myönnetty  B-Corporation-sertifikaatti, mikä tarkoittaa sitä, että tuotannon sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ympäristöystävällisyys ja läpinäkyvyys ovat todennettuja. Voit lukea lisää Ecoalfista Nudgen sivuilta.

ecoalf-tennarit

Eettiset speksit ovat siis kunnossa, mutta miltä Ecoalfin ekologiset tennarit tuntuvat käytössä? Aivan uskomattoman mukavilta! Pohja on sopivan pehmeä ja iskua vaimentava, ja olen talsinut näillä jo useita kilometrejä asfaltilla ja hiekkateillä ilman jalkapohjien kipeytymistä. Jalkapohjien kipeytyminen on siis minulle true story, koska jalkapohjieni "oma iskunvaimennyskyky" on aikoinaan ottanut vaurioita, ja oirelee yhä joskus, jos kävelen esimerkiksi liian ohutpohjaisilla kengillä.

Näin kesän alla pidän myös siitä, että kenkien päällismateriaali on kevyttä ja ns. hengittävän tuntuista, joten jalat eivät tukahdu kesäkuumalla kenkiin. Tennarityttönä välttelen luonnollisesti myös sandaaleja niin pitkään kun voin, ja kepeillä tennareilla tämä strategia onnistuu täydellisesti. Vaikka tennarit istuvat napakasti, ne eivät hiosta.

Ecoalf-tennarien ulkoasu on aika sporttinen, mutta tarpeeksi katu-uskottava kaupunkikävelyynkin. Yhdistin kengät sekä farkkuihin että leveälahkeisiin culottes-housuihin, eikä lopputulos näyttänyt hullummalta. Mun mielestä nämä voivatkin olla sekä ekologiset lenkkarit että tennarit, sillä nämä passaavat hyvin sporttiseenkin menoon. 

eettiset tennarit

Ecoalf Bora-tennarit 
 • Materiaali kierrätetyistä muovipulloista tehtyä polyesteriä
 • Vegaaniset 
 • Pehmeät jalassa, sukkamainen istuvuus
 • Muutama eri värivaihtoehto 
 • Vastaavat mielestäni täsmällisesti kokoaan
 • Myynnissä Suomessa vastuullisen muodin liikkeessä Nudgessa (verkkokauppa & myymälä Helsingin keskustassa). Katso Ecoalfin koko valikoima tästä.

Nudgessa on myynnissä myös joitain hajakokoja Veja-tennareista, joista osa on vegaanisia, sekä Asportuguesas- ja Toms- merkkisiä vegaanisia kenkiä. Suosituimmat mallit myydään nopeasti loppuun, joten kannattaa olla nopea (tai tilata saatavuusilmoitus). 

ekotennarit

Asukuvien speksit:

Kengät: Ecoalf Bora-tennarit (saatu Nudgesta)
Farkut: Kings of Indigo (ostin Nudgesta)
Leveälahkeiset housut: *Aarre Alex -culottes (kotimainen merkki, saatavilla mm. Weecosissa)
Korvikset: Uhana
Kangaskassi: Globe Hope (saatu)

ekologinen asu

eettinen asukokonaisuus

ekologinen pukeutuminenLopuksi ajattelen ääneen materiaalipohdintaa, joka on ikuisuusaihe vastuullisen muodin keskusteluissa.

Eettisen muodin maailmassa keskusteluissa pohditaan paljon, kannattaisiko muovi bannata kokonaan raaka-aineista pois. Mielestäni muovia materiaalina demonisoidaan vähän liikaa, vaikka ehdottomasti liputan kierrätetyn ja paremman muovin puolesta. 

Niin pitkään kuin muoville ei löydy materiaalina laajaan kaupalliseen käyttöön soveltuvaa korvaajaa, en koe järkevänä pyrkiä täydelliseen muovin välttelyyn. On tietenkin järkevää, että muovia kierrätetään ja että sille etsitään parempia vaihtoehtoja, kuten esimerkkeinä vegaaninen "ananasnahka" Pinatex, biomuovi ja kierrätetty muovi.

