Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Greenscents - ekompia aineita kodinpuhdistukseen | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Greenscents - ekompia aineita kodinpuhdistukseen

Greenscents-tuotteet pr-tuotteita
 *mainoslinkkejä


Tällä kertaa poiketaan tutuista kosmetiikkapostauksista toiseen minua kiinnostavaan aiheeseen. "Kemikaalien" aihepiirissä kuitenkin pysytään, nimittäin kodinpuhdistusaineiden.

On monta syytä, miksi olen jo vuosia suosinut ekologisempia puhdistusaineita. Niillä kun tuppaa olemaan pienempi ympäristökuormitus, kivemmat tuoksut ja ennen kaikkea eläinystävällisiä vaihtoehtoja.

Kodinpuhdistusaineiden eläinystävällisyydellä tarkoitan ennen kaikkea eläinkokeettomuutta: toisin kuin kosmetiikassa, kodinpuhdistuksen kemikaalien kohdalla ei ole tehty mitään EU:n laajuisia eläinkoekieltoja. Siksi on syytä perehtyää siihen, millaisia valintoja valitsee myös kodin puhtaanapitoon.

*Brittiläinen Greenscents on Suomessa uudehko kodinpuhdistusaineita valmistava tuotesarja, joka tekee vegaanisia, ekologisia ja eläinkokeettomia tuotteita. Olen viime aikoina testannut Greenscentsin sitruksen tuoksuista käsitiskiainetta ja mintun tuoksuista yleispuhdistusainetta, joista kerron seuraavaksi käyttökokemuksiani.

Päivitetty 2020
greenscents tuotteet

Ekologista, vegaanista ja miedosti tuoksuvaa kodinpuhdistusta: Greenscents


Brittiläinen Greenscents on perheyritys, joka valmistaa tuotteensa tinkimättömän eettisesesti. Yrityksellä on ulkopuolisten myöntämistä sertifikaateista eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny, vegaaniliiton myöntämä Vegan, allergiajärjestön Allergy UK  ja luomuperäisistä ja luonnollisista ainesosista sertifioiva Soil Association.  

Greenscentsin valikoimassa on ilahduttavasti paljon valinnannavaraa: mm. yleispesuaine, tiskiaine, pyykinpesuaine ja huuhteluaine sekä eri tuoksuilla että kokonaan ilman.

Purkkien kyljissä on pitkät litaniat mitä nämä putelit eivät sisällä, kuten klooripohjaisia ainesosia, optisia kirkasteita, fosfaatteja, sulfaatteja, palmuöljyä tai esim. synteettisiä hajusteita. Ainesosia  tutkailemalla bongaan ainakin aloe veraa, kookospohjaisia peseviä ainesosia ja mm. eteerisiä öljyjä. Kaikki incit näet tarkalleen tuotetiedoista.Greenscents mintun tuoksuinen yleispesuaine-suihke


Suihkittava yleispesuaine on oikein hyvä kodin perussiivouksessa - lyhyesti sanottuna, pidän tästä! Lähes kaikille kodin pinnoille sopiva pesuaine toimii niin keittiössä, olohuoneessa kuin kylppärissä pinnoilla kostean liinan kaverina. Tuoreet tahrat ja  pienet tummentumat, kuten kahvit, tomaattikeiton jäljet ja kurajäljet eteisestä lähtevät aivan normaalisti veks, eikä eroa huomaa perus "kaupan puhdistusaineisiin".  Pieni miinus suihkepullolle tulee tosin siitä, että se suihkii turhan terävästi.

Puhdistussuihkeessa on voimakas minttuisa tuoksu, joka freesiyden huomaa vielä pitkään siivouksen jälkeen. Tuoksu ei silti ole synteettinen tai keinotekoinen, vaan eteerisestä öljystä peräisin.


Greenscents sitruksen tuoksuinen käsitiskiaine


Sitruksen tuoksuinen käsitiskiaine toimii niin ikään käsitiskissä yhden hengen taloudessa hyvin. Tiskit saa hyvin puhtaaksi ja aine vaahtoaakin mukavasti, mutta tarkalleen  en  muista, tekeekö "kaupan aineet" enemmän vaahtoa - mutta vaahto ei ole pääasia, vaan se, että puhdasta tulee. Pesemäni astiat ovat aivan tavallisia paistinpannuista kahvikuppeihin, ja tiskatessa kaikki astiat puhdistuvat yhtä lailla.

