Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Suolaa hiuksille: Lush & Reverie | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Suolaa hiuksille: Lush & Reverie

Ihonhoidossa suola on noussut viime vuosina uusvanhaksi pieneksi trendiksi, mutta itse pitäydyn  satunnaista suolasaippuan käyttöä lukuunottamatta vain hiusten "suolatuotteissa". Syksyllä olen sutinut hiuksiini kahden sortin suolakosmetiikkaa: Lushin Seanik -shampoopalaa ja Reverien suolasuihketta. Tuuheuslupaukset kiinnostavat viimeistään kun syksyn sää latistaa hiuksia.

Reverie on ammattimaiseen hiusmuotoiluun panostava, Suomessa uusi sarja, jota löytyy elevenin verkkokaupasta. Tuotteista ei löydy esimerkiksi silikonia, parabeeneja, SLS:aa, flataatteja, keinotekoisia tuoksuja tai värejä. Eli luonnollisemman puoleinen sarja, joka painottaa pienimuotoisesti, reilusti ja kestävästi hankittavia ainesosia. Koko Reverien valikoima on vegaaninen ja firmalla on Leaping Bunny -sertifikaatti. Edit 2020: Reverien tuotteita ei saa enää Suomesta.

Lue myös: Curly Girl -metodi vegaanisella kosmetiikalla

Reverien suolasuihke on saatu blogin kautta. 

Lush Seanik -suolashampoo


Aloitetaan suolalla terästetystä shampoosta. Lushin palashampoot ovat nerokas keksintö muovin säästämisen kannalta, sillä kiinteässä palassa ei ole ollenkaan pakkausta ja pala kestää useita kymmeniä pesuja. 

Lushin Seanik -palashampoo sisältää merisuolan ohella esimerkiksi merilevää ja irlanninsammalta, ja kombon tulisi sekä tuuheuttaa että lisätä hiusten kiiltoa. Lushilla on myös suolaa sisältävä shampoo Big, jonka hinta oli vielä budjettiini turhan... suolainen (sori oli pakko..!). 

Seanik vaahtoaa hiuksissa superpaljon (ja eihän tämä olekaan luonnonkosmetiikkaa), pesee hiukset puhtaaksi ja hieman "takkuisiksi", mutta ei liikaa. Minulla on aika paksut hiukset, joka toki verottaa tuuheuttamisefektiä: sanoisin että Seanik lisää tekstuuria hiuksiini hieman, mutta ei mitenkään  superpaljon. Ehkä tämä vaikuttaa paremmin ihan ohuissa hiuksissa? Joka tapauksessa shampoo tulee käytettyä loppuun, sillä onhan se muutoin ihan pätevä, vaikka järisyttävän paljon se ei tuuheuttanut. Seanikin hinta on 13,95 euroa.Reverie suolasuihke


Reverien MARE-suolasuihke on miedon sitruksen tuoksuinen, helppokäyttöinen ja ei-tahmaava. Välimerellisen suolan ohella riisinsiementen uute volumisoi ja leväuute paksuntaa hiuskuituja.

Suolasuihke tuo hiuksiin sopivasti tekstuuria, joka helpottaa kampausten tekoa. Liian liukkaat hiukset ovat haastavia esimerkiksi letittää, joten suolasuihke paikkaa tätä hyvin. Suolasuihkeen bravuuri on usein rennot "rantakiharat", jotka rutistellaan ihan vain sormin.

Rentojen tekstuurikiharoiden lisäksi käytän Reverien suolasuihketta lisäämään ponihäntään lisää tuuheutta ilman tupeerausta. Olen tosiaan aika laiska laittamaan hiuksia, mutta suolasuihke tuo näpsäkästi tekstuuria ilman sen ihmeempiä kikkoja.  Suolasuihke tuuheuttaa välittömästi myös paksumpia hiuksia ja tuo ryhtiä kampaukseen. Mikään superboost-efekti ei ole kyseessä ja aine lähtee toki pesemällä pois, mutta nopeaan hiusmuotoiluun tämä on ässätuote. 


Reverien MARE -suolasuihke on hinnaltaan 36,50 euroa (ja tosi riittoisa). Ja kuten näkyy, Reverien minimalistisen putelin ulkomuoto on aivan kuin skandisisustuslehdestä napattu. Kelpaa! Tämä onkin kaksikon suosikkini ja Reverie jäi kiinnostamaan muutoinkin brändinä.

Vegaanisia suolasuihkeita on muuten myös Lushilla, Maria Nilalla, Less is Morella, Dabballa ja John Masters Organicsilla.

Käytätkö suolasuihkeita tai muita "suoloja" hiustenhoitoon?

PS. Meitsiä haastateltiin vegaanikosmetiikan aiheesta ihanaan elevenin Beauty Magazineen!

Kommentit

 1. Mua on kiinnostanut Lushin shampoopala, mutta pelkään että mun hennossa tukassa lopputulos olisi iso takkukasa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tää on paljon vähemmän takuttava shampoo kuin moni luonnonkosmetiikan shampoo jota olen käyttänyt. :D

   Poista
 2. Mä olin yhtään aikaan tosi innostunut suolasuihkeista, mut nyt ne on jotenkin jäänyt, mut ihan suotta, niillä saa tosi hyvin tuuheutta ja tekstuuria hiuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla suolasuihke on sellainen asia joka on hyvä olla kaapissa varuilta vaikka en päivittäin käyttäisikään. Ja onneksi löytyi nyt taas hyvä vegaaninen versio. :)

   Poista
 3. Palashamppoon käyttäminen varsinkaan pitkiä aikoja ei ole kauhean hyvä asia. Normaalin shampoon pH on yleensä n.5 eli lähellä ihon omaa happamuutta, palasamppoissa ja palasaippuoissa pH voi olla reilusti seitsämän yläpuolella eli liian emäksinen iholle. Tästä voi varsinkin pidemmän päälle aiheutua iho-ongelmia. Lisäksi palashamppoota käyttäessä hiuksen pintaan voi kerrostua likaa, jota voi joutua syväpuhdistamaan esim. ennen hiusten värväämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista. Onko tämä pH siis aivan jokaisen palashampoon kohdalla sama? Käsittääkseni myös nestemäisten shampoiden pH -arvoissa on eroja. Mutta joka tapauksessa itse en ole löytänyt sopivaa palashampoota joten en sellaista aina päivittäin käytä, mutta matkoilla esim. se on todella hyvä. Hiusten syväpuhdistaminen on tarpeen silloin tällöin vaikka ei palashampoota käyttäisikään, sillä myös muotoilutuotteet ym. voivat kerrostua.

   Poista
 4. Mielenkiintoisia tuotteita! Suolasuiketta tein kesällä itse simppelillä ohjeella, mutta sinne se jäi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta käyttämättä. Ehkä siis ihan hyvä etten aloittanut vähän arvokkaammasta pullosta :D Kuitenkin kiinnostaisi kokeilla myös valmista tuotetta joskus, sillä tähän vuoden aikaan hiukset ovat joko ihan latteat tai sähköisen pörheät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole jaksanut tehdä itse suolasuihkeita, oon laiskuuden huippu. :D Ainakin valmiit putelit tuovat sopivasti tuuheutta.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^