Muovissakin voi siis tehdä parempia valintoja, kuten Ecoalfin tennarit osoittavat kierrätysmuovin ja vastuullisen tuotantoprosessinsa kautta.

Monesti olen myös kuullut, että vegaaniset kengät olisivat automaattisesti ekologisesti huono juttu, sillä niissä on keinomateriaaleja. On hyvä muistaa, että vertailukohteena käytetty nahka ei ole materiaalina lähtökohtaisesti ekologista saati biohajoavaa (tämänkin väitteen olen kuullut), ja merten mikromuoviongelmat johtuvat kokonaisuutena muusta kuin vegaanien kengistä. 

Summaten, ekologisen ja eettisen muodin maailmassa on niin monta palasta, että siinä tulee huomioida yhtä materiaalia suurempi kokonaisuus!


Oletko sinä löytänyt ekologiset tennarit? Vinkkaa suosikkisi kommentteihin!

Miten valita omalle ihotyypille sopiva kasvovesi?

Sis. pr-tuotteita
*mainoslinkkiEn koskaan lakkaa paasaamasta kasvoveden tärkeydestä. Kaikkihan me tiedämme, että kasvovesi tuo kasvoille kosteutta, hoitaa ihoa ja pohjustaa kasvot seuraavia ihonhoitosteppejä varten.

Ennen kaikkea kasvovesi sisältää ihon rakastamaa vesikosteutta, joka auttaa myös muita hoitotuotteita imeytymään paremmin. Kasvovesi ikään kuin toimii koko ihonhoidon kosteuden kivijalkana. Jos kasvoveden skippaa, moni muu ihonhoitotuote, kuten kasvovoide, menee tavallaan hukkaan, sillä voiteet ja seerumit imeytyvät paremmin kasvovedestä kostealle iholle.

Toivoisin, että kukaan ei ajattelisi kasvovettä puhdistustuotteena, vaan tärkeänä ihoa hoitavana ja kosteuttavana ihonhoitorutiinin palasena. Viimeistään korealaisen kosmetiikan myötä on huomattu, että kasvovedellä on funktio sekä kosteuttajana että hoitotuotteena eikä "puhdistuksen viimeistelijänä". 

Parhaat kasvovedet  ovatkin itsessään täysiä ihonhoitotuotteita, ja sisältävät esimerkiksi ihoa kirkastavia, tulehduksia ehkäiseviä tai ihohuokosia kevyesti supistavia ainesosia.

Kun haluat kasvovedestä parhaat tehot irti, vanulappuhommelit kannattaa unohtaa, sillä hyvää ainetta menee silloin turhaan hukkaan. Kasvovettä kannattaa taputella tai suihkutella iholle suoraan ilman vanulappua, ja kasvot saavat jäädä kosteiksi kasvovedestä.

Täten kasvovettä on mielestäni turhaa markkinoida "vain pieni määrä riittää" -lauseilla:  epäilen, jos tuotesarja markkinoi kasvovettä pienellä annostuksella (sen sijaan esim. tehokasta seerumia voi ja kannattaa suitsuttaa riittoisan koostumuksensa vuoksi).

Aivoittelen seuraavaksi, miten omalle ihotyypille sopivan kasvoveden voi löytää.  Benchmarkkaan  kotimaisen Pure=Beautyn kasvomistejä (eli kasvovesiä), mutta toki sääntöjä voi ja kannattaa soveltaa muihinkin kasvovesiin yleisesti.


pure = beauty kasvovedet


Miten valita ihotyypille sopiva kasvovesi? 

Kertomani vinkit ovat nyrkkisääntöjä, joiden soveltuvuus on aina yksilöllistä. Kaikki postauksen tuotevinkit ovat vegaanista luonnonkosmetiikkaa. Birch Sap Mist -kasvoveden olen ostanut itse, kaksi muuta olen saanut pr-lahjana.


pure beauty kasvovesi

Kuivaihoisen kasvovesi - esimerkkinä Pure=Beautyn Birch Sap Mist

Kuivaihoisen kasvovesi on parhaimmillaan tuote, joka vie ihon kiristyksen pois, ja jättää silminnähden pehmeämmän ihon säännöllisessä käytössä. Etenkin kuivaihoisella on lupa lotrata kasvovettä, ja esimerkiksi kasvovettä paksummat hoitovedet ovat myös monen kuivaihoisen valinta kasvovedeksi.

