Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Meikin pohjustukseen ja viimeistelyyn | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Meikin pohjustukseen ja viimeistelyyn

Luonnollisen huolellinen meikkipohja on tärkein seikka meikissäni, mutta olen pohjimmiltani myös laiska ja mukavuudenhaluinen meikkaaja. Siksi pyrinkin loihtimaan meikkipohjan mahdollisimman vähällä tuotemäärällä, mutta lopputuloksen soisi olla sopivan peittävä, luonnollisen tuntuinen ja kestävä. 

Meikin pohjustamiseen ja viimeistelyyn käytetyt tuotteet vievät kyllä hitusen lisää aikaa meikkauksesta, mutta niiden etu piilee juuri siinä, että peiliin ei tarvitse vilkuilla päivän aikana nenän puuteroinnin takia. Repertuaariini onkin kertynyt muutama kestävämmän meikkipohjan puolesta toimiva tuote. Kertauksena vielä, että ihoni on pintakuivuuteen taipuvainen, mutta kuitenkin iltapäivisin helposti kiiltelevä ja rasvoittuva t-alueelta.

Edit: lue ajantasaista tietoa vegaanisen luonnonkosmetiikan meikinpohjustuksesta: 

Alima Pure -meikit testissä

Edulliset Benecos -meikit testissä


 Earth Minerals saatu blogin kautta, muut olen hankkinut itse. 

vegaaninen meikki primer

Earth Mineralsin jauhemainen mineraaleihin perustuva primer soveltuu jauhemaisen mineraalimeikkipuuterin alle. Ihoa tukkimaton jauhe sopii todella hyvin rasvoittuvalle ja helposti tukkeutuvalle iholle. Esimerkiksi puuterin sisältämä kaoliini tuntuu pitävän ihon mattapintaisena selkeästi normaalia pidempään. Rasvoittuvaa ihoa eivät aina mineraalimeikkipohjat pidä yksistään kurissa, ja vinkkaisinkin mineraalipohjaisista "avustustuotteista" juurikin esimerkiksi t-alueen kiiltelyn kurittamiseen.

Luonnollinen primer tuntuu iholla todella silkkisen kevyeltä, ja ohut kerros häivyttää myös laajentuneita ihohuokosia hennosti. Levittäminen onnistuu hyvin esimerkiksi leveällä puuterisiveltimellä tai ihan vain kabukilla, jolla on myös näppärä sutia mineraalimeikki pohjustuksen päälle. Hehkutin tätä ainetta itse asiassa jo joulukuussa, mutta tuote on kyllä toistonsa ansainnut suosikeissa. :)  


Everyday Mineralsin viimeistelypuuteri Finishing Powder on ehdottomasti postauksen suosikkituotteeni ja varsinainen holy grail-purnukka. Jauhemainen puuteri on meikkipohjan päälle viimeisenä lisättävä, meikin kiinnittävä tuote. Luonnollinen, tukkimaton ja simppeli ainesosalista tekee taikojaan sen verran, että normaalisti jo puolenpäivän aikaan kiiltoa pukkaavaa meikkiä ei tarvitse korjailla laisinkaan koko päivän aikana. Toki iltaa kohden iho alkaa luonnollisesti tuottamaan enemmän rasvaa, mutta superkiiltävästä tuloksesta ei puhuta siltikään.

 Heti levityksen jäljiltä lopputulos on toisinaan parin ensimmäisen tunnin ajan jopa supermatta, ja puuteria tarvitseekin levittää hentoisella kädellä. Vaikka sävy on Earth Mineralsin primerin tavoin hieman pigmenttinen, iholla se on kuitenkin näkymättömän läpikuultava. Viimeistelypuuteri sopii sekä mineraalimeikin että nestemäisen meikkivoiteen päälle. Puuteria saa nykyään sekä Everyday Mineralsin nettikaupasta että myös Biodellysta, hintana noin 20 €. Edellinen versio tätä kesti käytössäni yli vuoden.Urban Decayn Pore Perfecting-primer on niitä harvoja synteettisiä meikkipohjatuotteita joita käytän, ja vieläpä melko säästeliäästi. En ole törmännyt toiseen yhtä tehokkaasti laajentuneita ihohuokosia ja pientä epätasaisuutta häivyttävään tuotteeseen, ja lopputulos onkin hienoinen photoshop. Kevyen nestemäinen, smoothisti levittyvä tuote on suunnattu koko kasvoille, mutta itse levitän tätä vain t-alueelle (jolloin tökötti on myös hurjan riittoisa). Koostumuksessa  on kuitenkin silikonista tuntua, jonka levittäminen koko kasvoille ei tunnu luontevalta.

