Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekompia aineita kodinpuhdistukseen | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekompia aineita kodinpuhdistukseen

21. helmikuuta 2018

Tällä kertaa poiketaan hieman tutuista kosmetiikkapostauksista toiseen minua kiinnostavaan aiheeseen. Kemikaalien aihepiirissä kuitenkin pysytään!

En voi sanoa olevani pesuaineiden tai kodinkemikaalien asiantuntija, mutta olen vuosia suosinut ekologisempia puhdistusaineita. Niillä kun tuppaa olemaan pienempi ympäristökuormitus, kivemmat tuoksut ja ennen kaikkea eläinystävällisiä vaihtoehtoja. Kodinpuhdistusaineiden kohdalla ei nimittäin mitään eläinkoekieltoa ole puuhattu. Siksipä mielenkiinnolla otin syyniin vegaanisen Greenscentsin, joka valmistaa astetta luonnollisempia kodinpuhdistuksen tuotteita. 

*Tuotteet on saatu testiin, postaus sisältää mainoslinkkejä*


Brittiläinen Greenscents on uusi merkki Suomen kamaralla. Sarjalla on sertifikaateista eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny, vegaaniliiton myöntämä Vegan, allergiajärjestön Allergy UK  ja luonnollisista ainesosista sertifioiva Soil Association.  

Valikoimassa on mm. yleispesuaine, tiskiaine, pyykinpesuaine ja huuhteluaine sekä eri tuoksuilla että kokonaan ilman. Purkkien kyljissä on pitkät litaniat mitä nämä putelit eivät sisällä, kuten klooripohjaisia ainesosia, optisia kirkasteita, fosfaatteja, sulfaatteja, palmuöljyä tai esim. synteettisiä hajusteita. Ainesosia  tutkailemalla bongaan ainakin aloe veraa, kookospohjaisia peseviä ainesosia ja mm. eteerisiä öljyjä. Kaikki incit näkee tarkalleen tuotetiedoista.Suihkittava yleispesuaine on oikein hyvä kodin perussiivouksessa. Toimii niin keittiössä, olohuoneessa kuin kylppärissä pinnoilla kostean liinan kaverina. Tuoreet tahrat ja  pienet tummentumat lähtevät aivan normaalisti minttusuihkeella. Normikäytössä  tämä ajaa asiansa just eikä melkein - isoja puhdistusoperaatioita ei minulla nyt testijaksolla tai normaalistikaan kodissa ole. Pieni miinus suihkepullolle tulee tosin siitä, että se suihkuu turhan terävästi.

Puhdistussuihkeessa on voimakas minttuisa tuoksu, joka freesiyden huomaa vielä pitkään siivouksen jälkeen. Tuoksu ei silti ole synteettinen vaan eteerisestä öljystä peräisin.


Sitruksen tuoksuinen käsitiskiaine toimii niin ikään käsitiskissä yhden hengen taloudessa hyvin. Tiskit saa hyvin puhtaaksi ja aine vaahtoaakin mukavasti (mutta varmaan vähemmän kuin ns. synteettiset markettiaineet). En pese (eli käytä) usein mitään tosi rasvaisia pannuja, kattiloita tai muita erikoisia, joten niistä en osaa tässä kommentoida. Mutta ainakin muutoin vegaanisen arkiruoan jättämät tiskit tällä hoituu!

Käsitiskiaine tuoksuu vähän miedommin kuin puhdistussuihke, mutta kuitenkin vähän - kuulun niihin jotka tykkäävät että tiskiaineessakin on pieni tuoksu. Annostelussa olin alussa vähän höveli, mutta 400 milliä ei pääse ihan heti loppumaan.Eläineettiset ja ekologiset pesuaineet tuntuvat olevan aina pienen työn takana löytää joten Greenscents on ehdoton plussa tähän valikoimaan.  Käytän normaalisti usein siivouksessa ja pyykissä Methodin tuotteita (tämä sarja ei ole täysin "luomu"), ja viime aikoina myös kotimainen Hemma on ollut tuttu näky esimerkiksi tiskipöydälläni. Greenscents sopii oikein hyvin tähän jengiin mukaan!

Sain Greenscentis-purkit testiin TwistBe-kaupasta, jossa hinnat ovat seuraavat:

Muita tuoksuvaihtoehtoja ovat mm. laventeli, yrtti ja hajusteeton.

Sarjaa ei myydä Suomessa kovin laajasti vielä ainakaan, joten vinkkaan TwistBe:n verkkokaupan lisäksi firman kivijalkaputiikista, joka on Helsingissä Lapinlahdenkadulla.


Ovatko ekologiset pesu- ja puhdistusaineet sinulle tuttuja?

Kommentit

 1. Eivät ole tuttuja mutta kiva kun kerroit näistä :) itse käytän ihan perinteisiä Kiillon ja Tolun tuotteita :) olen kuitenkin huomannut että suihkeet käyvät joskus henkeen, siksi olen miettinyt hajusteettomia tai ekotuotteiden käyttämistä jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pitänyt jo pitkään kirjoitella jotain jo blogin puolelle, instassa pari kertaa olen vinkannut ekopesuaineista. Uskon että moni synteettinen puhdistusaine voi olla liian voimakas hajultaan, mutta onneksi jo marketeissakin on jo nykyään ekologisempia pesuaineita, kuten myös mm. Ecover. :)

   Poista
 2. Minttuinen puhdistussuihke kuulostaa kivalta ja etenkin tiskiaineissa koetan suosia eco-vaihtoehtoja, etenkin nyt kun uudessa kodissani ei ole tiskikonetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuista suihketta suosittelen mintun ystäville ehdottomasti! Mulla ei ole ikinä ollut tiskikonetta joten käsitiskillä ja ekoaineilla mennään. :D

   Poista
 3. Käytän Ecoverin astianpesuainetta; kylpyhuoneenpuhdistusaine odottelee kylppärin kaapissa vuoroaan. Olen törmännyt Halpa-Hallissa Lilly's-brändin ekopuhdistusaineisiin, mutten ole ostanut ainakaan vielä. Onko sulla niistä kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ollut Ecover astianpesuaineena. :) Lilly's Eco Cleanilta mulla on ollut lattianpesuaine ja se ihan ajoi asiansa. :)

   Poista
 4. Meillä on Attituden siivousaineet käytössä, yleissuihke, kylppärisuihke, ikkunanpesuaine ja lattianpesuaine, hyviä ovat. Methodia oon myös käyttänyt. Tiskiaineita oon kokeillut muutamaa ekompaa, aika hyvin nekin nykyään toimii. Viime Ruohonjuuri käynnillä ostin kokeeksi Planet Puren laventeli pyykinpesuaineen, hyvin pelittää sekin, tahroihin sit sappisaippuaa tarvittaessa. Mä en osaisi enää palata synteettisiin puhdistusaineisiin, on hienoa, että näitäkin alkaa olla enemmän tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Attitudea mulla on ollut joskus vuosia sitten myöss. :) Mä en myöskään osaisi käyttää enää synteettisiä niin eettis-kuin ympäristösyistä. Onneksi valikoimaa riittää!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^