Vältä näitä ainesosissa

 • Alkoholi - mutta riippuen siitä, mistä alkoholi on peräisin, ja kuinka paljon sitä on tuotteessa. Mitä aiemmin ainesosa mainitaan tuoteselosteessa, sitä enemmän sitä on. Ainesosien alcohol denat tai alcohol voi kuivattaa ihoa suurina pitoisuuksina, mutta esimerkiksi inci-listassa cetyl alcohol ja cetearyl alcohol eivät ole kuivattavia. Cetyl alcohol on todellisuudessa  rasva-alkoholi, joka hoitaa ihoa. 
 • Vahvat kuorivat ja supistavat ainesosat voivat herkistää kuivaa ihoa entisestään, ja kuivaihoisen kannattaa mieluummin pihistellä esimerkiksi vahvojen hedelmähappojen käytössä.

Suosi näitä 

 • Ihon kosteutta säilyttäviä ainesosia: hyaluronihappo ja glyseriini ovat esimerkiksi hyviä ihon kosteustasapainosta huolehtijia. 
 • Suihkemuotoisia kasvovesiä: iho hakee päivän mittaan kosteutta ympäristöstään eli "ilmankosteudesta", jolloin sille on fiksua tarjota kosteutta kevyenä suihkauksena kasvovedestä.

Pure=Beautyn Birch Sap Mist on malliesimerkki tehokosteuttavasta kasvovedestä, jonka ainesosakatsaus ansaitsee täyden kympin. Olen suihkinut jo ensimmäisen pulloni pohjan näkyville, sillä vesimäinen hoitotuote on ollut nannaa pintakuivalle iholleni aamuin ja illoin.

Kasvovesi pohjaa pelkän veden sijaan kotimaiseen koivunmahlaan, joka kosteutustehtävänsä ohella simuloi ihosoluja toimintaan, ja on näin ollen myös ikääntyvän ihon tuote. Lisäksi incissä on kotimaista pakuriuutetta, joka toimii antioksidanttisena vahvistuksena.

Koivunmahla-kasvoveden kosteutta sitovat ainesosat ovat markkinoiden parhaita: glyseriini ja hyaluronihappo, say no more. Kannattaa huomata, että kasvoveden sisältämä phenethyl alcohol on ruususta peräisin oleva ihoa hoitava aine.


Tuote verkossa: *Pure = Beauty Koivunmahla-kasvovesi TwistBessä

TwistBessä on tällä hetkellä tarjous Pure=Beautyn tuotteista: kahden Pure=Beauty tuotteen ostajalle -15% ja kolme tuotetta ostaessasi -20% alennus Pure=Beauty tuotteista 3.6.2020 asti. Ale ei ole yhteistyö, vaan hauska sattuma!

Myös esimerkiksi *BYBI Beautyn Mega Mist on täydellinen kasvovesi kuivalle iholle hyaluronihappopitoisuutensa ansiosta.

pure beauty koivunmahlakasvovesi

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon kasvovesi - Pure=Beauty Juniper + AHA 


Rasvoittuvan ihon kasvoveden tarkoitus ei ole kuivattaa ihoa, vaan tasapainottaa ja hoitaa, ja ehkäistä tulehduksien syntyä. Seuraavat vinkit sopivat myös monelle sekaihoiselle, jonka kannattaa napsia ajatuksia myös kuivan ihon tuotteista.

Vältä näitä 

 • Liian aktivoivia tuotteita, eli toisin sanoen jotkut hyvin kosteuttavat, anti age-kasvovedet tai moninaisilla aktiiviainella kyllästetyt kosteuttavat hoitovedet voivat olla liian tuju pala rasvoittuvalle ja tulehdusherkälle iholle. 

Suosi näitä 

 • Ihohuokosia supistavia ja tulehduksia hillitseviä ainesosia: mm. taikapähkinä, teepuu, minttu aloe vera ovat hyviä ainesosia rasvoittuvan ihon tuotteissa.
 • Kuorivia ainesosia: mm. salisyylihappo ja miedot AHA-hapot tuotteessa auttavat nitistämään ihon tukkeutumia ja kirkastamaan ihoa.