 Primer levittyy kätevästi, mutta päälle levitettävän meikkivoiteen asettamisessa minun tulee olla tarkempi, ettei pohjustaja rullaudu sen alla. Mineraalipuuteri taas levittyy pohjustajan päälle kätevästi. Pore perfector toimii taikatempun tavoin ihon tasoittajana ja huokosten häivyttäjänä, mutta t-alueen kiillon hillitsemisessä on toiminut parhaiten mineraalipohjainen viimeistelypuuteri. Sokoksen nettikaupassa hintaa perfectorilla on 28,9 € (ostin omani aiemmin ulkomaisen nettikaupan alesta).


Lily Lolon MakeUp-Mist on puolestaan suihkemainen meikkipohjan viimeistelytuote. Muun muassa kosteuttavaa aloeta ja antioksidanttista vihreää teetä sisältävä suihke lupaa kiinnittää meikin, lisätä sen kestoa ja estää sen kasautumista juonteisiin. Olen aiemmin käyttänyt mineraalimeikin "puuterisuuden" taittamiseen tavallisia suihkutettavia kasvovesiä, sillä talvella on myös kausia, jolloin pintakuivuus vaivaa sekaihoakin. Kosteuttava huntu meikinkiinnittäjää kyllä tasoittaa todella hyvin mineraalimeikin jälkeä, varsinkin kun iho kuivahtelee talven ansiosta helpommin. 

Kuitenkin pintakuivuus ja kiiltely on sen verran haastava yhdistelmä, että tämä suihkekin tepsii  enemmän kuivuuteen, eikä varsinaisesti ole hillinnyt juurikaan t-alueen iltapäivän kiiltelyä. Itselläni suihke toimiikin viimeistelypuuterin kaverina, mutta näkisin tästä hyötyä enemmän todella kuivaihoisille tai niille, jotka tykkäävät tasoittaa kerrostetun puuteroinnin jälkeä. Koostumus on niin ikään luonnollinen, ja en näe syytä miksei tämä toimisi myös kasvovetenä. 


Meikkikään ei toki pohjustu ilman sopivaa kosteusvoidetta. Sokerina pohjalla mainittakoon vielä, että  Jane Iredalen BeautyPrep (postaus) sekä NYR:n ruusuvoide (postaus) ovatkin viime aikoina toimineet paraatipaikan kasvovoiteina kosteuttaessaan ihoa niin meikin pohjustajille kuin meikkivoiteillekin.


 Oliko joukossa tuttuja tuotteita? :)Kommentit

 1. Lily Lolon suihketta pitää joskus ehdottomasti kokeilla. Vaikuttaa ihan mun jutulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos suihkeista tykkää yhtään, niin silloin ainakin suosittelen. Tuote on kyllä hyvä, mutta ei mulle ehkä se kaikista tärkein. :)

   Poista
 2. Olen luullut, että Urban Decaytä ei myydä Suomessa. Onpas hyvä tietää, että sitä saa ainakin Sokoksen verkkokaupasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urban Decayta on saanut viime syksystä lähtien Sokoksen nettikaupasta ja Tampereen ja Helsingin Sokoksista. :)

   Poista
 3. Nuo jauhemaiset tuotteet kuulostavat molemmat mielenkiintoisilta :) Minun pitäisikin hankkia kunnollinen puuteri ihan meikin kiinnitykseen. Nykyään siihen on käytössä ikivanha ja vääränsävyinen Lumenen puuteri :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat molemmat todella hyviä, ja sekä em. merkeillä että esim. Lily Lolollahan on lisää setting-puutereita. :)

   Poista
 4. Urban Decayn primer olisi täydellinen, jos se toimisi myös kiiltoa vastaan. EDM viimeistelypuutereista Sunlight on ollut suosikkini, koska se myös kirkastaa ihon sävyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lähes täydellinen, mutta jo aika hyvin yhdeltä tuotteelta. Mielenkiintoista tuo EDM:n vaikutus, olen itse vain aina ottanut sellaisen "näkymättömän" version. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^