Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri

FLOW mineraalimeikki saatu

Tällä kertaa piipahdetaan taas luottomeikkipohjieni eli mineraalien pariin. Kuten vakkarilukijat tiedätte, mineraalit kuuluvat enemmän tai vähemmän säännöllisesti meikkipussiini. Vuorossa on pienen kotimaisen tehtaan tuotoksen, nimittäin FLOW kosmetiikan mineraalipuuterin fiilistelyä.

Hyvinkääläinen FLOW on minulle tuttu jo ajoilta jolloin yrityksen nimi oli Vihreä Kosmetiikka - kieltämättä nimiuudistus oli aikoinaan trendikkäämpi uudistus.  Minusta ja sarjan shampoopalasta ei tullut kavereita, mutta sarjan mineraalit ovat sen sijaan luotettavaa laatua ja pärjäävät vertailussa oikein hyvin. 

Edit 2020: Flow tunnetaan nykyään nimellä Flow Cosmetics, ja meikkisarja on nykyään päivittynyt Korento Cosmetics. Postauksen mineraalipuuteria ei ole saatavilla, mutta kannattaa tutustua mineraalimeikkeihin seuraavista postauksista:

Mineraalimeikit 5 + 1 suosikkia vertailussa

Korento-meikit testissä

Flow mineraalimeikki

Flow Cosmetics mineraalimeikki


Mineraalimeikit ovat luottomeikkipohjiani, joita yhdistelen joko meikkivoiteen päälle kiinnittäjäksi tai käytän ihan vain siltänään. Luonnollinen mutta peittävä ja hengittävä tulos on se juju, joka onkin koukuttanut minut mineraalien pariin.  Aitojen mineraalimeikkipohjien joukosta löytyy paljon valinnanvaraa, ja niitä riittääkin moneen eri "mineraalimakuun". Kuitenkin hyvin moni aito mineraalimeikki istuu kasvoilleni aika mutkitta.

FLOWn mineraalipuutereita on yhteensä 8 eri sävyä, ja jokaisen ainesosaluettelo on varsin simppeli: mica, titaanioiksidi, rautaoksidit ja sinkkioksidit. Sarjalla ei ole varsinaisia luonnonkosmetiikan sertifikaatteja, mutta kaikkien tuotteiden koostumukset täyttävät luonnonkosmetiikan vaatimukset. Puutereissa on lisäksi luonnollinen aurinkosuoja, noin kerroin 15 (nyt on jo hyvä aika lisäillä pieniä suojakertoimia kasvoille ja mineraalipuuteri on siihen vaivaton tapa).

Kuvissa näkyvä sivellin on tietysti Ecotoolsin sisäänvedettävä kabukisivellin, kohtuuhintainen vakkarisutini. Myös nukkapintaisella meikkisienellä levittämällä mineraalimeikistä saa nopeasti peittävän lopputuloksen.
FLOWn mineraalipuuterilla saa joko kuultavan tai peittävämmän tuloksen, riippuen ihan kerrosten määrästä. Peittävyys ei ole aivan yhtä suuri kuin esim. aiemmin blogissa esittelemissäni Barefaced Beautyn puutereissa, vaan jotain Lily Lolo - Everyday Minerals - akselilla. Alima Puren mineraalit ovat ehkä himpun verran hienojakoisempia, mutta suurta eroa näihin muihin hyviin en FLOWn puuterissa huomaa.

Itse sudin mineraalipuuteria kasvoille muutaman kerroksen, eikä jälki siltikään ole liian meikatun tai puuterisen näköinen. Pienet ihon sävyerot tämä puuteri peittää ja tasoittaa hyvin, ja lisään vielä erikseen peiteainetta tummille silmänalusille tai itsepintaisille näpyille. Beauty Highlights -blogin Mia kuvailikin äskettäin puuterin jälkeä luonnollisen mattapintaiseksi, ja allekirjoitankin tämän täysin! FLOWn puuteri on kevyt, iholle "sulautuva" ja hyvin kiiltelevällekin iholle sopiva. Ei toimii kuten hyvän mineraalin tuleekin, monelle ihotyypille suunnattuna meikittömän oloisena meikkinä.
  
Puuteri ei myöskään korosta kasvojen kuivia kohtia, kuten jotkin tavanomaiset talkkipuuterit saattavat tehdä. Mineraalipuuteria voi tosin käyttää myös kiinnityspuuterin tavoin nestemäisen meikkivoiteen päälle jos etsii lisää peittävyyttä. Itse käytänkin mineraalimeikkiä usein kevesti peittävien meikkivoiteiden kanssa.

Sävy Porcelain on viileimmistä sävyistä toiseksi vaalein Baby Facen jälkeen, mielestäni aika neutraali pohjasävyltään. Yksi vielä vaaleampi ja näin äkkiseltään katsottuna ei kovin punapohjainen sävy olisi sitten sävy Ivory. Onneksi mineraalit mukautuvat hyvin ihon omaan sävyyn, mutta näin todella vaaleaihoiselle Porcelain näyttää himpun verran tummalta näin talvinaamalla. Luulen että sävy on vielä parempi astetta päivettyneemmällä iholla. Kuitenkin astetta tummemmat mineraalipuuterit toimivat hyvin myös luonnollisina varjostustuotteina, varsinkin jos monet aurinkopuuterit ovat taas liian voimakkaita kalpealle iholle.Moni FLOWn tuote on mineraalipuuterien tavoin vegaaninen, mutta osassa sarjan tuotteissa on mehiläisvahaa (cera alba, beeswax) tai hunajaa eikä myöskään esim. mansikkamaito-kuorinta ole vegaaninen. Tuotteiden vegaanisuus on kuitenkin merkattu selkeästi aika moneen myyntipaikkaan, jos ainesosien lukeminen ei hotsita.


Kommentit

 1. Mä olen näitä testannut kaupassa ja vaaleinkin sävy oli liian tumma, mutta olisihan se kiva käyttää kotimaisia meikkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit, sulla on sitten varmasti tooosi vaalea iho. Mulle tämä Porcelain sopii kerroksena näin talvellakin tai astetta vaalemman meikkivoiteen kanssa miksattuna (joita multa löytyy myös muutama). Vaaleimman sävyn eli Baby Facen taas arvelen olevan itselleni turhan kalpean.

   Poista
 2. Mulle ei nämä jauhemaiset mineraalimeikit oikein sovi, paitsi kesällä kun iho on normaali. Mutta Flown ruusuvesisuihke on ahkerasti käytössä, ihana tuote. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tsekata ruusuvesi, ne ovat mun must-suosikkeja. :) Kiitos vinkistä siis. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^