Pure=Beautyn  Juniper + AHA -kasvoveden jujuna on katajanmarjavesi sekä hellävaraiset AHA-hedelmähapot, jotka kuorivat ihoa kevyesti. Katajan kerrotaan olevan antiseptinen ainesosa, mikä kuulostaa fiksulta valinnalta tulehdusherkälle ja epäpuhtaalle iholle.

Kuorivan kasvoveden vaikutus on iholla miedomman tuntuinen kuin vahvojen hedelmähappokuorintojen, mutta jatkuvassa käytössä kasvoveden hedelmähapot auttavat kirkastamaan ihoa sekä hillitsemään tulehduksia.

Kuorivuudestaan huolimatta kasvovesi ei "kuivata" ihoa, sillä kosteuden säilyttämisestä huolehtii esimerkiksi glyseriini.

Tuote verkossa: *Pure=Beauty Juniper + AHA  House of Organicissa

Myös *Evolven Liquid Radiance -kasvovesi ja *Mossan Clarifying -kasvovesi ovat kuorivia ja kohtuuhintaisia kasvovesiä rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

pure beauty juniper mist

pure beauty rose mist


Normaalin (ja herkän) ihon kasvovesi - Pure=Beauty Rose Mist


Jos sinulla on normaali ja tasapainoinen iho, onnittelen! Siksi sen kuntoa kannattaakin ylläpitää, jotta sen hehku ja terveys säilyy ympäristöstä, ikääntymisestä ja muista ulkoisista vaikutteista huolimatta.

Ja jos ihosi on taipuvainen herkkyyteen, sitä suuremmalla syyllä on hyvä valikoida kasvovesi, joka rauhoittaa ihoa.

Suosi näitä

 • Ihon kuntoa ylläpitäviä ainesosia: esim. prebiootit auttavat ihon tasapainoista ja normaalia toimintaa, ja mikrobitasapainon ylläpitäminen sopii tietenkin jokaiselle ihotyypille.
 • Rauhoittava ruusuvesi ja useat kukkaisvedet sopivat monelle iholle, ja ne sisältävät luontaisesti esimerkiksi kasviperäisiä antioksidantteja.
 • Normaalikin iho kaipaa kosteutusta, joten esimerkiksi hyaluronihappo on oiva ainesosa myös normaalille iholle.

Vältä näitä
 • Ihotyyppiäsi "ylihoitavia"  tai  liian aktivoivia tuotteita: et välttämättä tarvitse jatkuvassa käytössä kuorivia, supistavia tai tuhteja, hoitonestetyylisiä kasvovesiä.

Pure=Beautyn Rose Mist on ruusuntuoksuinen mätsi monelle ihotyypille, ja koostumus on suunniteltu myös herkän ihon tarpeisiin.

Kasvoveden pohjana oleva ruusuvesi on tehokas ihon rauhoittaja, tasapainottaja ja virkistäjä - ja yksi suosikkiainesosistani ikinä.

Ikiaikainen ruusuvesi on saanut parikseen ihonhoidon trendikkäät sankarit prebiootit, jotka auttavat tukemaan ihon hyvisbakteerien toimintaa. Lisäksi incistä löytyy jo tuttu glyseriini, joka auttaa kosteutta säilymään iholla.

Olen aivan heikkona ruusuvesiin, joten Pure=Beautyn ruusumisti on ollut tiuhassa käytössä. Näin lämpimällä säällä se on myös ihana virkistäjä pitkin päivää kevyesti meikin päälle suihkittuna!