Käsitiskiaine tuoksuu vähän miedommin kuin puhdistussuihke, mutta kuitenkin vähän - kuulun niihin jotka tykkäävät että tiskiaineessakin on pieni tuoksu. Purkki on myös mukavan riittoisa, sillä 400 milliä käsitiskiaintta ei pääse ihan heti loppumaan silloin, kun megatiskivuori yllättää.


Lue lisää ekologisista kodinpuhdistusaineista: Ole Hyvä - kodin ekopuhdistus


Yhteenveto ja ostopaikat


Eläineettiset ja ekologiset pesuaineet tuntuvat olevan aina pienen työn takana löytää, joten Greenscents on ehdoton plussa tähän valikoimaan.Tuotteet ovat toimivia, hyvän hinta-laatusuhteen purkkeja. Ehdottomasti jatkoon!

Greenscents-tuotteita voit hankkia lähinnä verkosta:

*TwistBe - Greenscents koko valikoima

*Astianpesuaine 

*Yleispuhdistussuihke

Postauksessa mainittujen tuotteiden ohella valikoimassa on mm. myös pyykinpesuaineita, ja muita tuoksuvaihtoehtoja ovat mm. laventeli, yrtti ja hajusteeton.


Ovatko ekologiset pesu- ja puhdistusaineet sinulle tuttuja?

Kommentit

 1. Eivät ole tuttuja mutta kiva kun kerroit näistä :) itse käytän ihan perinteisiä Kiillon ja Tolun tuotteita :) olen kuitenkin huomannut että suihkeet käyvät joskus henkeen, siksi olen miettinyt hajusteettomia tai ekotuotteiden käyttämistä jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pitänyt jo pitkään kirjoitella jotain jo blogin puolelle, instassa pari kertaa olen vinkannut ekopesuaineista. Uskon että moni synteettinen puhdistusaine voi olla liian voimakas hajultaan, mutta onneksi jo marketeissakin on jo nykyään ekologisempia pesuaineita, kuten myös mm. Ecover. :)

   Poista
 2. Minttuinen puhdistussuihke kuulostaa kivalta ja etenkin tiskiaineissa koetan suosia eco-vaihtoehtoja, etenkin nyt kun uudessa kodissani ei ole tiskikonetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuista suihketta suosittelen mintun ystäville ehdottomasti! Mulla ei ole ikinä ollut tiskikonetta joten käsitiskillä ja ekoaineilla mennään. :D

   Poista
 3. Käytän Ecoverin astianpesuainetta; kylpyhuoneenpuhdistusaine odottelee kylppärin kaapissa vuoroaan. Olen törmännyt Halpa-Hallissa Lilly's-brändin ekopuhdistusaineisiin, mutten ole ostanut ainakaan vielä. Onko sulla niistä kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ollut Ecover astianpesuaineena. :) Lilly's Eco Cleanilta mulla on ollut lattianpesuaine ja se ihan ajoi asiansa. :)

   Poista
 4. Meillä on Attituden siivousaineet käytössä, yleissuihke, kylppärisuihke, ikkunanpesuaine ja lattianpesuaine, hyviä ovat. Methodia oon myös käyttänyt. Tiskiaineita oon kokeillut muutamaa ekompaa, aika hyvin nekin nykyään toimii. Viime Ruohonjuuri käynnillä ostin kokeeksi Planet Puren laventeli pyykinpesuaineen, hyvin pelittää sekin, tahroihin sit sappisaippuaa tarvittaessa. Mä en osaisi enää palata synteettisiin puhdistusaineisiin, on hienoa, että näitäkin alkaa olla enemmän tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Attitudea mulla on ollut joskus vuosia sitten myöss. :) Mä en myöskään osaisi käyttää enää synteettisiä niin eettis-kuin ympäristösyistä. Onneksi valikoimaa riittää!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^