Tuote verkossa: *Pure = Beauty Rose Mist -kasvovesi TwistBessä

Pure=Beauty on kotimainen luonnonkosmetiikan tuotesarja, joka valmistetaan luonnonkosmetiikkaan erikoistuneen Naviterin toimesta. Voit hankkia tuotteita mm. edellä mainittujen TwistBen ja House of Organicin ohella mm. Ihokeskus-verkkokaupasta.Lue lisää ihonhoidon vinkkejä:

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa 

Vinkkinä superkosteuttava kasvovesi - tai siis hoitovesi

Hajusteeton luonnonkosmetiikka - harvinaista herkkua herkälle iholle

Kaupallinen yhteistyö: Neal's Yard Remedies Suomi
*mainoslinkki


Minulta usein kysytään, miltä jokin arvostelemani kosmetiikkatuote tuoksuu. Onko kyseessä hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa, vai onko käytetty eteerisiä öljyjä tai muita hajusteita?

Joudun monesti toteamaan, että se ja se tuote ei ole virallisesti hajusteeton, ja että vain kokeilemalla selviää, onko tuotteen tuoksu sinulle sopiva.

Hajusteettomalle luonnonkosmetiikalle on selkeästi kysyntää jo inboxini kysymysten epävirallisen otannan kautta, joten onkin hienoa, että nyt voin esitellä virallisesti hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa!

Neal's Yard Remediesin uusi Sensitive Soothing -tuotelinja on hajusteeton, eikä tuotteissa ole eteerisiä öljyjä tai muita tuoksuja.

Uusi tuotelinja on kehitetty hajusteherkän ja allergisen ihon tarpeisiin, ja tuotteita suositellaan myös rosacea-, couperosa tai perioraalidermatiitti-iholle.

Hajusteettoman apteekkikosmetiikan luvatussa maassa ihoa oikeasti hoitavat hajusteettomat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat todella tervetulleita. Neal's Yard Remediesin tuotteiden ainesosat on mielestäni mietitty tuhat kertaa hoitavammaksi kuin apteekin mineraaliöljypohjaiset perusvoiteet - Neal'sin tuotteet eivät vain suojaa ihoa, vaan hoitavat ja auttavat sitä vahvistumaan.

Sivuhuomautuksena muistutan, että en itse ole virallisesti hajusteyliherkkä, mutta sen voin sanoa, että nämä tuotteet eivät tuoksu hyvällä tavalla miltään!

hajustamaton luonnonkosmetiikka

Hajusteeton luonnonkosmetiikka - Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing

Jotta voimme ymmärtää hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa, tulee pikakerrata luonnonkosmetiikan tuoksujen periaatteita. Jos asia on sinulle täysin selvä, skippaa suoraan tuotearvioihin.

Vaikka luonnonkosmetiikassa ei käytetä monelle päänsärkyä ja hengenahdistusta aiheuttavia synteettisiä hajusteita, luonnonkosmetiikka ei ole automaattisesti hajusteetonta.

Luonnonkosmetiikan yleisimmät tuoksuaineet ovat eteerisiä öljyjä, hartseja ja kasveissa luontaisesti esiintyviä ominaistuoksuja.

Eteeriset öljyt saadaan tislaamalla kukista, lehdistä, juurista ja hedelmistä. Esimerkiksi ruusun, sitruksen ja laventelin eteeriset öljyt ovat luonnonkosmetiikassa yleisiä. Eteeristen öljyjen aromit ovat haihtuvia, mutta täyttä tavaraa, sillä niissä kasvin tuoksu on puristettu aidoimmillaan ulos.

Olisi ihana kirjoittaa, että luonnonkosmetiikan tuoksut sopivat myös hajusteherkille, mutta todellisuudessa tuoksujen sopivuus on aina yksilöllistä. Hajusteherkkä tai allerginen voi reagoida myös luonnollisiin tuoksuihin, ja siksi täysin hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa on järkevää kehitellä.

neals yard remedies sensitive


Ja sitten siirrymme tuotteisiin ja käyttökokemuksiin.

Sensitive Soothing -tuotelinja on vuonna 2020 lanseerattu uutuus luonnonkosmetiikan eettiseltä jättiläiseltä. Neal's Yard Remediesilla on jo ennestään herkälle iholle sopivaa kosmetiikkaa, mutta Sensitive Soothing -tuotteita on kehitetty pidemmälle juuri hajusteherkän ihoa ajatellen.

Neal's Yard Remedies Sensitive Soothing
 • Hajusteeton tuotelinja - ei sisällä myöskään eteerisiä öljyjä
 • Rauhoittava ja punoitusta vähentävä vaikutus
 • Herkälle iholle, hajusteallergisille, couperosalle, rosacealle ja perioraalidermatiitille
 • Vaikuttavat ainesosat rauhoittava purasruohonsiemenöljy, alppitähtiuute, lakritsinjuuriuute ja viilentävä aloe vera 
 • Edullisempi verrattuna aiempiin Neal's Yard Remediesin herkän ihon tuotteisiin
 • Soil Association ja Leaping Bunny -sertifioitu, vegaaninen tuotelinja 
 • Fun fact: Neal's Yard Remedies on yksi maailman vanhimmista luonnonkosmetiikan valmistajista

neals yard remedies puhdistusmaito

Sensitive Soothing Cleansing Milk - lempeä puhdistusmaito joka ihotyypille

Jos sinulla on herkkä iho, todennäköisesti tiedät jo, että maitomainen puhdistusaine on kaikista turvallisin putsarivalinta kasvoille, sillä se ei sisällä kovia peseviä tai ihon pintavaippaa järkyttäviä ainesosia.

Sensitive Soothing -puhdistusmaito on jälleen taattua Neal's Yard -laatua. Se on hellävarainen, käytännössä joka ihotyypille sopiva, ja vieläpä riittoisa kermaisen koostumuksensa ansiosta.

Putsari jättää kasvot ihanan pehmeiksi ja puhtaiksi, ilman punoitusta (mitä joskus ärjymmät putsarit minullekin tekevät) tai kuivuuden tunnetta. Putsari sopii joka ihotyypille, mutta erityisen hyvä se on kuivalla ja herkällä iholla.

Muutamalla pyöräytyksellä puhdistusmaito irrottaa myös kevyen meikin. Putsaria voi käyttää myös vesiliukoiselle silmämeikille, mistä iso plussa! Maitomainen puhdistustuote on toki olennainen myös meikittömille kasvoille, sillä se putsaa myös päivän aikana iholle kertyneitä epäpuhtauksia ja talia hellävaraisesti.

Pidän erityisesti putsarin koostumuksesta, joka on maitomaisuudestaan huolimatta ihanan täyteläistä ja kevyesti kasvoilla pyörähtelevää. Tämä ei ole aina niin sanottua, kun puhumme korkean luomupitoisuuden tuotteista.

Ainesosissa on keskitytty sekä hellävaraiseen puhdistustehoon että rauhoittavuuteen: incistä löytyy lempeästi puhdistavaa auringonkukkaöljyä, rauhoittavaa aloe veraa ja boragoöljyä sekä hoitavaa kaakaovoita. Öljyt eivät tee koostumuksesta "öljyä", sillä tuote on vesipohjainen.

Neal's Yard Remediesin pakkauskoot ovat hyvin riittoisia, ja putsaripurkilla on kokoa 185 milliä.

Tuote verkossa: 

*Sensitive Soothing -puhdistusmaito House of Organicissa

*Herkän ihon puhdistusmaito Skincityssä

*Sensitive Soothing -putsari TwistBessä

hajusteeton kasvovoide nyr


Sensitive Soothing Daily Moisturiser - kevyesti imeytyvä kasvovoide 

Herkän ihon kasvovoide on nopeasti imeytyvä voide, joka soveltuu sekä päivä- ja yökäyttöön. Voiteessa on moni asia kohdallaan: kevyt koostumus, rauhoittavat ainesosat ja hoitava vaikutus. Tykkään!

Kasvovoide on hoitavuudeltaan aavistuksen enemmän täyteläinen kuin kevyen kevyt. Siksi voide sopii paremmin normaalille, kuivalle ja pintakuivalle iholle, kuin hyvin rasvoittuvalle. Koostumus imeytyy kasvoille kuitenkin hyvin nopsaan, ja voide mätsää erinomaisesti myös meikin alle.

Sensitive Soothing -kasvovoide on vesipohjainen, ja ainesosien tähtenä on rauhoittavaa ja viilentävää aloe veraa, pehmentävää auringonkukkaöljyä, kosteutta sitovaa glyseriiniä ja kirkastavaa lakritsinjuuriuutetta. Koko inci-listan näet tuotetiedoista alta verkkokauppojen linkeistä.

Huomaa muuten riittoisa 100 millin pakkaus, joka on tuplasti enemmän kuin normaalisti kasvovoiteissa!

Tuote verkkokaupassa:

*Sensitive Soothing -kosteusvoide House of Organicissa

*Sensitive Soothing -kasvovoide Skincityssä

*Sensitive Soothing -voide TwistBessä
neals yard remedies sensitive seerumi

hajustamaton seerumi nyr


Sensitive Soothing Daily Serum - rauhoittava hyaluronihapposeerumi herkälle iholle

Sensitive Soothing -seerumi on todellinen tehotuote reagoivan, herkän ja tulehtuneen ihon hoitoon.

Geelimäisellä seerumilla on nopeasti viilentävä ja rauhoittava vaikutus, ja esimerkiksi pienet punaisuuden lehahdukset ovat rauhoittuneet iholtani nopeasti seerumin avulla.

Koostumus on kirkkaan geelimäistä ja hyvin raikkaan tuntuista kasvoilla. Se imeytyy nopeasti, joten seerumi sopii sekä aamun että illan hoitorutiinissa.

Seerumin tähtiainesosa on hyaluronihappo, joka sitoo kosteutta ihoon jopa 1000-kertaisesti oman tilavuutensa verran, samalla siloittaen ja pehmentäen ihoa välittömästi. Lisäksi seerumin aloe vera rauhoittaa ja viilentää, sekä boragoöljy ja alppitähden uute myös suojaavat ihoa. Tiesithän myös, että lasipullossa seerumin ainesosat säilyttävät tehonsa paremmin kuin muovissa?

Neal's Yard Remediesin toteuttaman testiryhmän tulosten perusteella piirua vaille 80% seerumin käyttäjistä totesi kahden viikon käyttökokemusten perusteella, että iho tuntuu rauhoittuneelta, pehmeältä ja kimmoisalta, ja tähän voin myös itse yhtyä.

Näin kolmekymppisenä ihon pintakuivuus ja pienet juonteet ovat oikea asia, ja seerumin avulla iho pysyy pehmeämpänä ja vähemmän alttiina kuivuusrypyille. Hyaluronihappo on se taikasana, jonka avulla iho on nopeasti pehmeämpi ja pömpseämpi, kuin pelkän kasvovoiteen avulla.

Vinkkaan tästä seerumista etenkin normaalille, kuivalle ja pintakuivalle iholle, joka kaipaa rauhoittavaa ja ihon kosteudesta huolehtivaa tehotuotetta. Vaikka seerumi on kasvovoidetta arvokkaampi, sen juju on korkeammassa hoitavuudessa - jos yksi tuote ihonhoidossa voi tehdä  taikoja, se on ehdottomasti säännöllisessä käytössä oleva seerumi!

Tuote netissä:

*Sensitive Soothing -seerumi House of Organicissa

*Herkän ihon Sensitive Soothing -seerumi Skincityssä


Alavasemmalta oikealle: puhdistusmaito, kosteusvoide ja seerumi 


Summaten:  Neal's Yard Remediesin Sensitive Soothing -tuotesarja on monen odottama hajusteeton luonnonkosmetiikan uutuus, jossa hoitavuus ja hinta-laatusuhde mätsäävät erinomaisesti. Jäin vielä kaipaamaan tuotelinjaan kasvovettä, mutta muuten tuotelinja rokkaa tuoksutonta aluevaltaustaan mainiosti. Jatkoon, ehdottomasti!


Lue lisää Neal's Yard Remedies -kokemuksiani: 

Ihon kosteutuksen ABC ja testissä Neal's Yard Remedies Rose-kosmetiikka

Herkän ihon luonnonkosmetiikkaa Neal's Yard Remediesilta

Neal's Yard Remedies - vastuullisen luonnonkosmetiikan mallioppilas - brändiesittely ja Frankincense-kosmetiikka testissä

Neal's Yard Remedies - kolme ikisuosikkia tuotevinkeistä